• trafił swój na swego... Autor: ~papapa [31.179.62.*]
    Z jednej strony prezes z mentalnością handlarza, co go skręca jak nie wyciśnie drugiej strony. A z drugiej, giełdowi wtapiacze wierzący że tym razem z pewnością zrobią deal życia, na przekór całemu rynkowi na jakimś zapyziałym Komputroniku ze schyłkowej branży z którego uciekli wszyscy profesjonalni inwestorzy a kieruje nim cwaniaczek, którego nikt nie rozliczy za błędy. Handlarzyna nie chce zapłacić więcej, a wtapiacze ignorując wszelkie giełdowe zasady nie pójdą zarabiać gdzie indziej, tylko będą tkwili i ogłaszali się moralnymi zwycięzcami czekającymi na wartość księgową. Ludzie, w większości macie pakiety po jakieś drobne kilka tysięcy akcji - to się da upłynnić w 2-3 dni. Naprawdę nie szkoda Wam czasu i hossy, która leci obok, aby kopać się z koniem? Buczkowski swojego pakietu nie sprzeda, bo nie ma jak. Ale czy wy poważnie musicie "zarabiać" (LOL!) akurat na tej spółce? Naprawdę nie potraficie znaleźć nic z lepszymi perspektywami?
  • Re: trafił swój na swego... Autor: ~mały [83.22.250.*]
    Ten esej to z nudów/nadmiaru czasu, prawdziwej troski o jej akcjonariuszy ?

Jeżeli tak, to dlaczego - pozwól że cię zacytuję - "akurat na tej spółce" ?
    Nie lepiej tracić czas na innej spółce - kolejny cytat - "z lepszymi perspektywami" ?
  • Re: trafił swój na swego... Autor: ~Mały [83.22.250.*]
    A wchodząc w rzeczową polemikę......jeżeli buczek chce wyjść z giełdy musi zrobić wezwanie w dużo wyższej cenie żeby się powiodło. Jeżeli już porzucił plany wyjścia z giełdy, zapewne wypłaci sobie (i innym) dywidendę.

Spółka warta najmniej 3x tyle co jej aktualna wycena (przypomnijmy - była zbijana od ponad roku pod ostatnie wezwanie).

Dziękuję...
  • Re: trafił swój na swego... Autor: ~Psycholog [37.248.161.*]
    Do papaja-ciekawe te Twoje i ewana dbanie o nas mniejszościowych-czy aby w tym jazgocie ewana czy twoim poście nie ma zaproszenia do zakupów....
  • Re: trafił swój na swego... Autor: ~ewan [83.86.156.*]
    buahahaha, ja dbam o mniejszościowych, ahahahaha. I jeszcze tych co się pedałują na tym forum, ahahaha. Takiego idiotyzmu dawno nie widziałem. Ja z was drę łacha, że słuchacie panoramiksów i liczycie na cuda. uuuuuaaaahahahahahaha. Rakieta kursowa już wycelowana, zaraz dostaniecie takiego kopa, że nie zdążycie sprzedawać. Albo kupować.ahahaha
  • Re: trafił swój na swego... Autor: ~krull [185.56.211.*]
    masz czkawkę czy to jakiś tik nerwowy?
  • Re: trafił swój na swego... Autor: ~mrfiesta [188.146.69.*]
    Tymczasem dolar leci az milo gieldy ida w gore pompka tylko czekac jak kompik strzeli pora na zakupy przy takiej koniukturze wyniki beda rekordowe
  • Re: trafił swój na swego... Autor: ~watapp [195.242.129.*]
    coś mi się wydaje że ,,papapa,,,Ewan,,student,,,to ta sama osoba ,,,ta sama retoryka,,nawet budowanie zdań podobne,No i treść,,,wystraszyć drobnych udziałowców...Nieladnie postępuje,,mysle że to ktoś z zarządu Koputronika ..Wstyd
  • Nie trafił swój na swego tylko trafiła kosa na kamień Autor: ~krull [185.56.211.*]

"trafił swój na swego" to nietrafne określenie, raczej trafiła kosa na kamień. Nam, drobnym giełdowym wtapiaczom ogólnie się nie śpieszy. Poza tym myślę, że każdy z nas giełdowych wtapiaczy wierzących wtopił również w kilka, kilkanaście innych spółek z lepszymi perspektywami i potrafi samodzielnie znaleźć jeszcze inne z lepszymi perspektywami, gdzie skutecznie i z wiarą można wtopić. Nie martwcie się ewy, evany i inne papafiany o nas. A co do drugiej strony - chyba dobrze to opisałeś. Prezes z mentalnością handlarza (...) jakimś zapyziałym Komputroniku (...) a kieruje nim cwaniaczek, handlarzyna. Myślę, że takiemu ... nie dam się w ... zrobić i jak trzeba to długo poczekam. Bo niby dlaczego mam temu ... tanio akcje oddać?
  • Re: Nie trafił swój na swego tylko trafiła kosa na kamień Autor: linquist [89.25.242.*]
    Mam takie same przemyślenia jak przedmówca. Gdyby Skąpiec zachował się jak człowiek i dał 15PLN to pewnie było by już po temacie. Ale skoro chciał nas wszystkich wy.....mać to narobił sobie wrogów, a tu już logika nie funkcjonuje.
  • Re: Nie trafił swój na swego tylko trafiła kosa na kamień Autor: ~Snake_Eater [94.254.145.*]
    Tak jest, ja to w ogóle nie mam zamiaru ich sprzedawać nawet jak by były po 20 zł. Każe je włożyć mi do trumny jako symbol triumfu ducha nad potrzebami cielesnymi. Normalnie Inwestor Niezłomny :)
[x]
KOMPUTRON 1,33% 6,09 2026-05-20 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.