• Konkurencja? Autor: ~panda [77.254.101.*]
    Były pracownik Clouda zakłada nową firmę. Z opisu widzę podobieństwa do naszej, konkurent który może mieć wpływ na pogorszenie naszych wyników, czy nie. Jak sądzicie?

http://inwestycje.pl/kadry_i_place/TOGETHERDATA-STAWIA-NA-ROZWOJ-I-PRZYCIAGA-NAJLEPSZYCH-LUDZI-Z-BRANZY;306358;0.html
  • Re: Autor: ~wow [37.47.44.*]
    czytaj chłopie ze zrozumieniem, nie zakłada firmę tylko zaczyna tam pracę a to drobna różnica, wygląda na typowego skoczka pracuje 1,5 roku tu 1,5 roku tam, więc sobie na zadane pytanie odpowiedz sam:)
  • Re: Autor: ~panda [159.205.183.*]
     nie zakłada, ale pracuje. Co nie zmienia sytuacji, że taka firma istnieje i może mieć wpływ na naszą, prawda?
  • Re: Autor: damiru [178.235.147.*]
    Niewątpliwie Togetherdata ma zadatki na poważnego konkurenta Clouda.
    Choć ja teraz postrzegam Cloud nie jako sam Cloud, tylko tandem Cloud-Imagine, bo choć do przejęcia nie doszło, to te dwa podmioty ściśle ze sobą współpracują (o czym świadczy struktura przychodów Cloud), co nie dziwi, biorąc pod uwagę, że w obu dużym udziałowcem jest Chodaczek (w Imagine ma może 100%, nie wiem). I ten tandem wygląda na rzeczywiście silny, niełatwo będzie innym go dogonić.
  • Re: Autor: ~gosciuzwallstreet [83.144.124.*]
    Globalnie takich firm jak Cloud jest sporo. Ale to rynek, który się dopiero rozwija i na konkurencje jest miejsce. Tort do podziału jest duży, wszyscy się najedzą.
  • Re: Autor: ~panda [95.160.157.*]
    Ale z czasem będą wygrywać lepsze rozwiązania. Teraz najważniejsze czy Cloud ma produkt, z którym będzie trudno wygrać pod względem jakości czy też nie. Oczywiście to są sprawy na przyszłe lata, bo konkurencja nagle nie przejmie wszystkich klientów. Unikatowe według mnie rozwiązanie to Unblock, ale są też minusy. No i wejście mocne na komórki. Tutaj to już jedni z nielicznych. I powinni szybko wykroić dla siebie solidną część to by mieli lepsze perspektywy. I kasę.
[x]
CLOUD -2,81% 55,40 2025-12-16 14:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.