• FUZJA ? Autor: ~Skip [37.47.234.*]
    Zamiast pitolić bez sensu co miesiąc o braku reakcji kursu na wyniki sprzedażowe, skupcie się inwestorzy i wy spekulanci na zagadnieniu fuzji z Vistulą. Jakieś przecieki, infa od pracowników spółek, cokolwiek ;)
    TYLKO TEN TEMAT SIĘ LICZY, więc do roboty, szukać dojść i pisać.

Jeśli mnie pamięć nie myli rozmowy miały trwać około dwóch miesięcy, a rozpoczęły się 5.06.2017r.
  • Re: FUZJA ? Autor: ~nie [77.115.28.*]
    potwierdzali ze zaczeli gadac 18.maja
  • Re: FUZJA ? Autor: ~boavista [83.4.212.*]
    Nie wydaje mi się żeby troski jakie tu są wypisywane byłyby bez sensu,wielu jest zaniepokojonych sytuacją jaka nastapiła po ogłoszeniu nad rozpoczęciem rozmów w sprawie fuzji.Jakby niebyło,obroty papierami zmalały do minimum nagle niby nikt nie jest zainteresowany kupnem tych akcji,Co miesiąc spółka podaje pozytywne informacje dot. wyników za ostatni miesiąc ,dynamika rośnie firma się pozytywnie rozwija a kurs nagle zmienia kierunek i traci na wartości - i to pomimo pozytywnych informacji płynących od firmy.A tu nagle pada słowo fuzja , z zasady na taką wieść kurs powinieniść w przeciwnym kierunku - ale nie tu, spadek wartości papieru jest dla wielu niepokojący.Wielu pamięta co zrobił Pan Prezes w zeszłym roku jego "czyn" napewno nie był chwalebny.Pozdrawiam wszystkich wytrwałych.
  • Re: FUZJA ? Autor: ~tak [188.146.43.*]
    100% racji z poprzednikiem.
    dodam że takie milczenie jak teraz nie powoduje pozytywnego nasawienia do spółki a wrecz odwrotnie!!!
    mysle że nikogo to nie sciągnie do spółki, żadnych inwestorów, sam gdybym nie był 1pln w plecy uciekałbym jak najdalej...
  • Re: FUZJA ? Autor: ~jacekbratyk [88.199.87.*]
    Fuzja ze względów formalnych jest dość ciężka do przeprowadzenia, ja osobiście udałbym się do firmy która się na tym zna, witryna blueoak.pl oferuje pomoc przy przeprowadzaniu fuzji. Tak jak pisałeś, sytuacja obu firm musi być bardzo stabilna aby były z fuzji wymierne korzyści.
  • Re: FUZJA ? Autor: ~DW [89.70.206.*]
    moge prosic o zrodlo informacji mowiace o tym ile mają trwac rozmowy?
  • Re: FUZJA ? Autor: ~LOL [193.78.85.*]
    Może z tą fuzją, to będzie jak na Prochniku z przejęciem eLady...
    Zasłona dymna i pitu-pitu?

• Re: FUZJA ? Autor: ~dd [94.254.179.*]
    Tyle że w tym przypadku byłoby odwrotnie.
    Gdyby nagle okazało się że do przejęcia nie dojdzie, to wróciłyby obroty, a razem z nimi reakcja na wyniki spółki.
    Biorąc pod uwagę że to widmo fuzji hamowało wszelki ruch na papierze przez 2 miesiące, ogłoszenie o braku porozumienia miałoby pozytywny wpływ na kurs. A przynajmniej tak myślę.
  • Re: FUZJA ? Autor: ~DW [37.248.165.*]
    dokladnie tez mi sie tak wydaje.
    najlepiej dla nas gdyby fuzji nie bylo,
  • Re: FUZJA ? Autor: ~oj [77.115.28.*]
    moze to nie jest najgłupszy pomysł,w długim okresie,ale teraz wszysto zależy ile akcji dadzą za bytka gdyby dali 1 do 1 to ok. ,ale jak dadza 0,5 vistuli za 1 bytka to bedzie katastrofa i tego sie boje (pewnie nie tylko ja)
  • Re: FUZJA ? Autor: ~dd [94.254.179.*]
    Według mnie tak jedna jak i druga opcja jest absolutnie nieprawdopodobna. Ja stawiam raczej na 4/3 jako przypadek negatywny (i niestety bardziej prawdopodobny) lub 5/4 jako przypadek optymistyczny.
    Niemniej bez oficjalnego komunikatu ciężko jest wykluczyć każdą opcję - także te 2/1 i 1/1.
  • Re: FUZJA ? Autor: ~nie [188.146.129.*]
    Pamiętam jak Nordea poszła w górę jak ja PKO przejmował. A tu wszystko odwrotnie, co to za dziwoląg?!
  • Re: FUZJA ? Autor: ~rekin-48 [77.253.164.*]
    Była taka spółka  IDMSA.Spadała na  łeb z 25 zł. do paru groszy.Prezio jeździł Bentlejem ,a ludzi mamili bankiem ,który zamierzali otworzyć.I otwierają go do dzisiaj.Zastanawiam się czy podobnie nie będzie na Bytomiu.Oby nie. Pozdrawiam.
  • Re: FUZJA ? Autor: ~mc [188.146.38.*]
    może nie bedzie aż tak żle, wyniki mają jako takie, raz lepsze raz gorsze, szkoda tylko że prezes gęby nie otwiera , co sie dzieje i czemu sprzedał?, swoja drogą ciekawe kto kupił 3 mln.? i po co chyba nie po to żeby stracic?
  • Re: FUZJA ? Autor: ~foresto86 [185.73.228.*]
    Ciekawe podsumowanie na stronie UOKiK, nie wiem czy ktoś wcześniej to wrzucał:

https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=14276

Jak widać jesteśmy jednym z siedmiu wyjątków nad którymi UOKiK musi się bardziej pochylić. Wydłużymy im też średnią trwania spraw :)
  • Re: FUZJA ? Autor: ~mc [188.146.98.*]
    po ciągłym i tak dużym spadku (choć bez obrotów) może sugerować odmowę, osobiście nie rozumiem jednak aż takiego spadku, nawet bez połączenia....
  • Re: FUZJA ? Autor: ~foresto86 [185.73.228.*]
    Dla mnie to wygląda jak zniechęcanie ludzi i czekanie aż się wysypią, żeby powoli zbierać. Spółki z małym obrotem są polem zabawy dla spekulantów. Jakbym sprzedał za 3zł to teraz bym znów odkupował, a tak to i tak już za dużo mam w BYTOMiu, ale wytrzymałem 2 zł to i 2,6 wytrzymam.
  • Re: FUZJA ? Autor: ~Joe [185.48.128.*]
    Dnia 2018-05-08 o godz. 16:09 ~foresto86 napisał(a):
    > Ciekawe podsumowanie na stronie UOKiK, nie wiem czy ktoś wcześniej to wrzucał:
    >
    > https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=14276
    >
    > Jak widać jesteśmy jednym z siedmiu wyjątków nad którymi UOKiK musi się bardziej pochylić. Wydłużymy im też średnią trwania spraw :)

Ciekawe ile czasu poświęcił UOKiK na sprawę fuzji Orlenu i Lotosu? Chyba wogóle nie tego nie badali a tworzy się w jej wyniku 100% monopolista paliwowy z najwiekszymi obrotami w PL...!!! Ale badanie fuzji dwóch garniturków zajmuje im pół roku - to jakaś zabawa na przeczekanie. Myślę, że nie będzie z tym badaniem żadnego problemu z wyjątkiem przeciagającego sie terminu wydannia decyzji.
[x]
BYTOM 2,61% 2,75 2018-11-28 16:49:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.