co to za syf , nidgy jeszcze tak bardzo sie nie zawiodłem na żadnej spółce, a kilka lat handluje. ciekawe czy jesli oddadza za grosze , główni akcjonariusze wniosa sprawe do sadu bo w takim wypadku powinni ! to jest działalność na szkode spółki i podchodzi pod odpowiednie paragrafy!
Od chwili podania informacji o fuzji kurs idzie tylko w jednym kierunku,co ciekawe firma z miesiąca na miesiąc poprawia swe wyniki a kurs z 2,8 zł cichutko i powolutku dzień po dniu idzie w dół,albo komuś zależy na tym aby kurs zdołował albo tak naprawdę dzieje się coś złego z tą firmą ,w końcu nawet Pan Prezes nie raczy nic a nic sie wypowiedzieć i troszkę uspokoić akcjonariuszy.Pozdrawiam cierpliwych i spokojnych - mnie zaczyna już brakować i jednego i drugiego.
Ostatnio trochę nie śledziłem co się dzieje. Ciekawa informacja na Vistuli (z 28.07 to Wy już na pewno wiecie) - fundusze Quercus TFI mają już ponad 8% w akcjonariacie i Mazgaj wyszedł całkowicie z VISTULI. Nowy fundusz może wcale nie chcieć fuzji albo właśnie widzi możliwości w tej fuzji i dlatego wchodzą. Pożyjemy zobaczymy. Oby wyniki za lipiec były co najmniej +15-20% bo inaczej znając życie będzie kilka procent zjazdu...
Fajnie że kupują Vistula tu jest problem za ile kupią nas?! Boję się że pseudo zarząd może oddać nas za grosze I wtedy o 3 będzie można mszyc ale za kilka lat! Chyba że się myle i jednak będzie jakaś sprawiedliwa cena to moze byc niezle wczesniej. Tylko dlaczego nie żadnych komentarzy od fuj prezesa?
Nie ma takich planów, by Vistula kupwała Bytom za gotówkę. Jeśli dojdzie do przejęcia Bytomia, to tylko za akcje Vistuli. Czyli najważniesze dla akconariuszy Bytomia jest: 1/ parytet po jakim wymienią akcje Bytomia na Vistulę; 2/ cena akcji Vistuli, bo docelowo będą tylko akcje Vistuli.
Właśnie o to chodzi żeby nie dali/kupili bytom za np. 0, 5 vistuli bo wyjdzie bytom za1, 66pln tego sie boje i zastanawiam czy nie lepiej wyjdzie sprzedać szmatę i kupić vistule nie czekając jak się dogadają, bo coś popytu na byka nie ma
Trudno coś doradzać, jedno wiem, że zarządy mogą się dogadywać ale ostateczne zdanie należy do akcjonariuszy obydwu spółek i nikt nie powinien być wyrolowany. Trzeba też liczyć się ze zmianą wycen dla samej Vistuli po ewentualnym przejęciu Bytomia. Liczą i liczą ten parytet i nie ma żadnych informacji. Dla ścisłości ja jestem akcjonariuszem Vistuli i nie wypada coś bardzo doradzać. Pozdrowienia dla akcjonariuszy Bytomia i Vistuli, bo niedługo możemy być razem.
Niewiele wiemy, musimy czekać. Coś mi tu się wydaje, że ciężko im cenę ustalić bo oczywiście po stronie Vistuli cel by kupić taniej a po stronie Bytomia by nie oddać za pół darmo. Niepokoi spadek ceny bytomia ale po obrotach widac że nikt znaczący nie sprzedaje. Przesunęli o tydzień wyniki żeby wcześniej pokazać. Pewnie będą dobre a jak do tego czasu nie ustalą parytetu i dodatkowo lipiec będzie plus 20 i wyżej jest szansa na wyjście górą powyżej 2.8. Na to liczę.