• Ciepliwość Autor: ~Marek [87.206.201.*]
    Trzeba być cierpliwym. Kurs wystrzeli w górę.
  • Re: Ciepliwość Autor: ~ojj [77.113.92.*]
    słyszę o tym od 2,8 i co ? jest 2,4 - syf sie zrobił a nie spółka.
    a pseudo prezio nie ma nawet odwagi skomentować ,
    na taczki dziada i za bramę !
  • Re: Ciepliwość Autor: ~szatan [94.254.224.*]
    trzeba działać.... zarząd wynajmuje uchwały o emisji z 2010  i kupuje po 1 pln 3 mln akcji
    czemu ku..a nie kupili w 2010 jak było po 0,50 a nie teraz machloje
    taka  forma niby wynagrodzenia to jest złodziejstwo i działanie na szkode akcjonariuszy mniejszościowych
    a knf to klepnie ei  powie ze przecież nic się nie stało
    już dawno powinni zawiesić notowania na czasdogadywania się a zarad powinien dostać mega kare

• Re: Ciepliwość Autor: ~foresto86 [78.133.218.*]
    No właśnie, może mi ktoś wytłumaczyć czemu zostały akurat teraz wyemitowane i objęte te akcje? To nie jest program motywacyjny. To po prostu oferta objęcia akcji z puli akcji N, których emisja została zatwierdzona prawie 7 !! lat temu.
    Spółka w ramach puli N ma prawo wyemitować do 20 mln takich akcji.. Jeśli nagle będą chcieli rzucić te wyemitowane 3mln w rynek to przy ostatnich ruchach na tym walorze to chyba będzie 1,50.. co sprawi że i tak przy każdej akcji sprzedanej po 1,50 będą 50% do przodu..
    Co to w ogóle za prywatne subskrypcje.. Śmierdzi mi to tym, że większościowi chcą się nachapać przed połączeniem.. i zdołować przy okazji kurs.
  • Re: Ciepliwość Autor: ~Szatan [94.254.226.*]
    Poprzednia obejmowal prezes rady nadzorczej wiec pewnie teraz tez a poleciec juz raczej nie poleci bo kase na objecie mieli sprzedajac od 3 pln wiec musieli opchnac okolo miliona zeby objac 3 miliony taki bonus za zarzadzanie zlodziejski a na koncu zaplaca akcjonariusze vistuli
    No właśnie gdzieś wyczytałem wcześniej, że te akcje do 20mln miały być obejmowane przez inne podmioty + troch. Tutaj mi bardzo brakuje informacji KTO WŁAŚCIWIE OBEJMUJE TE ZAS.... AKCJE..
  • Re: Ciepliwość Autor: ~woj [188.146.4.*]
    Marek to kiedy ten wystrzał?
  • Re: Ciepliwość Autor: ~LOL [193.78.85.*]
    Będzie 'wystrzał' na shorta, jak wywalę PKC, bo mam już dość tego syfu... :(
    "Zysk Playa spadł o dwie trzecie" i rośnie dziś o ponad 3%!!!! w tym samym czasie firma która poprawia wyniki, kolejny raz notowania są na minus :(
    To już nie jest giełda, tylko ruletka, i powinna podlegać przepisom hazardowym :/

• Re: Ciepliwość Autor: ~Alek [188.146.3.*]
    Dawno takiego gó... a nie widziałem! Wyniki w gore kurs w przeciwną! Totalny syf, zeszmacają spółkę i nic sobie z tego nie robią!
    W ramach subskrypcji prywatnej w dniu 17 stycznia 2011 roku zostały zawarte umowy o objęciu akcji serii N z Nova PBB Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo – Akcyjna (10.208.000 akcji serii N), z FRM "4E CAPITAL Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Spółka Komandytowo – Akcyjna (6.892.000 akcji serii N), z Panem Michałem Wójcikiem – Prezesem Zarządu (1.600.000 akcji serii N), z Panem Grzegorzem Koterwą – Wiceprezesem Zarządu (800.000 akcji serii N) oraz z Panem Janem Pilchem – Przewodniczącym Rady Nadzorczej (500.000 akcji serii N).

Finalnie wyemitowano 3.036.253 akcji. Ktoś musiał objąć część, bo nawet jakby sam zarząd obejmował to by było tylko 2900000 akcji objął..
    Napisałem do działu RI - to było ostatnie dopuszczenie akcji serii N do obrotu. Tą serię wprowadzali do obrotu od 2014.
  • Re: Ciepliwość Autor: ~Alek [188.146.129.*]
    Szkoda że trzeba się prosić o jakiekolwiek info. Gdzie są relacje inwestorskie??? Nigdy więcej bytomia! Jak wyjdę na zero to upije na tydzień!!!
  • Re: Ciepliwość Autor: ~foresto86 [95.160.154.*]
    Odnośnie odpowiedzi RI - poniżej odpowiedź. Nie jest to tajemnica, więc wszyscy mogą zapoznać się z treścią:
    <<
    Dzień dobry,

W odpowiedzi na Pana pytanie informuję, że emisja tych akcji miała miejsce w listopadzie 2010 o czy Spółka informowała w poniższych raportach:
    - raport 52/2010:  link
    - raport 54/2010: link

W roku 2011 nastąpiło objęcie akcji serii N. Raport 5/2011 wymienia szczegółowo akcjonariusz, którzy objęli emitowane 20.000.000 akcji serii N (poniżej przesyłam stosowny link):

link
    link

Kolejny raport potwierdzał rejestrację podwyższenia kapitału w związku z powyższą emisją:
    link

Akcje serii N zostały objęte w roku 2011, natomiast nie były one zdematerializowane. W tym roku zakończyliśmy proces dopuszczenia ich do obrotu. Akcje te były dopuszczane do obrotu w latach 2014-2017, zgodnie z poniższymi raportami:

link
    link
    link
    link

Gdyby miał Pan jeszcze jakieś pytania odnośnie powyższych informacji i wprowadzenia do obrotu akcji serii N, to proszę o kontakt.

Jak tylko pojawią się informacje odnośnie ewentualnego połączenia ze spółką Vistula, to będziemy o tym informowali akcjonariat i giełdę.

>>
  • Re: Ciepliwość Autor: ~Alek [77.253.146.*]
    ja już nic nie rozumiem....to czego dotyczy ostatnie/dzisiejsze/ info?

(wiem jestem leszczem i nie umiem czytac ze zrozumieniem,mimo to proszę o odpowiedź)
  • Re: Ciepliwość Autor: ~alek [77.253.146.*]
    wchodzi te 3 miliony 24tego czy nie?
  • Re: Ciepliwość Autor: ~LOL [193.78.85.*]
    Dnia 2017-08-22 o godz. 21:46 ~Alek napisał(a):
    > ja już nic nie rozumiem....to czego dotyczy ostatnie/dzisiejsze/ info?
    >
    > (wiem jestem leszczem i nie umiem czytac ze zrozumieniem,mimo to proszę o odpowiedź)

Z tego opisu dowiesz się co miała na celu emisja i jak ją wykonano.
    http://biznes.onet.pl/wiadomosci/analizy/analizy-prawne/zwykle-podwyzszenie-kapitalu-zakladowego-w-spolce-akcyjnej/xv5kj

Z RI które wkleił foresto86 można doliczyć się że owe 3 036 253 akcje to ostatnia transza z 20 milionów które wtedy wyemitowali. Jeśli popatrzysz na https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/BYTOM/wyniki-finansowe/jednostkowy/roczny/standardowy/2 na 2011/2012 oraz https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/BYTOM/akcjonariat to zobaczysz że liczba akcji już wtedy została zwiększona od 20 milionów z kawałkiem (była jeszcze seria L), ale jeszcze nie było ich fizycznie na rynku, nie były dopuszczone do obrotu. Posiadacze akcji nie wrzucili wszystkiego w rynek hurtem, tylko podzielili to na 4 etapy.
    Ot cała informacja... Pytanie, dlaczego akurat teraz, czy wymaga tego Vistula, czy też może ktoś z Bytomia cashuje swój zysk i będzie uciekać.. zobaczymy :)
  • Re: Ciepliwość Autor: ~szatan [94.254.226.*]
    logicznie rzecz ujmując jakby nie były wymienione w kwdp to by nie podlegały wymianie na akcje na akcje vistuli
    wiec pewnie wszystkoprostuja przed ogłoszeniem przejecia

• Re: Ciepliwość Autor: ~alek [188.146.42.*]
    dzieki za logiczne podpowiedzi , ja jestem juz tak zmeczony bytomiem że przestaje mysleć!
    Może muszą wszystko wyczyścić przed połączeniem. Poza tym wiadomo - po połączeniu prezes już nie "poprezesuje" to warto sobie akcje spieniężyć w ramach ostatniej premii i przy okazji zwalić kurs na dno co pomoże VISTULi przejąć taniej..

3 036 253 akcji - przy aktualnym kursie i cenie objęcia 1 zł, daje 1,38zł zysku na sztuce
    3 036 253x 1,38 = 4 190 029,14 zł zarobić to nie w kij dmuchał.

Tylko jak już pisałem, przy ostatnim ruchu ma BYTOMiu to upłynnienie tego zajmie im kilka miesięcy.
  • Re: Ciepliwość Autor: ~alek [188.146.42.*]
    czyba ze sie dogada z drugim madrala, preziem vistuli i mu odda po np.1,5 i kazdy wygrany oprócz drobnych!
    No to wtedy będziemy czekać cierpliwie z akcjami VISTULi, aż wyjdziemy na swoje. Już kilka razy się przekonałem, że cierpliwość popłaca. Co prawda w żadnym z tych wypadków cierpliwy nie byłem :)
  • Re: Ciepliwość Autor: ~szatan [94.254.228.*]
    ale parytet wymiany musi być zatwierdzony przez walne bytomia i vistuli wiec prezes może sobie wielkie gowno
    każdy z akcjonariusy może się nie zgodzić jest możliwość zaskarżenia uchwał itp... to ty jesteś wlascicielem a nie prezes
[x]
BYTOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.