• Widze to tak.... Autor: ~Ja [188.146.163.*]
    1.ten kto zrobil obrot 6 miesiecy temu..wejdzie na wiekszosciowego.
    2.tak bylo dogadane zebral z rynku...
    3.emisja 800 k tez bedzi dla niego...
    4.prezes pozbyl sie na zecz nowego wiekszosciowego 200 k..(nie wiadomo w jakiej cenie)
    5.graja sobie i odbieraja i cena na dzis ich nie interesuje...maja czas...
    6..800k+200k+to co juz zebrali i co jeszcze zbiora....
    7.dzis spolka warta 4,5 mln...
  • Re: Widze to tak.... Autor: ~Kici [62.29.136.*]
    Wiadomo po ile. Było w info. Po 81 groszy, cena niska, bo pakiet i jak rozumiem z konieczności.
    Ja trzymam i dobieram. Będzie dokapitalizowanie = będzie 2 zeta. Nie będzie to może być różnie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [62.29.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Widze to tak.... Autor: ~Dss [89.172.176.*]
    http://www.chip.pl/?p=1012952
    Wg mnie w grach będzie ich siłą, niech po dokapitalizowaniu zaczną przerabiać grozę hity nowsze i starsze na vr. Może i nowe kapitały pozwolą na zakup licencji i tworzenie wersji vr...
  • Re: Widze to tak.... Autor: ~Kici [165.225.84.*]
    Dosyć tego smolenia i snucia fantazji. Wszyscy, którzy się interesują tą spółką wiedzą, że nie jest to żaden przekręt, ani wydmuszka, wszyscy znają potencjał, blah, blah, blah....Wszyscy też wiemy, że kapitalizacja jest śmieszna i wynika to z tego, że spółka ma poważne problemy z płynnością i jest słabo zarządzana. Robią dalej sporo, ale mniej niż by mogli. Jeżeli sfinalizują finansowanie będą kosmiczne wzrosty, jeżeli padną to padną, ale nie będzie nigdy 1 grosza, bo przy pewnym poziomie ktoś tak, czy siak zgarnie wszystko...
    Kto jest miękki oddaje, kto chce zaryzykować siedzi i/lub uśrednia. Żadne naganianie nic nie da - albo ktoś wytrzyma albo odda - zależy od inwestora, tu trzeba poczekać na rozwój sytuacji w jedną lub drugą stronę. Kto oddaje, bo myśli, że odkupi taniej może się poważnie rozczarować. I tyle. Coś pominąłem?
  • Re: Widze to tak.... Autor: ~Beszamel [83.28.238.*]
    Branża IT to ludzie. Raczej nikt nie będzie reanimował nieboszczyka
    pompując pieniądze aby pospłacać długi. Tam nie ma przecież żadnego
    majątku. Prędzej ktoś przejmie pracowników.
    Potencjał w branży jest ale nie w tej spółce. Sprawozdania wyglądają
    dramatycznie. Długo nie pociągną. Trzeba by cudu. Nieobsługiwanie
    zobowiązań ma swoje granice.
  • Re: Widze to tak.... Autor: ~Dss [89.172.184.*]
    Pozostaje jeszcze portfolio - ile może być warte? 1.6 za akcję?
  • Re: Widze to tak.... Autor: ~Kici [62.29.136.*]
    Nie tylko pracownicy. Jest też marka, portfolio, soft, struktura, itp./itd. Cały goodwill jest warty więcej niż kapitalizacja.
    Może to nie będzie takie złe jak padną, wtedy na pewno ktoś łyknie całość. Problemy nie są od miesiąca, tylko od dłuuugiego czasu podobne i jakoś spółka działa. Moim zdaniem będzie mega odbicie niedługo. Trzeba być optymistą...
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 11:28:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.