raport jest bardzo spoko, zauważcie, że dywidenda z Gekoplastbyła 2 lipca , jeszcze nie jest w raporcie i całe zrosty na gekoplascie to tez po 30 czerwca, także kolejny raport szykuje sie jeszcze lepszy. a rzeczywistosc zatrwazająca , na czerwono po takim raporcie
tez mam akcje Capa i tez uwazam ze jest bardzo zanizona wycena, ale po co opowiadac banjaluki z 10zl?...
cap jest wart (tak uczciwie) troche mniej niz wartosc ksiegowa (certyfikaty - ryzyko - cena za zarzadzanie + jakies strzaly w dziesitke np. sprzedaz geko za 16,5) pewnie cos w przedziale 4-4,5....
Wiec troche wyluzujcie z tymi 10 zetami... inna sprawa ze trzeba trzymac kciuki na wzrost bo 3,2 jest smieszna cena...i nie bardzo rozumiem sprzedajacych...
każdy liczy dla siebie i sobie ustawia cele, nie zapomnij o gekoplascie ( jeżeli sprzedaz dojdzie do skutku to bedzie wiecej gotówki w kasie niz dzisisiejsza wycena), nie zapomnij przede wszystkim o Bać-Polu, który do dzis jest wyceniany w aktywach CP z 10 mln ( niecałe 10%udziałów)
No pewnie ze to wszystko bez geko, problem jest tylko taki ze juz teraz cap jest z dyskontem 30-40% jak wypali geko to bedzie wycena kpitalu 5,5-6 - dyskonto.
Bacpol - spoko sprawa ale neistety przy 10% maja malo do powiedzenia i ciezko bedzie wyjsc z tego podejzewam
Ad Koral - sprzedam jak sprzedam, ale nie bede sluchal bzdur o 10zeta, nie robmy z forum bajkopisarstwa
ja nie naganiam ani na kupno ani na sprzedaz od 10 lat mam akcje i stale powiekszam ich ilosc dla mnie ten papier jest wart min 10 zl Jesli wyceniasz inaczej ok ale czas pokaze kto mowi bzgury
Panowie a w tych swoich wyliczeniach uwzględniliście, że Capital jest notowany na giełdzie? A ta rządzi się swoimi prawami. Czy 1 zł za akcje Capitala to cena racjonalna (a taka była)? A 3 zł? A 100 zł za akcję Capital Partners to dużo? Może, ale nie wykluczycie, że cena może 100 zł przekroczyć....
To nie do końca żart. Przez dekadę CP był takim moim giełdowym Fort Knox. Jedna z najprecyzyjniej kontrolowanych spółek. Obliczalna i przewidywalna. Tu nowym chętnym zwykle jedna runda z koniem wystarcza. Ale w efekcie specyfiką akcjonariatu jest pasywność. Trzeba marchewy : szerokiego kanału, obrotów i powtarzalności. Mam wrażenie, że obecny ruch udaje marchewę bo dealu z Włochami nie będzie. Ale... kto wie? Jeśli się mylę, będę bogaty, ale CP się zmieni. Tu wlcy latać będą.