• idziemy na 38 Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    ktoś łyknął 65 000 akcji i kursik poszedł na północ......
  • Re: idziemy na 38 Autor: ~panda [159.205.213.*]
    Tobik zluzuj. Już jakiś czas temu zauważyłem, że się strasznie podniecasz celonem, co gorsze zauważam, że mało znasz giełdę.
  • Re: idziemy na 38 Autor: ~Max [37.248.166.*]
    Chyba poleci wyżej....
  • Re: idziemy na 38 Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Panda!
    To prawda, zawsze byłem emocjonalny potwornie i jak ten kurs ruszył to ja też się uruchomiłem.
    Co ja wiem o giełdzie?
    Niewiele, przeczytanych 5 książek (nie zawsze ze zrozumieniem), YouTube, forum, portale
    Wszystkiego roku nawet nie ma......

pozdrawiam
  • Re: idziemy na 38 Autor: ~Ryszard1 [31.0.86.*]
    Ale jesteś sympatyczny i dlatego wszyscy Cię lubimy :)
  • Re: idziemy na 38 Autor: ~panda [159.205.213.*]
    To naucz się jednej podstawowej rzeczy. Na celonie odbywa się właśnie robienie obrotów. Nie ma to znaczenia pod względem fundamentalnym, przesypują sobie TFI. Zapewne chcą zeby spółka trafiłą do lepszego indeksu. Dadzą zielone światło to zrobią pompkę. Powiedzą stop to zobaczysz znowu czerwień solidną. Więcej spokoju. :)
  • Re: idziemy na 38 Autor: ~asdasdasdasd [91.216.213.*]
    Jakie 5 książek?
    A co do tego, że poleci ponad 38. Spoko, ale niech najpierw przebije beton na 38. Bo dzisiaj już raz się odbiło.
  • Re: idziemy na 38 Autor: ~stary [83.24.122.*]
    Jest spora szansa, że tym razem beton zostanie rozbity.
    Gdy to się uda 40 przelecimy z rozpędu...
  • Re: idziemy na 38 Autor: tobik69 [37.128.32.*]
    Bogaty ojciec, biedny ojciec - Robert T. Kiyosaki
    Fajna, śmieszna, lekka, troszkę pisanie w kółko tego samego. Ja wyciągnąłem z niej jedną prostą rzecz, która dla mnie jako wiecznego konsumenta, który nie oszczędzał w życiu tylko się karmił zabawkami to podział na pasywa i aktywa. Proste teraz to jest. I już nie kupuję durnostojek, płyt winylowych czy następnego Garmina do biegania choć stary działa.....

24 sekrety inwestycyjne Georga Sorosa - Robert Slater
    Poczytałem i żadnych rewelacji, poza zafiksowaniem Pana na lewar i dżwgnię. No ale szacun bo kasę Pan zbił. Jeszcze do niej wrócę. Na allegro jest chyba za 5 pln.

Inteligentny Inwestor - Benjamin Graham
    Trochę jednak czuć czas. Tak naprawdę czasami przydatniejsze są komentarze - bo bardziej aktualne. Nie jest łatwa, czasami nużąca, więc czytałem wyrywkowo zakreślając zdania klucze. Teraz czytam drugi raz.

Czwartą pożyczyłem koledze a piątej chyba nie było:)
    Trzeba coś kupić i poczytać.

Jeśli macie jakąś książkę Waszą o inwestowaniu która wydaje się godna polecenia to dawajcie.

• Re: idziemy na 38 Autor: ~adasdadasda [91.216.213.*]
    Biedny, Bogaty - czytałem jak miałem 7, albo 8 lat. Pamiętam, że się na jej tle zafiksowałem, ale z perspektywy czasu mam świadomość, że jednak nie jest ona tak fajna, jak wtedy :D Niestety raczej do Giełdy cienkie odniesienie.

Soros to Soros. Moje zdanie o nim to dno i metr mułu. Fakt, dorobił się, ale każdy wie, jaki jest. Z ciekawości przeczytałbym jego biografię. A c o do dźwigni, to mam zasadę - nie graj dźwignią. Ale mega mnie kusi Play na eskę po 25 sierpnia.

Graham to ponadczasowe rady. Po zrozumieniu tej książki, każdą sytuację przez niego opisana, która jest obecnie nieaktualna, można zrozumieć i odnieść do XXI wieku. Dlatego wyrywkowe jej czytanie za dużo nie da.

Wszystko o Buffecie zawiera zaktualizowane rady Grahama w odniesieniu do naszych czasów. Buffet nie czytywał Grahama, on go rozumiał.

Generalnie Fischer, O’Neil ;)
  • Re: idziemy na 38 Autor: ~młody [185.55.65.*]
    Dla mnie podstawową lekturą jest forum bankier.pl ;) ... prawdziwa skarbnica -> wiedzy.. podstaw inwestowania...czasem hejtu ...czasem komedii... ;) a i dramat się momentami zdarzy :)
    adasdadasda !

Jakie tytuły polecasz tych gości?

• Re: idziemy na 38 Autor: ~asdasdasda [91.216.213.*]
    Napiszę, jak wrócę do domu. A co do forum bankiera. Pierwsza zasada forum powinna brzmieć "nie bierz tego na serio" :D
    To czekam na tytuły. Jak napiszesz to coś sobie kupię do poczytania. Tylko proszę o niepolecanie (akurat mi) książek, które dotyczą w głównej mierze AT. Po pierwsze to nie dla mnie. Po drugie nie chce mi się w to wgryzać. itp, itd.
    Interesuje mnie wszystko poza AT.
    Ogólne info, biografie, fundament, psychologia i wszystko inne (poza AT) - nie dam rady tych wykresów :))))))

A propos forum to wiadomo, że jest to jakaś informacja ale raczej jako kontakt, uzupełnienie różnych opinii i fun i takie tam...

adasdadasda!

Nie zapomnij !
    czekam na info o tytułach do przeczytania
    thx
    Zrobiłem zlecenie na 38,10 a kupiło po 37,99 :)))))
    Czyżby to ostatni raz siódemka po trójce?

pozdrawiam
[x]
CLNPHARMA -1,18% 20,95 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.