Ale co tu się dzieje ? Były spore przychody i rozwój a ktoś to wycisza czyli ma lepszy pomysł ? Nowa działalność czy stara ? Co planuje Eurovilla czy oni sami chcą tu być notowani czy pośredniczą i ktoś z paliw przejmie ? Ja nie mam pojęcia , ale Eurovilla to chyba konkretny podmiot http://www.eurovilla.pl/
No widzicie leszczyki i naganiacze. Jakoś ktoś bierze tego śmiecia w większych ilościach. Pewnie przypadek. Mówiłem, że papier odleszczony i nikt specjalnie się nie śpieszył z sypaniem poniżej 30 groszy. Jakieś śmieszne ilości wpadały to trzeba teraz z prawej brać. Cierpliwie i sprytnie, a z prawej w najlepszym momencie, bo niżej już nie będzie.
Nie wiadomo ile będzie i kiedy. Nie mam zamiaru naganiać, niech każdy sam sobie kalkuluje, tu wszystko jest możliwe, a spółka jest ryzykowna - może być 2 złote albo 2 grosze :D. Ja osobiście nie oddam poniżej 60 groszy.
Dnia 2017-08-16 o godz. 11:36 ~Coco napisał(a): > Nie wiadomo ile będzie i kiedy. Nie mam zamiaru naganiać, niech każdy sam sobie kalkuluje, tu wszystko jest możliwe, a spółka jest ryzykowna - może być 2 złote albo 2 grosze :D. Ja osobiście nie oddam poniżej 60 groszy.
pokisisz sie kilka miechów na 2 fixach i oddasz po 10gr o ile zdążysz.
Ale za nim wejdzie na fixy może być ze 40 albo 50 groszy, a w 2-3 kwartały każda cena. Na razie wiem tyle, że kapitalizacja ok. 4 bańki dla spółki o normalnych przychodach rzędu 30 baniek to śmiesznie mało. Nie bierze się to z niczego oczywiście, ale wystarczy tańszy dostawca, jakikolwiek wzrost marży i może być pięknie. Wierzę, że coś się zmieni (wspomniane zmiany i restrukturyzacja) i dno już było. Powtarzam, że to spółka dużego ryzyka, ale potencjalne wzrosty mogą je wynagrodzić. A mięczaków i płaczki zapraszam na WIG20 :)
Jak mają ujemny kapitał własny 2 kwartały z rzędu to trafiają na fixy (jeżeli dobrze rozumiem jak to działa). Także jest sporo czasu na zbieranie i wzrosty, ale komuś się śpieszy (i dobrze). Na fixach słabo się zbiera większe ilości :). Coś czuję, że zobaczymy z powrotem 30 groni w tym albo najdalej następnym tygodniu, ale oczywiście mogę się mylić...:)
I jak tam leszcze, daliście się już całkiem wyleszczyć? Dziękuję tym, którzy mi oddają za 15 groszy (a może i niżej będzie). Na takich jak wy, tacy jak ja zarabiają nie 100 ale 200 lub 500%. Będzie płacz za jakiś czas. Poczekajcie jaka będzie jazda i zbieranie z prawej jak będzie bliżej fixów. Nic nie dzieje się bez powodu.