Dnia 2017-07-14 o godz. 10:55 ~Zdzicho napisał(a): > Też wolę aby było wyżej ale obawiam się iż jeszcze sporo przeleci po 6 gr. a nie będę zdziwiony jak i o 5 gr. zahaczy.
Mam nadzieję, że nie. Chociaz w sumie - nie jest to aż tak ważne - akcji u takich co są gotowi je oddac po 5-6 groszy i jeszcze wyszliby z tej inwestycji z zyskiem jest juz - poza tobą :-)- bardzo mało. Więc nawet jak spadnie to na małych obrotach i za chwilę może pójśc ostro w górę. Ale to pewnie nie dziś, Dziś może być nawet bez obrotu - ci co wierzą w przyszłośc spółki już pewnie akcje mają, a kolejnych mogą przekonac chyba tylko informacje ze spółki. Dziś albo w poniedziałek powinnismy poznać nowego prezesa.
Za 5 i 6 to dokupuje a nie sprzedaję, chociaż i tak miałbym spory zarobek, ale po co sprzedawać za tylko tyle skoro mogę na znacznie wyższych poziomach
Panowie, dajcie spokój - naszym problemem nie jest podaz, bo ona na tych poziomach zaraz umrze. Głowni akcjonariusze nie sprzedają,a drobnica albo ma akcje kosmicznie drogo kupione, albo jak ma kupione ostatnio, czyli tanio - to ma niewiele. pięć zleceń po 500 tys. i pewnie będziemy na 15 groszach. Kłopotem jest brak popytu, wynikający z obaw przed spółką, niewiarą w to, co ma zamiar robić itd. Bez nowych informacji ze spółki popyt się chyba nie pojawi, bo nawet jakiś rasowy spekulant chciałby miec podstawy do kupowania. Jak się takie podstawy pojawią, a powinny, bo prezydent za chwilę podpisze ustawę, dziś albo w poniedzialek będziemy znac nowego prezesa, musza się pojawić albo plany albo juz umowy dotyczące marihuany - wtedy wystarczy niewielki popyt i będziemy gdzie indziej. Jak od lutego czekam, to jeszcze poczekam.
Miesięczny wolumen obrotu 1,5 mln.... Przy 195 mln akcji.. Wartość tego miesięcznego obrotu 100 tysięcy złotych.... Na razie panowie gramy na drobne, albo nawet na zapałki.Jak przyjdzie jakies info, które choć trochę zainteresuje rynek - 100 - 200 tys. zł, ale w dzień a nie w miesiąc - i mamy odpał, że niektórzy może takiego jeszcze nie widzieli :-) A na razie - jak patrzyłem - zleceń na s przybywało tylko wtedy, jak ktoś coś sprzedał. Czyli takie leszcze jak my ustawiają się ten grosz czy dwa wyżej zeby na paczkę fajek zarobić. Przyjdzie rekin i wyrówna :-) Tylko spółka musi jakąs przynętę podstawić. Z drugiej strony - nie wiem jak wy - ale ja to nawet trochę spokojniejszy jestem jak widze, że spółka nie pluje infami z sufitu co to też będzie robiła. W sumie zamiast jakichś fantastycznych strategii wolałbym info o podpisaniu umowy np, z jakąs firmą z Izraela - oni podobno strasznie się rozwinęli, odkąd zalegalizowano u nich medyczną marihuanę. Relaksacyjna jest tam chyba ciagle tak samo nielegalna jak u nas.
Jak już Lipa prędzej pisałem dokupowałem a nie odkupowałem ale chętnie jeszcze dokupię bo zostały mi drobne z zakupów w kiosku. Ogłaszam skup akcji w ilościach i cenach poniżej:
500 000 szt. po 5 gr. lub 750 000 szt. po 4 gr. lub 1 250 000 szt. po 3 gr.
Ponieważ nie jestem pazerny to nie będę już bardziej zdzierał z akcjonariuszy.
Bardzo hojny jesteś Zdzichu, ale obawiam się, że na ten twój skup nie będzie odpowiedzi :-) Mam za to nadzieję, że pojawi się ktoś, kto zacznie kupować w takich ilościach, ale od 7 gr zaczynając :-)
7 gr. mnie nie interesuje, zaczynam promocyjną akcję wyprzedażową od 10 gr. kto chętny to zapraszam, do każdych 10 000 akcji dorzucam breloczek lub długopis reklamowy
Dnia 2017-07-14 o godz. 17:20 ~Zdzicho napisał(a): > 7 gr. mnie nie interesuje, zaczynam promocyjną akcję wyprzedażową od 10 gr. kto chętny to zapraszam, do każdych 10 000 akcji dorzucam breloczek lub długopis reklamowy
No to tu chyba na razie też lipa - skoro przez miesiąc obróciło się zaledwie 1,5 mln akcji, a ty masz powiedzmy mniej więcej polowę tego to tacy co kupuja po 10 czy 40 tysięcy cię od tych akcji nie uwolnią. Musimy czekać na zawodnika, który będzie gotów wydać 100 - 200 tys. Albo kilku mniejszych.
Dnia 2017-07-14 o godz. 17:50 ~dr_wezol napisał(a): > dwa dzieciaki w piasskownicy rozmawiają ze sobą > > jeden dwoi się i troi bo zainwestował całą kasę którą dostał od mamy na lody > > żenada... > > drugi ni jaki zdzich pewnie ma akcji tyle co paczka czipsów i bredzi bez sensu > > OT TAKIE TU YNWESTORY > > trup i akcjonariat pusty > > hehhehe >
Masz prawo mysleć, co chcesz, ale - skoro to trup i akcjonariat pusty - a nasze rozmowy to " żenada" - po jaką cholerę tu wchodzisz i tracisz czas na czytanie naszej rozmowy "dwóch dzieciaków z piaskownicy"?? I to w dodatku posługujesz się nickiem jednego z tych dzieciaków, czyli moim? Zostaw, przyjacielu, to nasze żenujące towarzystwo i idź tam, gdzie inwestorzy właściwego formatu i poziom dyskusji odpowiadający twojemu intelektowi. Włączanie się do takich rozmów dzieciaków powinno byc dla ciebie - lubisz to słowo - żenujące.
Kurde flak rozgryzłeś mnie, teraz z rozpaczy kupie sobie paczkę czipsów a jeśli mi to nie starczy to za kasę z genergy kupię całą fabrykę. Kolego przestań się ośmieszać, poproś dziadka to da cię trochę więcej miedziaków i starczy na 2 lu 3 akcje, sprzedaż z zyskiem i będziesz miał cukierki lub watę cukrową.
Czy dla ciebie ważniejsze kto jest akcjonariuszem niż czy spółka daje ci spory zysk z inwestycji. Proponuję poszukaj spółki gdzie są w akcjonariacie sami politycy, prawnicy, celebryci czy inny cyrk, jeśli to ważniejsze to gratuluję ego pewnie już przewyższa Pałac Kultury i Nauki. Trzymaj się ciepło i chroń nabiał.
A czy nie pisałem żeby sprzedawać po 8 i 7 bo spadnie do 5, to jest info dla tych kilku pseudo inwestorów co wyzwiskami szastali a teraz siedzą cicho bo wody w usta nabrali.