• Dzisiejszy kurs. Autor: ~Segandith [164.127.85.*]
    Jak można puścić notowania bez uwzględnienia współczynnika podziału. Przecież wiadomo było, że kurs zostanie zwalony na dolne widły. Przecież to jakiś żart jest i zachęta do manipulacji kursem odniesienia. Czy nikt z władz GPW nie myśli racjonalnie? Druga sprawa, że do dziś nie wiemy ile ten współczynnik podziału wynosi. Przecież ta sprawa aż się prosi o zgłoszenie odpowiednim służbom.
  • Re: Dzisiejszy kurs. Autor: ~Ja [188.146.0.*]
    Może warto dokupić przy -10%
  • Re: Dzisiejszy kurs. Autor: ~Segandith [164.127.85.*]
    Można oczywiście dokupić ale po skorygowaniu kursu o współczynnik podziału. Parodią jest to, że do dziś nie wiemy ile ten współczynnik wynosi. Według mnie tak nie powinno być ponieważ drobni akcjonariusze pozbawieni są kluczowych informacji.
  • Re: Dzisiejszy kurs. Autor: ~janek221 [37.248.154.*]
    Mnie bardziej martwi sprzedaż akcji EMG po nominale wybranym inwestorom - czyli oddanie 1/3 z wydzielonej części za 100 000 zł.

• Re: Dzisiejszy kurs. Autor: ~Segandith [164.127.85.*]
    Ja licze na to, że te akcje EMG zostaną umorzone w inny przypadku będzie to wałek na drobnym akcjonariacie i jeżeli tak się stanie to trzeba będzie próować coś z tym zrobić za pomocą środków prawnych.
    Zostały sprzedane imienne uprzywilejowane serii A.
    Myślisz o serii C ale w memorandum te akcje też maja być przydzielone akcjonariuszom posiadającym uprzywilejowane akcje EAH
  • Re: Dzisiejszy kurs. Autor: ~Segandith [109.243.213.*]
    Ja właśnie tak to widzę. Kupili uprzewilejowane za nominał a w zamian te akcje podziałowe, które dostali Skrzypek i Jawoszek powinny zostać umorzone po zakończeniu procesu podziału. Przynajmniej tak powinno być według mnie. Inna możliwość to sprzedaż tych akcji spółce czyli EMG i odsprzedaż jakiemuś inwestorowi. Jeżeli będzie inaczej to zanczy, że chcą oszukać akcjonariat mniejszościowy. Przecież to kasa z emisji poszła na rozwój EMG.
    Też tak to widzę.
    Swoją droga mało spadło puki co.
  • Re: Dzisiejszy kurs. Autor: ~Ja [46.238.214.*]
    Nie jestem w temacie jak wy, ale czy warto dokupić czy jeszcze poczekać ? Jaki będzie kurs tej spółki EGM czy jak jej tam będzie ?
    Mnie się wydawało, że może spaść na 7-8 PLN,
    ale po dzisiejszej sesji wygląda, że 10 to twarde dno.... chyba
  • Re: Dzisiejszy kurs. Autor: ~Segandith [164.127.157.*]
    Otrzymałem odpowiedź ze spółki, że akcje imienne EMG zostaną umorzone. Więc będzie tyle samo akcji EMG co EAH.
[x]
ESOTIQ 0,62% 32,30 2026-03-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.