• niee sprzedawacccc Autor: ~kapucha52 [94.254.149.*]
    jw
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~inwestor4fun [217.96.207.*]
    Obecnie godziwa cena za akcję to ok. 16 zł.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Marko [46.169.166.*]
    Tez tak uwazam. Ponizej 12-13 zl nie oddam ani sztuki
    Ja również a trochę tego mam.. Jakby co to trzeba również jakieś porozumienie zawiązać i dotrzeć do funduszy które mają akcje.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Minos [83.27.49.*]
    No i mamy ogłoszenie wezwania przez Porozumienie, ale bez ceny... W poniedziałek więc pewnie poszybujemy w górę na sesji, a potem ogłoszą cenę już dostosowaną do, być może nareszcie, realnego kursu, zbliżonego chociaż do prawdziwej wartości tej spółki. I to powinno być na pewno powyżej 13 zł.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Marko [46.169.166.*]
    Fundusze widza jak spolka sie rozwija i wiedza ile moze miec w tym roku zysku na akcje. Zatem jesli wzywajacy chca kupic akcje bez oporu drobnych i funduszy to musza dac wyrazna premie. W innym razie nie kupia wielu akcji
    Też tak myślę, nie jest też powiedziane że będzie wezwanie na 100% akcji. Może być na razie na przykład na 5% lub 10%. W sumie to na razie niewiele wiadomo po tym komunikacie.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~kapucha52 [94.254.227.*]
    Słupy będą zaniżać co też skutecznie czynią
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Marko [31.1.125.*]
    To bede od nich zbieral. Jesli beda probowali wycofac spolke przy niskiej wycenie to planuje walczyc z uchwa wz w sadzie. Na razie czekam na dalsze newsy bo moze celem wezwania bedzie tylko prog 66 proc. I moze nie bedzie planow wycofania spolki.
    Jest też opcja że rozłożą wykup na dłuższy czas. Wiadomo że jak chcą kupić 5 lub 10% to mniej cierpliwi oddadzą po cenie niższej jak będzie później. Argumentem przemawiającym za takim scenariuszem jest to że przy takiej płynności z rynku nie skupią takiej ilości akcji i zapłaciliby dużo więcej za pakiet a tak wiedzą ile chcą przeznaczyć i ile chcą kupić. Muszą też liczyć się z tym że wykup musi być skuteczny więc cena też musi być odpowiednia. Jedno jest pewne spółka stoi przed prawdopodobnie skokowym wzrostem wartości w najbliższych miesiącach/latach więc główny akcjonariusz chce zarobić na tym jak najwięcej.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Marko [31.1.125.*]
    zobaczymy zatem co wymyślą. Czekamy!
    Niezależnie słowa uznania za pracę zarządu nad wartością spółki i świetną restrukturyzacją. Mam nadzieję, że również uczciwie potraktują inwestorów, którzy przez lata wierzyli w zarząd i to co zarząd realizował
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~4fun [37.47.142.*]
    Pieniądz robi pieniądz. Nikt się nie będzie liczył z małymi. Nie oszukujemy się. Liczyłem tu na dobry zarobek rzędu kilkuset procent ale teraz trochę w to wątpię. To by był juz któryś raz kiedy z giełdy zniknie perspektywiczna spolka której akcjonariuszem jestem...
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~akcjo [37.47.134.*]
    Całę szczęście jest tu troche fundów (pod progiem 5%), które raczej się nie obkupiły po 4zł.
    3mać akcje bo bedzie pewnie bujało ;)

• Re: niee sprzedawacccc Autor: ~murex [89.79.29.*]
    Zgodze sie z zalozycielem watku, nie sprzedawac akcji! bo ja chce sprzedac w tym tygodniu a nie lubie jak ktos kurs ubija :)

• Re: niee sprzedawacccc Autor: ~mariu [5.226.72.*]
    Myślę, że po ostatnim info nie będziesz miał dużej konkurencji i bez problemu sprzedaż.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~inwestor4fun [83.24.214.*]
    Ci co będą cierpliwi zarobią dużo więcej, nie warto teraz sprzedawać. Coś mi się wydaje że wezwanie nie jest ogłoszone by skupić wszystkie akcje tylko pewną część.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~nic [37.47.134.*]
    Na razie nic nie jest ogłoszone.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~mariu [5.226.72.*]
    Rośnie w związku z wezwaniem?
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~4fun [37.47.134.*]
    No widzę, że zainteresowanie symboliczne,
    szczerze pisząc nie rozumiem, ale niech będzie,
    osobiście uważam, że cena 12zł za ten papier to takie minimum ;)
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Minos [83.27.238.*]
    Wezwanie robią po 6 zł... https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wezwanie-do-zapisywania-sie-na-sprzedaz-akcji-4FUN-MEDIA-SA-7541365.html
    6zł na 182 k akcji,
    chyba chcą przekroczyć 66% a potem dopiero ewentualnie kolejne wezwanie,
    odda im ktoś?
    Bezczelnym jest zrobienie wezwania po takich wynikach,
    Panie Prezesie, wstyd!

• Re: niee sprzedawacccc Autor: ~kapucha52 [94.254.161.*]
    wstyd to mało powiedziane, mam nadzieję że to sondowanie sprzedających
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~inwestor4fun [217.96.209.*]
    Widocznie średnia z 3 i 6 miesięcy taka wyszła, mają prawo ogłosić po tyle wezwanie, nie znaczy to jednak że ktoś im musi sprzedawać z 50% premią :)
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~bubi [46.235.127.*]
    Tak mają prawo, ale to źle o nich świadczy. Porządna spółka nie daje minimalnej, możliwej ceny.
    Gwoli ścisłości,
    to nie Spółka, a akcjonariusze,
    a że jednym z nich jest Pan Prezes... no cóż ;)
    Czas działa na korzyść akcjonariuszy.. Za miesiąc średnia wzrośnie należy tylko utrzymać poziom kursu lub go podnieść.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Marko [46.215.43.*]
    Ludzie, opanujcie się. Po co tego typu hasła, "oczernianie" wzywających itd. Cieszmy się, że mamy spółkę która fajnie się komunikuje, która dba o jasny przekaz w raportach, która pokazuje świetne wyniki, która od miesięcy powolutku sobie rośnie (piszę o akcjach). Cieszmy się, że mamy Prezesa z wizją, który to wszystko poskładał do kupy, zrestrukturyzował i realizuje swoją wizję dywersyfikacji przychodów, która jak widać zaczyna fajnie trybić i przynosi spółce i nam efekty. Mieliśmy piękny kwartał, przed nami pewnie dobre półrocze. Po co więc ten lament? Spójrzcie na przepisy, zanim będziecie rzucać niektóre hasła. Osoby/podmioty, które zawarły porozumienie musiały wykonać formalny obowiązek przepisowy i wezwały na minimalną ilość, na którą musiały wezwać (wezwanie do 66%) po minimalnej cenie (wynikającej ze średnich). To jasny komunikat, że to jest wyłącznie spełnienie formalności przepisowych i nic więcej (wzywającym nie zależy na kupieniu, a jedynie na wykonaniu formalności, bo doskonale wiedzą, że nikt przy tej cenie nie odda akcji). Musieli wykonać takie wezwanie i wezwali. Ja się obawiałem, że będzie tu próba wycofania spółki po zbyt niskiej cenie, wezwania na 100% akcji itd. Nic z tych rzeczy nie mamy, wiec jest okej, a wzywający wykonują elementarny obowiązek przepisowy, który musieli spełnić.
    ok w takim razie zasadnicze pytanie,
    po co to porozumienie?
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Marko [31.1.101.*]
    Np. Zeby nikt nie zarzucil im dzialania w porozumieniu bez jego zawiazania. Za to moga byc sankcje a tak jest bezpieczniej.
    Poza tym po to żeby ogłosić wezwanie na mniejszą ilość akcji. Proste.
    A całe zamieszanie jest o to że Dariusz Stokowski przejął pakiet kontrolny Nova Group i stał się pośrednio posiadaczem akcji 4fun media w ilości ponad 33% co obligowało go do ogłoszenia wezwania na 66%. Czyli obowiązek prawny do spełnienia co też czyni. W sumie po dzisiejszym komunikacie dopiero zrozumiałem o co chodzi.
    Czyli koledzy i koleżanki się zgadali żeby swojemu koledze pomóc i w grupie dobić jak najbliżej 66%, zeby mógł zrobić wezwanie na jak najmniej akcji... dobrze rozumiem?
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~inwestor4fun [83.24.216.*]
    Tak.
  • Re: niee sprzedawacccc Autor: ~Qwe [37.47.141.*]
    Nie przemowisz. Leszcze wiedza lepiej.
[x]
DIGITANET 1,69% 108,00 2025-11-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.