Z jednej strony prezes z mentalnością handlarza, co go skręca jak nie wyciśnie drugiej strony. A z drugiej, giełdowi wtapiacze wierzący że tym razem z pewnością zrobią deal życia, na przekór całemu rynkowi na jakimś zapyziałym Komputroniku ze schyłkowej branży z którego uciekli wszyscy profesjonalni inwestorzy a kieruje nim cwaniaczek, którego nikt nie rozliczy za błędy. Handlarzyna nie chce zapłacić więcej, a wtapiacze ignorując wszelkie giełdowe zasady nie pójdą zarabiać gdzie indziej, tylko będą tkwili i ogłaszali się moralnymi zwycięzcami czekającymi na wartość księgową. Ludzie, w większości macie pakiety po jakieś drobne kilka tysięcy akcji - to się da upłynnić w 2-3 dni. Naprawdę nie szkoda Wam czasu i hossy, która leci obok, aby kopać się z koniem? Buczkowski swojego pakietu nie sprzeda, bo nie ma jak. Ale czy wy poważnie musicie "zarabiać" (LOL!) akurat na tej spółce? Naprawdę nie potraficie znaleźć nic z lepszymi perspektywami?
Ten esej to z nudów/nadmiaru czasu, prawdziwej troski o jej akcjonariuszy ?
Jeżeli tak, to dlaczego - pozwól że cię zacytuję - "akurat na tej spółce" ? Nie lepiej tracić czas na innej spółce - kolejny cytat - "z lepszymi perspektywami" ?
A wchodząc w rzeczową polemikę......jeżeli buczek chce wyjść z giełdy musi zrobić wezwanie w dużo wyższej cenie żeby się powiodło. Jeżeli już porzucił plany wyjścia z giełdy, zapewne wypłaci sobie (i innym) dywidendę.
Spółka warta najmniej 3x tyle co jej aktualna wycena (przypomnijmy - była zbijana od ponad roku pod ostatnie wezwanie).
buahahaha, ja dbam o mniejszościowych, ahahahaha. I jeszcze tych co się pedałują na tym forum, ahahaha. Takiego idiotyzmu dawno nie widziałem. Ja z was drę łacha, że słuchacie panoramiksów i liczycie na cuda. uuuuuaaaahahahahahaha. Rakieta kursowa już wycelowana, zaraz dostaniecie takiego kopa, że nie zdążycie sprzedawać. Albo kupować.ahahaha
coś mi się wydaje że ,,papapa,,,Ewan,,student,,,to ta sama osoba ,,,ta sama retoryka,,nawet budowanie zdań podobne,No i treść,,,wystraszyć drobnych udziałowców...Nieladnie postępuje,,mysle że to ktoś z zarządu Koputronika ..Wstyd
"trafił swój na swego" to nietrafne określenie, raczej trafiła kosa na kamień. Nam, drobnym giełdowym wtapiaczom ogólnie się nie śpieszy. Poza tym myślę, że każdy z nas giełdowych wtapiaczy wierzących wtopił również w kilka, kilkanaście innych spółek z lepszymi perspektywami i potrafi samodzielnie znaleźć jeszcze inne z lepszymi perspektywami, gdzie skutecznie i z wiarą można wtopić. Nie martwcie się ewy, evany i inne papafiany o nas. A co do drugiej strony - chyba dobrze to opisałeś. Prezes z mentalnością handlarza (...) jakimś zapyziałym Komputroniku (...) a kieruje nim cwaniaczek, handlarzyna. Myślę, że takiemu ... nie dam się w ... zrobić i jak trzeba to długo poczekam. Bo niby dlaczego mam temu ... tanio akcje oddać?
Mam takie same przemyślenia jak przedmówca. Gdyby Skąpiec zachował się jak człowiek i dał 15PLN to pewnie było by już po temacie. Ale skoro chciał nas wszystkich wy.....mać to narobił sobie wrogów, a tu już logika nie funkcjonuje.
Tak jest, ja to w ogóle nie mam zamiaru ich sprzedawać nawet jak by były po 20 zł. Każe je włożyć mi do trumny jako symbol triumfu ducha nad potrzebami cielesnymi. Normalnie Inwestor Niezłomny :)