• Capital Autor: ~Mike [77.253.76.*]
    ATENTION PLEASE Capital się rozkręca pozdrawiam
  • Re: Capital Autor: ~Hossa [94.75.90.*]
    Raport jest całkiem spoko.
  • Re: Capital Autor: ~ktosio [83.17.3.*]
    raport jest bardzo spoko, zauważcie, że dywidenda z Gekoplastbyła 2 lipca , jeszcze nie jest w raporcie i całe zrosty na gekoplascie to tez po 30 czerwca, także kolejny raport szykuje sie jeszcze lepszy.
    a rzeczywistosc zatrwazająca , na czerwono po takim raporcie
  • Re: Capital Autor: ~Zz [94.254.164.*]
    Kto to ciągle zaniża I kto sprzedaje za tak śmieszne pieniadze
    Ludzie obudźcie sie
  • Re: Capital Autor: ~andi [94.254.150.*]
    tez tak uwazam a mam duzo akcji capitala wartosc min 10 zl/akcje
  • Re: Capital Autor: ~lolo [153.100.131.*]
    tez mam akcje Capa i tez uwazam ze jest bardzo zanizona wycena, ale po co opowiadac banjaluki z 10zl?...

cap jest wart (tak uczciwie) troche mniej niz wartosc ksiegowa (certyfikaty - ryzyko - cena za zarzadzanie + jakies strzaly w dziesitke np. sprzedaz geko za 16,5) pewnie cos w przedziale 4-4,5....

Wiec troche wyluzujcie z tymi 10 zetami... inna sprawa ze trzeba trzymac kciuki na wzrost bo 3,2 jest smieszna cena...i nie bardzo rozumiem sprzedajacych... 

• Re: Capital Autor: ~niemoto [176.221.107.*]
    teraz masz 4,6 wk przy ilości akcji 23 mln a przecież skupili 1,5 mln w celu umorzenia.
    skupili w lipcu , raport do 30.06
  • Re: Capital Autor: ~lolo [153.100.131.*]
    nie wiem co dokladnie jest w 2kw. policzone, ale jesli nie ma skupu to masz:

1,5 mln akcji * 6,6pln - kasa ktora odplynela (odlicz od sumy aktywow) ok. 10baniek
    1,5 mln akcji mniej czyli 21,5

jak teraz podzielisz to wyjdzie 4,4 ale pamietaj o kasie dla zarzadu ryzyku itp....

Dlatego Jak dla mnie wartosc Capa to cos miedzy 4-4,5
  • Re: Capital Autor: ~Koral [94.254.244.*]
    Jak Ci tak wychodzi to tam sprzedaj
    każdy liczy dla siebie i sobie ustawia cele, nie zapomnij o gekoplascie ( jeżeli sprzedaz dojdzie do skutku to bedzie wiecej gotówki w kasie niz dzisisiejsza wycena), nie zapomnij przede wszystkim o Bać-Polu, który do dzis jest wyceniany w aktywach CP z 10 mln ( niecałe 10%udziałów)
  • Re: Capital Autor: ~lolo [109.47.2.*]
    No pewnie ze to wszystko bez geko, problem jest tylko taki ze juz teraz cap jest z dyskontem 30-40% jak wypali geko to bedzie wycena kpitalu 5,5-6 - dyskonto.
    Bacpol - spoko sprawa ale neistety przy 10% maja malo do powiedzenia i ciezko bedzie wyjsc z tego podejzewam
    Ad Koral - sprzedam jak sprzedam, ale nie bede sluchal bzdur o 10zeta, nie robmy z forum bajkopisarstwa
  • Re: Capital Autor: ~Koral [77.253.233.*]
    lolo nie słuchaj ,,bzdur,, trzymaj się swoich założeń :)
  • Re: Capital Autor: ~andi [94.254.148.*]
    ja nie naganiam ani na kupno ani na sprzedaz od 10 lat mam akcje i stale powiekszam ich ilosc dla mnie ten papier jest wart min 10 zl Jesli wyceniasz inaczej ok ale czas pokaze kto mowi bzgury
  • Re: Capital Autor: ~Mike [94.254.180.*]
    Zgadzam się z tobą niestety nie stać mnie na to aby przez 10lat zbierać papierki i nimi nie obracać wycena okey godziwa
  • Re: Capital Autor: ~Frank [94.254.241.*]
    Panowie a w tych swoich wyliczeniach uwzględniliście, że Capital jest notowany na giełdzie?
    A ta rządzi się swoimi prawami. Czy 1 zł za akcje Capitala to cena racjonalna (a taka była)? A 3 zł?
    A 100 zł za akcję Capital Partners to dużo? Może, ale nie wykluczycie, że cena może 100 zł przekroczyć....
    z całym szacunkiem, 100 PLN wykluczam w dającej się przewidzieć przyszłośći
  • Re: Capital Autor: ~lolo [109.84.2.*]
    Oddam wszystkie moje akcje za 10zeta OTC, Wg Franka mozna zrobic 900% na nich
  • Re: Capital Autor: ~Frank [94.254.241.*]
    Przeczytaj lolo moje ostatnie zdanie i wejdź na historyczne notowania Capitala, gdzie był wtedy jeszcze małą firmą...
  • Re: Capital Autor: ~trader [188.146.105.*]
    Jedyna historyczna, normalna i tradycyjna cena CP to 2,50. Tak było za naszych dziadów i ojców. Niszczycie tradycję.
    dobre :)
  • Re: Capital Autor: ~trader [188.146.105.*]
    To nie do końca żart. Przez dekadę CP był takim moim giełdowym Fort Knox. Jedna z najprecyzyjniej kontrolowanych spółek. Obliczalna i przewidywalna. Tu nowym chętnym zwykle jedna runda z koniem wystarcza. Ale w efekcie specyfiką akcjonariatu jest pasywność. Trzeba marchewy : szerokiego kanału, obrotów i powtarzalności. Mam wrażenie, że obecny ruch udaje marchewę bo dealu z Włochami nie będzie. Ale... kto wie? Jeśli się mylę, będę bogaty, ale CP się zmieni. Tu wlcy latać będą.
[x]
CAPITAL -10,61% 0,59 2025-11-12 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.