Jak można puścić notowania bez uwzględnienia współczynnika podziału. Przecież wiadomo było, że kurs zostanie zwalony na dolne widły. Przecież to jakiś żart jest i zachęta do manipulacji kursem odniesienia. Czy nikt z władz GPW nie myśli racjonalnie? Druga sprawa, że do dziś nie wiemy ile ten współczynnik podziału wynosi. Przecież ta sprawa aż się prosi o zgłoszenie odpowiednim służbom.
Można oczywiście dokupić ale po skorygowaniu kursu o współczynnik podziału. Parodią jest to, że do dziś nie wiemy ile ten współczynnik wynosi. Według mnie tak nie powinno być ponieważ drobni akcjonariusze pozbawieni są kluczowych informacji.
Ja licze na to, że te akcje EMG zostaną umorzone w inny przypadku będzie to wałek na drobnym akcjonariacie i jeżeli tak się stanie to trzeba będzie próować coś z tym zrobić za pomocą środków prawnych.
Zostały sprzedane imienne uprzywilejowane serii A. Myślisz o serii C ale w memorandum te akcje też maja być przydzielone akcjonariuszom posiadającym uprzywilejowane akcje EAH
Ja właśnie tak to widzę. Kupili uprzewilejowane za nominał a w zamian te akcje podziałowe, które dostali Skrzypek i Jawoszek powinny zostać umorzone po zakończeniu procesu podziału. Przynajmniej tak powinno być według mnie. Inna możliwość to sprzedaż tych akcji spółce czyli EMG i odsprzedaż jakiemuś inwestorowi. Jeżeli będzie inaczej to zanczy, że chcą oszukać akcjonariat mniejszościowy. Przecież to kasa z emisji poszła na rozwój EMG.