Dnia 2017-08-30 o godz. 22:26 ~xxx napisał(a): > https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/MGAMES/akcjonariat > > wczesniejsze emisje nie były po 10 gorszy ale 35 i 70 groszy wiec nie wiem o co naganiaczom na spadki chodzi.........:-)
błąd. większość była po 12 groszy. tylko ostatnia malutka emisja była po 70 gr ale ja wynika z raportu wyparowało niecałe 400tys z tej emisji. ponadto po emisji akcji po 70 gr miały miejsce emisje obligacji i to zabezpieczonych na majątku spółki.
Dnia 2017-08-30 o godz. 21:56 ~Prokurator napisał(a): > proszę o Wasze propozycje. Aby nie ukierunkowywać nikogo podam Wam jutro swoje przemyślenia co do ceny em. i podstawy tych wywodów.
ponad 75 mln akcji to bardzo duża oferta. Przy cenie 0,2 zł było by to aż 15 mln zł do ściągnięcia od akcjonariuszy. Jaka cena? Oczywiście musi być poniżej kursu notowań. A dlaczego? Wystarczy przypomnieć sobie jak rozeszła się sprzedaż akcji serii D w zeszłym roku. Wtedy gdy kurs oscylował w granicach 10 groszy emisja była po 12 groszy! I kto z niej skorzystał? Według raportu Spółki z 46 mln oferowanych akcji serii D zakupiono z prawa poboru jedynie 17 mln akcji! Reszta była upychana przez zarząd na indywidualne zaproszenie ale aby to upchnąć kurs wystrzelił wtedy do 16 czy nawet 18 groszy po infie o współpracy z Microsoft. Tylko, że seria D liczyła 46 mln akcji po 12 groszy więc jak łatwo policzyć pozyskali 5,5 mln zł. Ta oferta jest dużo większa, zatem cena musi być atrakcyjna. Ja stawiam na 15 groszy (ściągną wtedy 11mln zł) o ile wytrzyma wsparcie kursu akcji na 20 groszach. Jeżeli to wsparcie puści to cena emisyjna może być nawet po 12 groszy. To moja osobista opinia.
Dnia 2017-08-31 o godz. 17:12 ~Przypomnienie napisał(a): > Dnia 2017-08-30 o godz. 21:56 ~Prokurator napisał(a): > > proszę o Wasze propozycje. Aby nie ukierunkowywać nikogo podam Wam jutro swoje przemyślenia co do ceny em. i podstawy tych wywodów. > > ponad 75 mln akcji to bardzo duża oferta. Przy cenie 0,2 zł było by to aż 15 mln zł do ściągnięcia od akcjonariuszy. > Jaka cena? Oczywiście musi być poniżej kursu notowań. A dlaczego? Wystarczy przypomnieć sobie jak rozeszła się sprzedaż akcji serii D w zeszłym roku. Wtedy gdy kurs oscylował w granicach 10 groszy emisja była po 12 groszy! I kto z niej skorzystał? Według raportu Spółki z 46 mln oferowanych akcji serii D zakupiono z prawa poboru jedynie 17 mln akcji! Reszta była upychana przez zarząd na indywidualne zaproszenie ale aby to upchnąć kurs wystrzelił wtedy do 16 czy nawet 18 groszy po infie o współpracy z Microsoft. > Tylko, że seria D liczyła 46 mln akcji po 12 groszy więc jak łatwo policzyć pozyskali 5,5 mln zł. Ta oferta jest dużo większa, zatem cena musi być atrakcyjna. > Ja stawiam na 15 groszy (ściągną wtedy 11mln zł) o ile wytrzyma wsparcie kursu akcji na 20 groszach. Jeżeli to wsparcie puści to cena emisyjna może być nawet po 12 groszy. To moja osobista opinia.
poprzedniej emisji nie sprzedali nawet 5% jak mnie pamieć nie myli tutaj też nie zbiorą za dużo bo chyba nie każdemu uśmiecha pakować się dodatkowo dlatego warto poczekać na pp które będą wyrzucać niezainteresowani ich objęciem a ich cena? kto uczestniczył już w tak dużych emisjach z których akcjonariusze raczej nie są zadowoleni ten wie w jakich okolicach będzie można je kupić :>