• co to Autor: ~woj [77.115.28.*]
    co to za syf , nidgy jeszcze tak bardzo sie nie zawiodłem na żadnej spółce, a kilka lat handluje.
    ciekawe czy jesli oddadza za grosze , główni akcjonariusze wniosa sprawe do sadu bo w takim wypadku powinni !
    to jest działalność na szkode spółki i podchodzi pod odpowiednie paragrafy!
  • Re: co to Autor: ~xyz [83.4.151.*]
    Od chwili podania informacji o fuzji kurs idzie tylko w jednym kierunku,co ciekawe firma z miesiąca na miesiąc poprawia swe wyniki a kurs z 2,8 zł cichutko i powolutku dzień po dniu idzie w dół,albo komuś zależy na tym aby kurs zdołował albo tak naprawdę dzieje się coś złego z tą firmą ,w końcu nawet Pan Prezes nie raczy nic a nic sie wypowiedzieć i troszkę uspokoić akcjonariuszy.Pozdrawiam cierpliwych i spokojnych - mnie zaczyna już brakować i jednego i drugiego.
  • Re: co to Autor: henry0070 [188.137.37.*]
    kupiłem i czekam cierpliwie, jak jeszcze poleci w dół to sobie dokupię, coś czuję że na tym nie stracę. Pozdrawiam ale tylko cierpliwych.

• Re: co to Autor: ~foresto86 [78.133.218.*]
    Ostatnio trochę nie śledziłem co się dzieje. Ciekawa informacja na Vistuli (z 28.07 to Wy już na pewno wiecie) - fundusze Quercus TFI mają już ponad 8% w akcjonariacie i Mazgaj wyszedł całkowicie z VISTULI. Nowy fundusz może wcale nie chcieć fuzji albo właśnie widzi możliwości w tej fuzji i dlatego wchodzą. Pożyjemy zobaczymy.
    Oby wyniki za lipiec były co najmniej +15-20% bo inaczej znając życie będzie kilka procent zjazdu...
  • Re: co to Autor: ~ona [188.146.136.*]
    Fajnie że kupują Vistula tu jest problem za ile kupią nas?! Boję się że pseudo zarząd może oddać nas za grosze I wtedy o 3 będzie można mszyc ale za kilka lat! Chyba że się myle i jednak będzie jakaś sprawiedliwa cena to moze byc niezle wczesniej. Tylko dlaczego nie żadnych komentarzy od fuj prezesa?
  • Re: co to Autor: ~Jan [83.20.186.*]
    Nie ma takich planów, by Vistula kupwała Bytom za gotówkę. Jeśli dojdzie do przejęcia Bytomia, to tylko za akcje Vistuli.
    Czyli najważniesze dla akconariuszy Bytomia jest: 1/ parytet po jakim wymienią akcje Bytomia na Vistulę; 2/ cena akcji Vistuli, bo docelowo będą tylko akcje Vistuli.
  • Re: co to Autor: ~ona [188.146.136.*]
    Właśnie o to chodzi żeby nie dali/kupili bytom za np. 0, 5 vistuli bo wyjdzie bytom za1, 66pln tego sie boje i zastanawiam czy nie lepiej wyjdzie sprzedać szmatę i kupić vistule nie czekając jak się dogadają, bo coś popytu na byka nie ma
  • Re: co to Autor: ~Jan [83.20.186.*]
    Trudno coś doradzać, jedno wiem, że zarządy mogą się dogadywać ale ostateczne zdanie należy do akcjonariuszy obydwu spółek i nikt nie powinien być wyrolowany. Trzeba też liczyć się ze zmianą wycen dla samej Vistuli po ewentualnym przejęciu Bytomia. Liczą i liczą ten parytet i nie ma żadnych informacji. Dla ścisłości ja jestem akcjonariuszem Vistuli i nie wypada coś bardzo doradzać. Pozdrowienia dla akcjonariuszy Bytomia i Vistuli, bo niedługo możemy być razem.
  • Re: co to Autor: ~valdi5 [188.146.107.*]
    Niewiele wiemy, musimy czekać. Coś mi tu się wydaje, że ciężko im cenę ustalić bo oczywiście po stronie Vistuli cel by kupić taniej a po stronie Bytomia by nie oddać za pół darmo. Niepokoi spadek ceny bytomia ale po obrotach widac że nikt znaczący nie sprzedaje. Przesunęli o tydzień wyniki żeby wcześniej pokazać. Pewnie będą dobre a jak do tego czasu nie ustalą parytetu i dodatkowo lipiec będzie plus 20 i wyżej jest szansa na wyjście górą powyżej 2.8. Na to liczę.
[x]
BYTOM 2,61% 2,75 2018-11-28 16:49:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.