Mam nadzieję, że pytasz hipotetycznie, bo jeśli kupiłeś i nie wiesz ile będziesz miał to nie wróże Ci przyszłości na GPW. Przepraszam, że nie merytorycznie, ale nie znam odpowiedzi.
za 20tysięcy praw poboru będziesz mógł kupić 20tysięcy akcji po 1,50. Czyli możesz mieć 20tysięcy akcji. Ale musisz na nie wyłożyć 30tysięcy. Jeśli tyle nie masz, to masz czas do wtorku, żeby sprzedać to co masz. Wyjaśniłem najprościej jak się da. Ale coś mi się wydaje, że Ty wyłożyłeś 2tysięcy i myślałeś, że dostaniesz akcje za darmo i zarobisz sporo.;)))
jeszcze zapomniałeś mu dodać że żeby mieć te akcje nowej emisji musi się osobiście pofatygować do biura maklerskiego żeby złożyć zapis na akcje i przynieść oczywiście ze sobą całą kasę 30 tyś ..:))
jako nowicjuszowi dam ci jedną radę, na giełdzie NIKT nie rozdaje darmowych pieniędzy ale za to WSZYSCY chcą cię wydy..ć z twoich pieniędzy... więc zanim zaczniesz robić coś nowego to najpierw pięć razy o tym przeczytaj , trzy razy sobie wygooglaj i 10 razy zapytaj innych zanim wydasz swoją kasę..
To chyba prowokacja... :))) Ale jeśli Ty naprawdę masz taki problem ,to wywal jutro z samego rana prawa poboru PKC i najpierw poczytaj ,a potem inwestuj :)
Ps. No i nie straszcie go ,że będzie musiał jechać z walizką pieniędzy do Warszawy po akcje :))) Możesz to zrobić przez swój rachunek maklerski w banku...np. internetowo.
Zeusie.
..odpusc sobie...beke sobie chlopaki robia...akcjonariat skoro siedzisz tu dlugo sam wiesz...ze siedzial cicho bo niewiele ma i jest do powiedzienia (sic!)....wiec jest cos na rzeczy ze wygadani teraz postami sypià...ciekawe,co? Pzdr