• perła Autor: ~Miś [94.254.135.*]
    Witam,dzisiaj dokupiłem 1500 akcji po 4.95....myślę że to dołek przed jazdą na północ....nie intersuje mnie czy będą akcje za 3 lata po 10 zł czy 50 zł....będę żył z dywidendy.....przy flocie 2,5 mld dolarów będą zarabiać około 500 milionów złotych rocznie...niech z tego dadzą na dywidendę 1/3 czyli 160 milionów zł to daje prawie 4 zł na akcje....chce w porfelu mieć 20 tysiecy akcji...i żyć z tego......po 5 zł akcje to jak za darmo na dzień dzisiejszy...myśle,że po 16 sierpnia zobaczymy 7 zł....pozdrawiam...i do zobaczenia w grudniu po 15 zł
    Miś
  • Re: perła Autor: ~Boczek [89.206.60.*]
    Marzyciel
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.93.92.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Leśny_Dziad [188.146.35.*]
    Marzyciel.... ? Scenariusz nie jest jakoś bardzo naciągany
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: sasklacz [87.206.37.*]
    Moze by nie byl gdyby to nie byla GPW :) Ja nie sprzedaje ale na kursy powyzej 10pln to mysle, ze jeszcze poczekamy.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Boczek [89.206.60.*]
    Gdyby nie był naciągany to nie zwróciłbym nawet na to uwagi. Myslisz, ze im zalezy by jakis tam polaczek sobie na nich zarobił albo jak to wspomniano wczesniej utrzymywał sie z ich ciężkiej pracy. Olbżymie obroty za bardzo tutaj nie pomagają czuć się bezpiecznie, w wypadku nagłej potrzeby odzyskania wiekszej zainwestowanej kwoty no chyba, ze pomacamy zeszloroczny dołek. Mizerny ff nie pozwala na wiarygodne reakcje z rynku, toteż nigdy nie wiesz co sie jutro stanie. W obecnej sytuacji wyglada to tak, ze ładnie mozna wypasc na miesiecznych wahaniach kursu, ktore niejednokrotnie przekraczaly 20%. Bardziej dzisiaj obchodzi ich chińczyk niż Polak, bo mają w tym interes. Mam nadzieje, ze sytuacja ulegnie poprawie, nie sadze by mialo to nastapic jeszcze w tym roku. Moze w koncu ktos sie tu porządnie nażre za półdarmo i wyruszymy do przodu. Ile tych nienażartych jest i jakie zdolnosci mają tego nikt nie wie.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~xxxx [94.254.147.*]
    Wszystko bardzo fajnie ale najpierw muszą wypłacać tą dywidendę a w tym roku nie wypłacili. Co do kursu to NN rozdaje tutaj karty i wszystko możliwe nawet spore spadki jak i wzrosty. Na GPW ta spółka nie jest "modna" może to być zaleta w dłuższej perspektywie a w krótkiej raczej nie. Tak czy inaczej ja nie mam nic przeciwko takiemu scenariuszowi.
[x]
AVIAAML 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.