kto jest na tej spolce nowy moze nie kumac jak to dziala ale my wiemy ze nadchodzi wieki odpal ten rok temu byl niczym przy tym co nastapi , mam nadzueje ze na odkupienie od dziedzica bentleya wystarczy sa dwa scnariusze jeszcze albo to byl pseudo przetarg i dziedzic poda ze go przegrali zeby odsiac ostatki zwatpionych albo rzeczywiscie go poda w poniedzialek . wszystko zalezy czy sie kolesie nachapali ape jak do tej pory sie nie nachapali to sie juz nie nachapia , meczenie akcjonariuszy betonowe kola dziedzica i przekladki spoldzielni przyniosly efekt faktycznie bo kurs jest zdydlany na maxa a spolka mozna powiedziec juz zaczyna marsz i ma zagwarantowany sukces na miedzynarodowa skale i obecnie moze otwirac fabryke za fabryka bo rynek jakosciowo najlepszej cenosfery bedzie rozwijal sie w tepie po prostu hiperbolicznym i to nie sa przypuszczenia a to jest pewnik . Co im trzeba przyznac to odniesli sukces na niebywala skale i bedzie mozna odcinac wreszcie kupony . Jedynie do szczescia brakuje zeby szybko sie nachapac to strategicznego ktory stoi u bram i czekal na ta emisyjke bo to ostatnia okazja na nachapanie i cena zblizona do tego co bierze rodzinka to niesamowita okazja jak bogdanka przed wezwaniem ale moim zdaniem duzo wieksza bo tutaj nie ma daszku i gdzie te aocje beda za 4 lata to moze sie malo komu zdawac bo moze byc jak na cdr . w tamtym roku byla dla kolesi emisja zanizona po 11 zl i odpal na 20 po uruchomieniu zakladu teraz licze na to wlasciwe wywalenie do gory przy ktorym moze opyle pare akcyjek moze na 50 zl albo deko nizej a moze i wiecej zobaczymy co zaserwuja strategiczny i 40 zl za akcje bedzie dobrym poczatkiem na pewno tanio akcji nie puszcza , aegona ubrali na 40 to teraz tym bardziej akcje sa warte tyle a nastepny zaklad albo 2 trzeba za cos postawic i na pewno dziedzic nie bedzie inwestowal ze swoich .
JAsiu tak podchodząc do podbitki, że w zeszłym roku po emisji skoczyło na 20 zł - to teraz też powinno - czyli musimy czekać na październik - listopad - bo dopiero wtedy powinny pojawić się ewentualne dobre niusy. obecnie spółka możliwe, że się zbiera do wzrostu ale jak nastąpi kryzys - to będzie lipa z ewentualnych planów. Zatem wakacje marazm, wrzesień podobnie i dopiero w pażdzierniku wstępne przychody za III kw może coś zmienią? trzeci kontrakt - chyba już upadł??? Zatem nie puszczajcie lipnych niusów - MUSIELI WYGRAĆ PRZETARG - emisja była pod lipną pożyczkę a nie na obecny surowiec.
ty sie nie boj wszystko dograne jeszcze ci oczy z orbit wyjda musza zaczac juz niedlugo zeby zejsc z hakow i na pewno nie na 20 zl wystarczy ze ubiora strategicznego na 40 co uwazam ze to i tak taniocha na pare lat do przodu pol darmo widzisz jak rybek wyglada a co by nie mowic wstrzelili sie w 100 ze strategia i eco bedzie wielki oasa juz plynie i zacznie plynac hiperbolicznie potrzeba tekiego towaru nawet nietaniego coraz wiecej a tylko eco na calym swiecie cos takiego ma i w duzej ilosci .
kto nie wsadzi 200 kg w samochod w pare lat bedzie sknczony i to juz nastepuje a co roku ponad 11 mln samochodow jest gdzie upchac towar za pare mld zl dla eco i to bedzie kropla w morzu potrzeb .
jasiu jak masz czucia to może zostań znachorem??? nie myślałeś nad tą profesją? Tutaj walą nas pewnymi niusami i koszą kase ale nieliczni a Ty piszesz o hurra optymizmie i wzrostach? Tak na szybko - podaj jakieś podstawy: 1. .......? 2. .......? .......... o ile się znajdą?
P.S. teraz piszę do wszystkich oprócz Jasia mam akcje ale nie patrzę na spółkę tak optymistycznie - widzę pewne minusy i staram się je piętnować Jasiu piszesz pod Spółkę i pewnie siedzisz w ich spółdzielni - ( sam piszesz o spółdzielniach ) wcale bym się nie zdziwił :))) najlepsza jest gra na obu stronach.
jestem optymista bo wiem ze przyszloscia jest przemysl samochodowy i metalurgiczny jak pamietasz pisalem o tym rok temu a dla tych odbiorcow jakosc powtarzalnosc jest najwazniejsza i jakis pierwszy chinczyk po prostu nie jest konkurencja , a strategiczny musi byc zeby poczuc szybki efekt i dac pieniadze a ze im sprzedadza drogo akcje to sie dla nas wyrowna a nawet wiecej bo z miejsca zarobimy odpowiednio . a jezeli chodzi o moja osobe to nie bredz oni graja dobrych policjantow dopiero jak sie nachapia i jak ma rosnac setki procent wtedy wklejaja analizy i tp . ja ich nie potrzebuje zeby wiedziec co to za spolka i jaka ma przyszlosc .
Nie jest prawdą,którą karaluchy rozpowszechniają na forum /powinni siedzieć-por inf.niżej/, że to jest już druga emisja. W 2016 r /czerwiec/ mieli 11.327.500, tyle samo jest dzisiaj /sprawdzałem/. A o tej emisji była mowa dwa - trzy razy ale nie jej wykonanie. Tylko głowki-pól tego nie rozróżniaj,hahaha - Też tak myślę, że to kwestia, może nawet godzin od ogłoszenia wygranego przetargu.
jak napisalem powyzej sa 2 scenariusze 1 ze w poniedzialek go podadza a dziedzic spechalnie go mial skitranego w szufladzie zeby motloch sie wykrwawil drugi przewiduje jeszcze jedno betonowe kolo i info o braku kontraktu ktorego wogole nie mialo go byc co bedzie sie okaze niedlugo .
Spółka jest warta wyczekania nawet paru lat aby uzyskac odpowiedni wymiar zysku. Teraz tak jak pisze "ars" EKO to cykajaca bomba moze wystrzelic w kazdej chwili i zapewne tak bedzie. Jesli chodzi o przetarg jestem na 99% pewien ze został rozstrzygniety na kozysc Eko wystarczy czytac komunikaty i wywnioskowac miedzy wierszami. Ujadali na forum ze branza samochodowa to lipa ze przetarg zmyslony pisalem rowniez ze zostanie wygrany. A jesli chodzi o besse ?? teraz rynki sa bezpieczne wiec ujadaja a jesli bedzie widac ze zacznie sie palic na rynkach to raz dwa wyciagna kurs w gore by nie zostac z papierem. Nie zapominajmy ze moze juz za 2017 bedzie dywidenda w co naprawde wieze. A takie przezucanie akcji to mnie nie rusza. Pozdrawiam dlugoterminowcow
Dnia 2017-07-14 o godz. 10:04 ~piatek napisał(a): > Spółka jest warta wyczekania nawet paru lat aby uzyskac odpowiedni wymiar zysku.
powiedz to tym których mafia sławkowa naganiała przy 50 zł łącznie z prezesem snując wizje o 30 mln zł zysku w 2014 i 200 mln zł zysku w 2017 pisałem wtedy że to cyrk, utopia i wałek teraz powiedz to im, do 50 zł brakuje im 335% nigdy, NIGDY spółka się nie zbliży do tych poziomów, tym bardziej że emisja goni emisję, rozwadniają kapitał na potęgę
rozwadnianie kapitalu to emisja puszczona w rynek bo nie ma na emisję 1 gracza jak na eko i tu jest roznica kolego. Z tego co zauwazylem przez pare lat to tu nie bylo emisji w rynek tylko zawsze do reki a to różnica nie sadzisz ?? Zaraz napiszesz ze ktos pusci to zaraz w rynek a dobrze wiesz ze sa inne zasady takich sprzedazy niz tacy gracze co maja po parnascie lub paredziesiat tysi akcji. Rynek akcji ma swoje zasady inwestujesz kase która nie jest potrzebna a zeby zarobic wyczekujesz na moment. Oczywiescie mozesz grac na krotko i zarabiac tak jak TY i paru twoich kolesi ale czy bezsenne noce są tego warte ?? CHYBA NIE !
Emitując ok. 650 tys akcji za pożyczone pieniądze, nie muszą oddawać 7 mln zł. na przykład z zysku albo z kredytu bankowego, który byłby obarczony odsetkami. Brawo dla Zarządu. Na dobrą sprawę, to tak jakby uzyskali dodatkowy zysk, który przekracza realny z całego roku !!! Kasa jest i była potrzebna na rozwój. O tym piszą i wyjaśniają każdemu - jak chłop krowie w rowie. Emisja to tylko 5, 7 % kapitału. Na tej s-ce czasami spadki dzienne są większe. Nie jest rozwodnieniem liczącym się.
Dziki kwik jest tutaj ewenementem. Fałszywe pseudo komentarze - regułą. Ale tak na serio są bez znaczenia dla s-ki i jej przyszłości.
- do latryniarzy /tylko na wyłączność/ - nie bójta się wzrostów, to tylko tymczasowy kaprys - wzrasta - musi spadać do wymarzonej 6-tki, tylko czekać i nie wychylać się z jakimiś tam gaciami. Jest latryna,będzie lepiej /jak ją z zakładu oczyszczania wywiozą/ a tam tylko myszki i szczury /nie mylić ze "Szcurołapami" Redlińskiego/....
Inni niech sobie kupują. To takie dwie prędkości jak za przeproszeniem PIs i UE. Tak ma być. Po równo już byddło.
Ciekawe kiedy podadzą wg listy prezesa kontrakt jest już ale komunikatu brak czyżby chcieli jeszcze niedowiarków trochę wybić trolostwo pracuje pełna parą bez efektów.
ubrani to oni sa juz na maxa zaraz pyknie wskaznik AD jakby bylo na 100 zl ale ile beda nas meczyc to sie okaze ja mysle ze max do polowy sierpnia zeby wywalic kurs moze na 50 zl przed krachem to trzeba sie spieszyc moze zaczna marsz jak wszystko zacznie leciec bo to co sie obecnie dzieje w spolce nie jest powiedziane ze jak sprzedaz nawet samochodow zacznie spadac to firmy pojda odwazniej w celu szybkiego rozwoju technologicznego zeby obciac koszty a tona mikro jest relatywnie tania 1000 dol do reszty samochodu a mozna sporo ugrac.
czyzby sie zaczynalo mozliwe ze dziedzic zaserwuje jeszcze jednego zonka ? zevy teraz po wyzszych pieniadzach odsiac zamotanych zobaczymy odpal juz tak czy siak blisko bomba albo bedzie podciaganie do gory albo odrazu bomba i 30 proc albo wiecej na 1 sesji w gore .