• Możliwy scenariusz układu Autor: ~str [78.8.59.*]
    Tak jak na PBG może i być na ABM ktoś coś wie i cały czas sypie

część wierzytelności została konwertowana na nowe akcje. Cenę emisyjną zrównano z ceną nominalną, ta zaś wynosiła ledwie 2 grosze. Sama emisja była ogromna. O jej skali niech świadczy fakt, że w PBG przewidziano także emisję dla prezesa (173,1 mln sztuk), tak aby mógł on zachować kontrolę nad spółką po wprowadzeniu do akcjonariatu wierzycieli.
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~bob_budowniczy [94.246.150.*]
    Panie wszechwiedzący....czy wyczytałeś w propozycjach układowych, zaakceptowanych przez Radę WIerzycieli coś o emisji akcji za dług...wymyśl coś lepszego
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~str [78.8.59.*]
    ABM Solid planuje emisję nie więcej niż 2,5 mln akcji dla wierzycieli
    2012-05-18 07:57:00

A A+ A+

18.05. Warszawa (PAP) - ABM Solid planuje emisję nie więcej niż 2,5 mln akcji z wyłączeniem prawa poboru, a decyzję w tej sprawie mają podjąć akcjonariusze na walnym 12 czerwca - podała spółka w projektach uchwał na walne.
    Kapitał zakładowy spółki dotychczas wynoszący 12.794.381,25 złotych ma zostać podwyższony o 1,075 mln zł do kwoty nie większej niż 13.869.381,25 zł.
    Spółka podała, że podjęcie uchwały w sprawie emisji związane jest z realizacją postanowień umowy restrukturyzacyjnej zawartej z wierzycielami finansowymi spółki w dniu 17 maja 2012 roku i wynikającym z tej umowy zobowiązaniem spółki do emisji akcji przeznaczonych do objęcia przez inwestorów wskazanych zgodnie z jej postanowieniami.
    W ubiegłym tygodniu spółka sygnalizowała, że w najbliższym czasie zostanie zawarta z wierzycielami finansowymi tj. bankami i obligatariuszami umowa restrukturyzacyjna, która regulować będzie główne aspekty restrukturyzacji finansowej oraz podała prognozy oparte na tym, że taka umowa zostanie zawarta.
    W 2012 r. spółka prognozuje 13 mln zł straty EBITDA i 440,5 mln zł przychodów ze sprzedaży, natomiast prognoza na 2013 r. to 21,7 mln zł zysku na poziomie EBITDA i 405,6 mln zł przychodów.
    W latach 2014-2017 spółka spodziewa się kolejno uzyskiwać zyski netto na poziomach: 11,4 mln zł, 13,8 mln zł, 16,7 mln zł oraz 16,6 mln zł.(PAP)

Gdzie te zyski dokładni zaplanował Pawlik jak okraść drobnych
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~Spadka [95.160.155.*]
    Hej, dzisiaj to ja sprzedałam, mała leszczyna, potrzebowałam na wyjazd , trochę jeszcze zostawiłam bo wierzę w układ, tak więc spoko
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~GOSC [91.195.46.*]
    str - nie podszywaj się !
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~str [91.195.46.*]
    scenarzysta się znalazł !!!
    to gorszy scenariusz niż Dezerterzy cz. 2.
    i nie podszywaj się więcej !
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~str [91.195.46.*]
    widzę że nie rozumiecie o czy piszę!
    chciałem tylko was ostrzec !
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~sta [46.215.35.*]
    ale propaganda
  • Re: Możliwy scenariusz układu Autor: ~str [78.8.59.*]
    Żal że nie sprzedali a ja pisałem wywalam wprawdzie miałem odkupić 3 zeta taniej lecz po tym co zrobili na PBG poczekam zobaczymy do układu jeszcze daleko a spada konkretnie popyt poza widełkami wiec idę na piaskownice baj baj
[x]
ABMSOLID -56,00% 0,11 2019-07-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.