wniosek o zatwierdzenie warunków sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa dłużnika Alma Market Spółki Akcyjnej z siedzibą w Krakowie, na rzecz IMMOMOK spółki z ograniczoną odpowiedzialnością w Warszawie, za łączną cenę netto w wysokości 94.000.000,00 (dziewięćdziesiąt cztery miliony) złotych, płatną w całości przy zawarciu umowy sprzedaży.
sam chętnie bym dokupił, ale pewnie wszyscy się rzucą i będą blokować, aż się trochę uspokoi. Tak z fusów wróżac na początek pewnie do 1 - 1.40 PLN, potem kto wie :)
następna ściema jak można kupować bankruta za 94mln zł Troche myśleć zanim znów was ubiorą jak na Czerwonej Torebce obietnica i nic więcej pod wyrzucenie akcji Przeciez logicznie myśląc lepiej otworzyć 100sklepów na każdy ok 1mln zł i całkowicie je zatowarowac za ta kasę a nie ratować spókę która ma kredyty Jak można tak ściemniać
ale tutaj nikt nie ściemnia ....:-) nikt tutaj niczego nie ratuje .....:-) przeczytaj ze zrozumieniem komunikat :-) i po prostu baw się dobrze czytając co niektórzy tutaj piszą :-))) muszą tak po prostu .... :-)))
a to co znaczy według Ciebie? "Proponowana transakcja zmierza do zachowania przedsiębiorstwa Dłużnika, a co za tym idzie utrzymanie kilkuset miejsc pracy."
To tylko wniosek ,jesli zostanie zatwierdzony splaca czesc dlugow a reszta?Kupilem z ranca 10 tys po 0.4 alw wiecej sie boje zbyt duzo niepewnosci i ta luka , kusi mnie sprzedac i 2 tys zabrac hehe ale ma bycc 1 zl podobno.
Droga Ewo to oznacza dokładnie to co pisze: "Proponowana transakcja zmierza do zachowania przedsiębiorstwa Dłużnika, a co za tym idzie utrzymanie kilkuset miejsc pracy." ..... :-)
po pierwsze niema prawomocnego wyroku sądu podrzymującego umorzenie sanacji po drugie sąd nawet nie zabrał sie za rozpatrywanie wniosku o upadłość likwidacyjną a po trzecie to sam nie wiem za co te 94 mln
no właśnie ja też nie wiem dlaczego wszyscy się tak ekscytują :-))) ale jak się wszyscy ekscytują to ja też :-))))
a poza tym: po pierwsze - jest :-) po drugie - się zabrał :-) a po trzecie ja też nie wiem za co te 94 mln :-))))) ale przy zatwierdzeniu warunków powinno być wiadomo .... :-)))
śledź komunikaty, ta ulga chyba dopiero przy prawomocnej upadłości likwidacyjnej a to jeszcze chwilę potrwa, albo nawet nie wiem czy nie dopiero po zakończeniu postępowania upadłościowego,
Oj to nie tak spółka nie moze byc w sanacji i w upadłości teraz to jedyny moment aby sie wstrzelić między jedno a drugie w kazdym inny przypadku ulga sie nie należy
to, że nie jest w sanacji to tak, ale, że na potrzeby tych podatkowych nie jest w upadłości to tego nie wiem do końca czy na pewno tak to rozumieją, interpretacja może być inna.... tutaj jest złożony w lutym wniosek o ogłoszenie upadłości ....a to dziś to jego element .... on może być rozpoznawany dopiero po zakończeniu sanacji, dopytaj żebyś nie wtopił jak traktują taką sytuację, to jest w ustawie o VAT bodajże ......