W JEDNOSTKOWYM : - ograniczone koszty wlasne o 50% - naleznosci 1,5 mln mniejsze - zobowiazania 1,5 mln mniejsze
W SKONSOLIDOWANYM : - kupili samochód :) hehe - naleznosci wzrost o 2 mln - zobowiazania krotkoterminowe o 1,2 mln mniejsze
RACHUNEK ZYSKOW I STRAT : - przychody o 160k wieksze od poprzedniego roku ( a pierwsze 2 kwartaly to sezon ogorkowy) - koszty dzielalnosci mniejsze o 10% - pierwszy raz w historii mamy zysk w 2 kwartalach - zysk po 2 kwartalach 200k - zysk w porownaniu do poprzedniego roku 13x wiekszy
3 i 4 kwartal zawsze byl znacznie lepszy w wykonaniu naszej spolki dlatego zamkniecie roku powinni nas usatysfakcjonowac i spokojnie czekac na 2018r i aukcje w wynonaniu Novavis i SPV
czyli mamy sypanie , po ostatniej podbitce myślałem ze już pojedziecie dalej a ja zostanę bez akcji ale jednak wróciło i mogę znów zbierać , w najbliższym czasie liczę na jakieś info tak dawno nic nie podawali
ja nie rozumiem ostatniej podbitki jeśli ktoś chciał wyjść z akcji to nie udało mu się bo ja np. dużo sprzedałem , druga możliwość chce naprawdę kupić akcje zebrał jakąś tam ilość i teraz zaniża ale znów ja odbieram , jestem ciekawy co będzie dalej , obecna wycena ani drogo ani tanio , co będzie dalej zależy od tego co i jak bedą robić
W przyszlym tygodniu wy wszyscy bedziecie w desperacji jak po 10 groszy poodajecie... te Wasze wszystkie zagrywki spelzna na niczym czego Wam zycze byscie nabrali pokory do gieldy.
Tak spokojnie do celu, s jak matiz pisał, że ktoś usilnie skaka z kursem...jedni oddają ktoś zbiera, a lukas czeka na info..chwilą cierpliwości...ja sobie odbieram i pisze to od dawna..a z biegu czasu ktoś ładnie ts gra umoczyl
Umoczyl umoczyl mam nadzieje ze czyta nasze posty i h go zdziera jesli mysli ze nas złamie chyba ze wie ze zarobi z nawiazka
Ja nie po to po warszawie sie wloczylem zeby oddac mu w tej chwili zreszta i po 1 pln tez jestem dlugoterminowcem co jeszcze nie skonczyl zakupow jak ten ktos pozwoli to moze jeszcze z kasy co mam wystarczy by dobic do 5 %
Uwalanie kursu pod naiwnych aby sprzedali...jak widac slabo wyszlo a i zlecen na s do 60 gr ok 20 tys akcji
Jedni tu widza w przyszlym tygodniu 10 gr a ja widze chec odbioru akcji do ktorych moze sie dolacze bo dawno nie bylo tu takiego kursu mimo ze raport byl ok
Tak z ciekawości spytam jak oceniasz kolejne lata w przypadku Novavis? Generalnie wszystko wskazuje na kontynuację rozwoju spółki, polityka UE, konieczna transformacja energetyczna w Polsce itd są mega motorem napędowym dla całego oze ale jak duże może to mieć przełożenie na wzrost wartości rynkowej Novavis. Uważasz że np jest szansa na wysunięcie się na pozycję lidera - generalnie ten postrzegany jest w Columbusie w chwili obecnej. Będę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam
Novavis aby został liderem potrzebuje finansowania czy to emisją akcji czy pozyskaniem inwestora strategicznego. Jak widać z raportów spółki to Novavis jako jedyna firma nie zgłosiła NWZA ,a 01Cybaton i Columbus tak.
Szkoda ,że inwestujecie w akcje ,a nie wybieracie się na WZA.
Z WZA dowiedzielibyście się ,że Novavis prowadzi rozmowy z min. 3 potencjalnymi inwestorami. A w związku z tym ,że dalej nie ma informacji o NWZA i ewentualnej emisji akcji ,to jasno można stwierdzić ,że rozmowy cały czas trwają.
Z informacji tych wynikało ,że podpisanie umowy inwestycyjnej możliwe jest w tym roku ,jednak należy zwrócić uwagę ,że otoczenie rynkowe się zmieniło na korzyść Novavis i stawia to nas w pozycji siedzącej przy stole a nie stojącej tak jak swojego czasu DUDA u TRUMPA.
Dodatkowo ,spółka zamiast robić emisje ,robi konsorcjum spółek co pozwala jej na większe pole manewru bez rozwodnienia kapitału ,czego nie robią spółki z sektora.
Obecnie mamy 90 mln zł kapitalizacji czyli 8 razy mniej niż Columbus. Moim zdaniem Novavis jest lepiej zarządzaną spółką ,ale Columbus ma lepszy PR. Nasza spółka już od ponad roku prowadzi wizje lokalne i pozyskiwanie gruntów oraz pozwolenia na budowę pod 200 MW elektrowni, ma listy intencyjne z Chińskimi partnerami na Halembę, listy intencyjne z Amerykańskimi partnerami na magazyny energii ,prowadzi własne badania nad kondensatorami i robiła to gdy jej kurs szorował po dnie. Prowadzi duże projekty budowlane dla klientów zewnętrznych. Inni dopiero starają się to robić.
Przy tak rozwijającej się polskiej energetyce OZE ,regulacjach unijnych i innych czynnikach ,nie ma szans tego spieprzyć. Spółka mogła upaść lata temu ,ale dzielnie walczyła i teraz może się pochwalić tym ,że jest jedną z pierwszych na rynku i działa od 2013 roku. Kapitalizacja w tym roku może dobić do 250-300 mln zł.
Ja osobiście jestem tu udziałowcem od momentu wejścia na giełdę i nie mam zamiaru sprzedać ,tym bardziej ,że dopiero wystartowaliśmy a mata daleko
Dzięki wielkie za obszerną odpowiedź i twój punkt widzenia. O sprzedaży akcji nie ma mowy jak wspomniałeś dopiero wystartowaliśmy a otoczenie rynkowe jest bardzo dobre i kolejne lata zapowiadają się rewelacyjnie. Spokojnego weekendu