Innowacje dla Retail od M4B. M4B opracowało cyfrowe plakaty o wymiarach 1 x 2m w wersji jednostronnej i dwustronnej. Ekrany WAVELight można łączyć w grupy i synchronizować uzyskując niezwykłe efekty wizualne za pomocą oprogramowanie WAVE Multimedia everywhere. Te niezwykłe urządzenia można integrować z istniejącymi regałami sklepowymi lub wieszać na ścianie lub w witrynie sklepowej dobierając kolor ramek na indywidualne zamówienie. WAVE Multimedia everywhere, WAVELight designed and made in POLAND!
Fajnie naganiacie, powtórka z rozrywki widzę. To podsumujmy dla nowych (jeżeli ktoś to czyta): Firma jest dobra, ma świetne wyniki i super. Akcje były warte 20-30 zł za sztukę, niektórzy mówili, że 50-100 i nie bez racji - ale jeszcze kilka miesięcy temu, przed rozwodnieniem 95:1. Po rozwodnieniu i wsypaniu emisji do własnych kieszeni prezio Leśniowiejski i dwóch koleżków, wykolegowało drobnych akcjonariusz i okradło ich z 95% wartości tego w co zinwestowali. Akcje są obecnie warte po kilkadziesiąt groszy za sztukę - cena po której sobie wsypali do kieszonek to 23 grosze. Też miał być inwestor (Toshiba, AMRest (KFC), teraz jest mega deal z CCC i przed przekrętem było identyczne naganianie. Niech im świetnie idzie, niech wypłacą dywidendy i 20 baniek - przy obecnej ilości akcji wyjdzie po 1 groszu na akcję. Teraz trochę matematyki: nowe akcje nie są dopuszczone do obrotu i to co większość portali pokazuje to stara ilość. Nie ma potrzeby ich dopuszczać - mogą sterować starymi, które mieli wcześniej, a zresztą to formalność. Po doliczeniu nowych akcji - przy obecnej cenie - kapitalizacja to 1005 000 0000 - TAK - PONAD MILIARD -PLN. Każdy może to zweryfikować samemu - poczytajcie infa i poprzednie wątki. Widać animację na rynku i upychanie akcji frajerom gołym okiem. Tylko BR dobrze pokazuje: http://www.biznesradar.pl/akcjonariat/M4B -NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ. Nie wiadomo co będzie - może być dywidenda i po to było to rozwodnienie, żeby się nie dzielić z drobnymi. A może sprzedają i zarabiają krocie na sprzedaży akcji. A może zaraz zwrócą się o dopuszczenie pozostałych akcji do obrotu i zwalą kurs do 20 groszy (mały problem - jeszcze na tym zarobią krocie). Skoro mają 99,5 % mogą wycofać spółkę z giełdy zrobić wezwanie po dowolnej cenie i ściągnąć spółkę z giełdy. Cokolwiek się zdarzy, nie tykać tego śmieciucha i przekrętu - mogą zrobić sobie teraz wszystko, a drobnym od tego wara, zaraz będą infa o sprzedaży poza rynkiem za max złotówkę-dwie - nie mogę się doczekać wodospadów i zdziwionych postów kilku, którzy mi nie uwierzą...
niech liczy jak chce jego sprawa nie musi tu być są inne spółki, typowy "mieszacz", każdy sam inwestuje swoje pieniądze. Znalazł się obrońca cudzego kapitału co liczyć nie umie
Ale ruszyło, gratulacje... to może zacytuję króla Juliana, niedoścignionego idola intelektualnego moich przedmówców: "szybciej, szybciej, zanim wszyscy zrozumiemy, że to bez sensu". Bawcie się jak chcecie dzieciaczki, każdy niech ma swój rozum, tym niemniej ja co jakiś czas tu będę wpadał, może uda im się oszukać mniej osób. Sztuczne obroty ze słupów, jak tylko arkusz po lewej pusty zaraz pojawia się coś po bezsensownej cenie. Ciekawe kiedy rozkręcą na dobre i zaczną na porządnie upychać. Oj będziecie płakać wcześniej, czy później.
Ta firma jest już globalna. Zgarnia duże kontrakty i realizuje je. Nie zdziwie się jak tu będzie 1 mld do końca roku przy tym ff. Warto w te spółkę zainwestować i to sporo.
Akcji jest 41 460 000 po emisji do własnych kieszonek, z czego dopuszczonych do obrotu ponad 7 milionów starych akcji i tak to jest prezentowane wielu miejscach. Dopuszczenie reszty akcji do obrotu to formalność, ale moim zdaniem nie ma zupełnie takiej potrzeby, bo przed rozwodnieniem FF i tak był mały, (teraz jest ok.0,5%, jeżeli dobrze liczę), więc 90-kilka % z tych 7 baniek akcji, co mają w 3 osoby i tak wystarczy w zupełności do upychania naiwniakom jak wy lub po prostu można puścić inwestorowi poza rynkiem, skoro się tak już nam ładnie rozwodniło i jest co sprzedawać. Nie zdziwcie się jak cena po jakiej pójdzie sprzedaż poza rynkiem to będzie np. 50 groszy. Kapitalizacja przy dzisiejszym kursie, czyli 34,50 to już 1 430 370 000. Powodzenia w dalszych zakupach, kurs rośnie, naiwnych nie brakuje, komu się uda(ło) zarobić nieświadomie lub świadomie to gratulacje, kto zostanie z akcjami jak się historia powtórzy (po raz trzeci w historii spółki) i oczka się otworzą zdziwione to serdeczne współczucia. Lewy górny róg: http://www.biznesradar.pl/notowania/M4B#3m_lin_lin
Synku a gdzie ty chodziłes do szkoły. Z matmy pewnie pala. Masz wogole maturę? Przestań podawać nieprawdziwe informacje bo zainteresują się tobą pewne organy.
Syneczku, mam takie szkoły pokończone, że nawet nazw kierunków byś nie zrozumiał. Oczywiście, że kłamię, i ja i biznesradar, i KRS i EPI, a ty piszesz prawdę i nikt ci za to nie płaci. Zdolność czytania ze zrozumieniem i wyszukiwania informacji w necie są widać deficytowe. Nawet linka sobie nie umiesz wkleić do przeglądarki?
Kłamiesz i o na okrągło jest 7 mln akcji i masz to jak byk w ostnim raporcie kwartalnym więc już skończ te głupoty pisać bo nos ci rośnie od tych kłamstw.jakbyś miał coś więcej niż zawodowke to byś nie pisał że jest 41 mln akcji bo każdy zainteresowany wie że to nie prawda a za celowe wprowadzanie w błąd jest paragraf i myślę że spółka już niedługo się tobą zajmie
Wystrugał Pinokia to się zna na rosnących noskach, a teraz struga głupa. A na linka patrzyłeś dzieciaczku? Tylko biznes radar updatował info. Po rejestracji akcji w sądzie inne portale też updatują. Czekam na wniosek o dopuszczenie do obrotu pozostałych akcji, infa o sprzedaży poza rynkiem, emisję, scalenie lub inne triki na których ci panowie świetnie się znają, bo robią je od lat - wszystko żeby drobnych oszukać. Naganiaj, naganiaj, może ktoś się nabierze. Ja o tym piszę od kursu kilkanaście zł, jak zauważyłem, że rośnie i jest sterowany sztucznie. Nie mam akcji, nie chcę kupić i nie będę miał. Nie mówię do ciebie naganiaczu, ale kto chce kupić lub ma i nie wie co robić niech sam sobie wszystko sprawdza i poczyta wątki na tym forum kilka miesięcy wstecz (tak dużo tego nie ma).
a ja słyszałem że prezes ma jeszcze w szufladzie w biurku dodatkowe 50 mln akcji. Gościu co ty pierdzielisz o 40 mln spadaj na bambus bo naprawadę pod paragraf podlegasz, przeczytaj 7,xmln akcji i to wszystko ! Może sam sobie w domu na drukarce dodrukowałeś?
Jak na płocie pisze zupa to jest zupa? W raporcie jest dokładnie podane ile jest akcji ale ty sobie czytaj biznes radar . A jak to ci mało to przeczytaj uchwały ile akcji wyemitowali
Wprowadzanie w błąd będzie go drogo kosztowało. Chlopinie nie starczy nawet na butelkę piwa na ławce w parku. No chyba, że koledzy zuliki się zrzuca. ;-)
Do ubieranych: Kapitalizacja obecnie to miliard-czterysta-milionów. Nie wierzycie mi, nie ma problemu, to zobaczcie sami: http://www.biznesradar.pl/akcjonariat/M4B
Każdy sobie może poczytać co i jak, pogooglować, nie słuchajcie naganiaczy, ani nikogo innego. Szczekają dużo, ale nie dają żadnego źródła, bo go nie ma. Infa są tak skonstruowane, że z nich nic nie wynika jednoznacznie (nie kłamią, tylko nie mówią wszystkiego). To specjaliści od takich klocków. Była dokładnie taka sama sytuacja i naganianie przed złodziejskim rozwodnieniem i dwa razy w przeszłości przy innych numerach- to te same indywidua robią. Czytać poprzednie wątki. Pytam ponownie: jesteście naganiaczami Leśniowiejskiego, czy macie problemy z czytaniem?
Aha, czyli Biznes Radar kłamie w sprawie ilości akcji? Jaki jest FF? Ile było akcji przed rozwodnieniem i ile jest teraz? Akcje zostały objęte za gotówkę, czy wkłady niepieniężne? Gdzie jest kasa na koncie firmy? Naganiajcie, naganiajcie, może kilku leszczy się załapie, w tym ty Joanno Dark, niewiniątko kolejne o znanym IP buahahaha. Powtarzam po raz kolejny: zapraszam do użytkowania google, ale poprzednich wątków, niech każdy szuka sam informacji- także w KRS, w infach tej złodziejskiej spółki, ale najlepszym źródłem jest forum, bo historia się powtarza i to nie po raz pierwszy. 3 panoczków za pomocą płatnych naganiaczy puszczało ploteczki o wielkim inwestorze, typu KFC, Toshiba i innych takich, po czym rozwodnili kapitał w nieprawdopodobnym stosunku okradając drobnych inwestorów z 90-kilku % ich majątku robiąc emisję po 20-kilka groszy (kurs był po 27 zł bodajże) do swoich kieszonek z wyłączeniem drobnych akcjonariuszy bez jakiegokolwiek inwestora z zewnątrz. We wcześniejszej historii spółki jest kilka podobnych numerów. Jak się korzysta z rynków kapitałowych i spółka zaczyna być notowana, to firma przestaje być prywatnym folwarkiem. A widać pan Leśniowiejski o tym zapomniał przez chciwość, mimo, że nie musiał dużo oddawać drobnym akcjonariuszom - zaledwie kilka % - za dużo najwidoczniej. Nie mam akcji i nie chce mi się tym szmatławcem na poważnie zajmować, ale jak wspominałem - złodziejstwa nie znoszę i jak zrobią jeszcze jakiś numer drobnym to zrobię z tego medialną sprawę, a uwierzcie mi mam do tego możliwości, zresztą jest obecnie duży apetyt na takie tematy. Już widzę tytuły programu i artykułów: "Jak w Polsce ściągnąć kapitał z rynku i wyrolować drobnych akcjonariuszy w białych rękawiczkach na przykładzie M4B, XXX, YYY. Czy WałKonekt powinien zostać zlikwidowany, żeby polski rynek kapitałowy mógł stać się na powrót wiarygodny"? Piszcie sobie co tam chcecie - ja co jakiś czas wpadnę przypomnieć o kilku faktach...
Prezes podarował komuś akcje, żeby nie musieć informować o sypaniu za z 10000% zysku. Akurat tak się złożyło, że podarował komuś 4,99% akcji, żeby nowy akcjonariusz nie musiał się ujawnić, ani nie musiał informować o zbywaniu. Spodziewajmy się ruchów wkrótce - najpierw wzrosty, później ubieranie ciepłych ubranek na zimę. Ale cwaniaki - szacun - naprawdę!