• Do końca tygodnia 5,2 zł Autor: ~rest [77.113.54.*]
    NWZA 16.08, środa i zaczynamy skup
  • Re: Do końca tygodnia 5,2 zł Autor: ~123 [89.64.20.*]
    Przecież najpierw ewentualnie podjęta uchwała chyba musi się uprawomocnić i dopiero potem wchodzi w życie. Tak więc zapytam, do końca którego tygodnia 5,2 zł ? Niestety dopiero chyba listopadowego, ewentualnie pazdziernikowego po ogłoszeniu wstępnych wyników sprzedaży za/po 3-cim kwartale i co chyba bardziej istotne liczby lokali przekazanych do użytkowania za/po 3-cim kwartale.
  • Re: Do końca tygodnia 5,2 zł Autor: ~rest [5.60.155.*]
    uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
    Pozostaje określenie i ogłoszenie przez zarząd zasad skupu.
    Nic nie stoi na przeszkodzie aby nastąpiło to w środę i od czwartku jazda. 
  • Re: Do końca tygodnia 5,2 zł Autor: ~123 [89.64.20.*]
    niestety, tak jak pisałem powyżej, co zresztą spotkało się z 4 negatywnymi ocenami a co świadczy o myśleniu życzeniowym oceniających i próbach zaklinania rzeczywistości.

niestety nie my, indywidualni inwestorzy rozdaje karty w tej rozgrywce.

dodam też coś co ponownie nie spotka się z entuzjazmem myślących życzeniowo. jwc ma szanse skupić akcji za 10 mln zł po cenie niestety nie wyższej niż 5,2 zł. temu ma służyć zaproszenie do składania ofert przez inwestorów w odpopwiedzi na ogłoszoną cenę skupu.

odrębene pytanie jest co będzie potem. skupinie około 2 mln akcji nie spowoduje osiągnięcia przez józka 90%.
  • Re: Do końca sierpnia poniżej 5.zł. Autor: ~jack [77.254.247.*]
    Jeżeli nie będzie głupców którzy oddadzą akcje po 5 /6 / 7 zł. to cena urośnie bo joSSek nie będzie miał wyjścia !!!. Jaki skup ? to nadal złodziejstwo ,machlojki i kombinacja . Ciche 2-wezwanie po skandalicznych cenach. NIE SPRZEDAWAJCIE ANI 1-AKCJI a problem sam się rozwiąże.
  • Re: Do końca sierpnia poniżej 5.zł. Autor: ~123 [89.64.20.*]
    To co jwc może skupić za te 10 mln zł to około 2 mln akcji a to jest raptem około 1/6 akcji nie będących w posiadaniu józka i osób z nim powiązanych. a to oznaczać niestety może że skup przez jwc powiedzie się przy cenie skupu nie wyższej niż 5,2pln. Wystarczy że w średniej co 6-sta osoba straci cierpliwość. Poza jwc i józkiem nie ma żadnego potencjalnego popytu. Innymi słowy to józek ma monopol na popyt a część inwestorów może zacząć tracić cierpliwość.
  • NIE SPRZEDAWAĆ ani 1-akcji ! Autor: ~jack [77.254.247.*]
    wiem -wiem , ja to wszystko wiem. Tak jak pisałem wcześniej ,chyba już głupców nie ma ?. NIE SPRZEDAWAĆ i joSSek może sobie kombinować. Tu SYF jest od 10-lat od samego początku !!!!! pisałem do KNF i do dzisiaj nie otrzymałem ani 1-słowa odpowiedzi. U mnie jest o tyle dobrze ,że ja to wcześniej K / S i tak po prawdzie to każda cena pow. 3.,50 / 4 zł. nie daje mi straty. Ale co z tego jak od ponad roku brak aktywności. Zresztą mi nie zależy na czasie na emeryturze też muszę z czegoś żyć. Mam 51 lat i w giełdzie siedzę od 1993 czyli od samego początku.Stałem w kolejkach pod bankami po akcje -wszystkie jakie były i zawsze była dobra kasa. Teraz GPW to taka bananowa giełda ,niewielkimi pieniędzmi można manipulować kursem i robić w ch ....drobnych /normalnych inwestorów. Badziewiaka nr.2 mam tak dużo ,że muszę tu zarobić na jakiś domek ,tak więc czekam co będzie ?. A ten "pan" niech się goni na drzewo. Sprzedać ludziom po 71 zł. ( 2007 ) i po godziwej cenie teraz odkupić -czyli poniżej 5 zł.za sztukę. Jak takie działania można nazwać ? gdzie nasza dywidenda za te 10-lat ?. Gdzie zyski NETTO które zawsze były ? A NO GDZIEŚ TAM SĄ W KAPITALE ZAPASOWYM ,ZIEMI itd. czekają spokojnie na uwolnienie po wycofaniu / wykupieniu akcji od nas -niestety. Przekręt i złodziejstwo w biały dzień i co śmieszniejsze ,wszystko zgodne z prawem. Pozdrawiam i radzę czekać do upadłego ,większego cyrku już być nie może. Chyba nie ??????
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ ani 1-akcji ! Autor: ~emest [79.185.189.*]
    czy możemy domagać się jako drobni wypłacenia dywidendy za te 10 lat,na którwejś spółce drobni poszli do sądu i wygrali
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ ani 1-akcji ! Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    hehe szybciej diabel na msze da niż Wojciechowski cos drobnym wyplaci.Nie ten typ czlowieka
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ ani 1-akcji ! Autor: ~123 [89.64.20.*]
    idąc dalej tym tropem, tak jak już pisałem powyżej, na dziś to nikt inny tylko józek ma monopol na jakiś widoczny, trwalszy popyt na akcje jwc, więc niestety nie można oczekiwać że józek nie musząc płacić więcej niż 5,2 zł za 1 akcję jwc zapłaci chociaż 1 grosz więcej. o jego intencjach skupienia przez jwc własnych akcji w cenie nie wyższej niż 5,2 zł najlepiej świadczy zamiar ogłoszenie skupu po danej cenie i czekanie na deklaracje inwestorów. przy 10 mln zł skupić może około 2 mln akcji co stanowi około 1/6 akcji nie będących w jego posiadaniu. i józek gra na to że w średniej co 6-ty inwestor straci cierpliwość i odda swoje akcje w cenie nie wyższej niż 5,2 zł. i potem np. w przyszłym roku kolejne przegłosowanie na walnym kolejnego skupu przez jwc za np. kolejne 10 mln i tym sposobem józek osiąga 90 % i kiedy tylko zechce robi przymusowy wykup.

jedyna teoretyczna obrona przed takim scenariuszem to jest alternatywny popyt. gdyby ktoś np. ....... ogłosił wezwanie na 10,1 akcji jwc po cenie np. 5,3 zł za 1 akcje jwc - akcje są warte spokojnie więcej a wtedy józek nie mógłby wycofać akcji z gpw i przeprowadzić przymusowego wykupu. no, ale na dziś przynajmniej taki scenariusz to chyba jedynie myślenie życzeniowe.
  • Re: Do końca tygodnia 5,2 zł Autor: ~jack [77.254.236.*]
    dobrze piszesz tak niestety jest. Nadal upieram się przy swoim ,żeby coś zyskać to mamy tylko 1-atut /ani 1-akcji !!!. NIC więcej nam nie pozostało. A ,że jakiś np. fund może wezwać po 6-7 zł to inna sprawa. Jednak nikt tego nie zrobi bo komu się zechce użerać z tym ........ . Złodziejstwo i kure...wo w biały dzień.
  • Gruby skupuje z przyczajki Autor: ~Szprych [91.233.18.*]
    Cena 5,2zl była śmieszna, tu się szykuje znacznie mocniejszy wzrost. Może warto zamiast czekać doważyć się.

• Re: Gruby skupuje z przyczajki Autor: ~123 [89.64.20.*]
    jak czas pokazał, cena 5,2 zł była ceną za którą w marcu 2017r. trzeba było sprzedać akcje jwc. pomijając szereg innych alternatyw na rynku które od tego czasu dały zarobić to te same akcje jwc sprzedane w marcu po 5,2 zł można było spokojnie odkupić po około 4,7 - 4,8 zł.
  • Re: Do końca tygodnia poniżej 5.zł. Autor: ~jack [77.254.236.*]
    Pewnie że może i warto ,ale ja mam b.dużo i już nie kupuję bo muszę trochę na normalnych akcjach zarabiać. Tak jak zawsze piszę -TU jest wszystko możliwe. Nikt po tej cenie nie sprzedaje to jest palenie głupa -samosprzedawanie !. F.F. 14,40 % nic się nie zmienia. Jeżeli ktoś zacznie podbierać to kurs i obroty raptownie podskoczą. Teraz głupoty i kombinacji ciąg dalszy.
  • Re: Do końca tygodnia 5,2 zł Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    porównajcie dwa wykresy Dom Dw i JWc Destruction.Co rozni te firmy -)
  • dzisiaj widać jak wygląda skup akcji !!! Autor: ~jack [77.255.236.*]
    Koniec głupoty i samosprzedawania ? 36 akcji poszło ,tak jak pisałem wcześniej NIE ma żadnej sprzedaży jest natomiast palenie głupa -zaniżanie kursu przez oszusta. Wystarczy na kupnie po 4,65 -4,71 ustawić się i wszystko w temacie !!!. Popyt - 0 ,00.
  • JÓZEK SKUPUJ WRESZCIE!!!!!!!!! Autor: ~gg [89.64.19.*]
    JÓZEK SKUPUJ WRESZCIE!!!!!!!!!
  • Re: JÓZEK SKUPUJ WRESZCIE!!!!!!!!! Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    Kupie od ciebie jeśli obejmiesz nowa emisie obligacji albowiem musze splacic stare dlugi i dokonać nowych inwestycji.Potem wyemituje nowe akcje ty je obejmiesz a ja w nagrodę obdaruje cie prawem poboru.W ten sposób staniesz się wlascicielem jeszcze większej ilości akcji które nominalnie będą taniec.Kiedyw stanieją do granic możliwości i wycofam spolke z giełdy nie martw się.na zawsze będziemy pamietac ze byles jednym z dzielnych wiernych duchem i pieniędzmi akcjonariuszem spolki JWc

Z poważaniem Prezes..........
  • skupi po GODZIWEJ cenie 4,50 zł. Autor: ~jack [77.254.252.*]
    Zaniżanie kursu trwa w najlepsze ,obroty 0,00. Panowie tutaj trwa palenie głupa -NIC KOMPLETNIE się nie dzieje. Złodziej tylko kombinuje.
[x]
JWCONSTR -0,48% 4,16 2021-05-20 16:16:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.