• Syf i bagno Autor: ~Antek [94.254.225.*]
    Kupiłem tą spółkę za 1.35zl i ogromnie żałuję strata się powiększa a perspektyw na wybicie chociaż na zbliżenie się do tej kwoty nie widać. Oszustwa na tej spółce i kretactwa bez liku a nikt odpowiedzialności za to nie ponosi
  • Re: Syf i bagno Autor: ~Akcjonariusz [193.59.255.*]

Dlaczego zrezygnował pan z funkcji prezesa Próchnika?
    Choć w ciągu minionych lat udało nam się odbudować pozycję marki Próchnik i bardzo dobrze rozwinąć internet, to nie dostarczyliśmy dobrych zysków, których wypatruje każdy akcjonariusz.
    Rewitalizacja marki i rozbudowa sieci okazały się zadaniem trudniejszym i bardziej czasochłonnym, niż pierwotnie zakładałem, ale wreszcie jesteśmy na ostatniej prostej, by pokazać, na co stać nasze dwa brandy.
    Niemniej doszliśmy do wniosku, że w zarządzie potrzebne są zmiany, a osobą, która je dobrze wdroży, jest Julian Kutrzeba, członek rady nadzorczej z ponadrocznym stażem. Próchnik gra znów w pierwszej lidze z Vistulą i Bytomiem, ale potrzebny jest mu „fine tuning" i sprint do mety.
    W jakiej kondycji jest dziś Próchnik?
    Pierwszy kwartał 2017 roku wyszedł nam kiepsko. Zanotowaliśmy znaczną stratę. Drugi był znacznie lepszy i choć na pewno zmniejszy ujemne wyniki, to całej straty z pierwszych trzech miesięcy tego roku nie pokryje na pewno.
    Dobre wyniki roczne powinien zapewnić trzeci kwartał dzięki znacznym redukcjom kosztów, a przede wszystkim czwarty kwartał br., dzięki bardzo dobrze przygotowanym kolekcjom Próchnika i Rage Age.
    Ostateczne wyniki finansowe poznamy wraz z publikacją sprawozdania finansowego pod koniec sierpnia.
    Czy odzieżowa spółka poradzi sobie w pana ocenie z wykupem lub refinansowaniem obligacji zapadających w tym roku (11 mln zł)?
    Mój plan zakładał sprzedaż nieruchomości w Łodzi i pozyskanie tą drogą mniej więcej połowy potrzebnych środków. Resztę zamierzałem refinansować kolejną emisją, co bez problemu powinno się powieść. Zakładam, że nowy zarząd pójdzie podobną drogą, a w zanadrzu ma także emisję akcji. Osobiście byłem pewien, iż pozyskam odpowiednie środki. Nowy zarząd z nową strategią pozyska je znacznie skuteczniej.
    Jakie główne zadania w pana ocenie stoją przed nowym prezesem Próchnika Julianem Kutrzebą: rozwój organiczny firmy czy też np. udział w konsolidacji?
    Postawiliśmy wspólnie na człowieka, któremu zależy na sukcesie i ma jasną wizję zmian, które niebawem zakomunikuje do rynku.
    Zamierza się pan wycofać z akcjonariatu Próchnika?
    W żadnym wypadku. Próchnik to ważne aktywo w funduszu Soho Development, w którym pozostaję widocznym akcjonariuszem i chciałbym, aby działał jak najlepiej. Próchnik to również marka Rage Age, która nazywam swoim trzecim dzieckiem, dlatego też spółce kibicować będę dalej i z zaangażowaniem, choć już z pozycji w radzie nadzorczej.
  • Re: Syf i bagno Autor: ~Antek [94.254.227.*]
    Słowo klucz emisja akcji śmiech na sali ile można....
  • Re: Syf i bagno Autor: ~LOL [193.78.85.*]
    Masakra :(

• Re: Syf i bagno Autor: ~radek [193.104.239.*]
    sprzedaż majątku na spłatę długów :)
    + kolejna już emisja na ratowania sytuacji

emisja = spadek kursu = kolejne scalenie akcji => dalszy spadek kursu

nowy prezes wizjoner he he

• Re: Syf i bagno Autor: ~Sis [57.79.24.*]
    Teraz pytanie, co z tym syfem zrobić??! Sprzedawać po tej cenie co mamy dzisiaj, czy poczekać na cud...
  • Re: Syf i bagno Autor: ~Antek [94.254.227.*]
    Ten cud już się oddala i rychło poprawy nie będzie...
  • Re: Syf i bagno Autor: ~radek [193.104.239.*]
    sami się z tego nie wygrzebią
    wg mnie ktoś to przejmie jak już będą blisko ogłoszenia bankructwa
    za 10% dzisiejszej ceny bo tu tylko marka jest coś warta
    reszta przynosi tylko straty
  • odp. Rage Age Autor: ~01 [83.20.94.*]
    Rage Age był i jest największym obciążeniem Próchnika. W mojej ocenie przez 4 lata w RA wpompowano ~20mln. Zamknąć ten wysoce nie rentowny interes a Próchnik odżyje. Skupić się na zarabianiu pieniędzy a nie na nierentownych fanaberiach.
  • Re: odp. Rage Age Autor: ~radek [193.104.239.*]
    widać że nie mają pomysłu - przez 4 lata sytuacja sienie poprawiła
    rynek ucieka do przodu

zmiana prezesa kosmetyczna - bez wpływu na bieżące problemy spółki, zwykła gra na zwłokę
    gdyby ktoś był zainteresowany przejęciem tego syfu - inwestor branżowy to RB został by dalej
  • Re: odp. Rage Age Autor: ~Sis [57.79.24.*]
    Ale biadolicie....sytuacja w spółce jest o wiele lepsza niż 4-5 lat temu...Był zysk za ostatni rok???!! był
    W prawdzie teraz jest słabszy okres i strata za Q1...ale głównie przez spore koszty, a nie przez słabą sprzedaż...
    Nie jest tak dobrze jak mogłoby być i jak powinno być, ale też nie mówmy, że jest tragedia
  • Re: odp. Rage Age Autor: ~Jan [165.225.84.*]
    Tez mi sie wydaje, ze sytuacja nie jest najgorsza ale wg mnie Prochnik jeszcze spadnie o 20gr i dopiero wtedy zacznie powoli odbijac. Powrot powyzej 1zl nie wczesniej niz 10-12 miesiecy
    powrót będzie wcześniej bo będzie kolejne scalenie akcji
    jak się pożycza pieniądze na biznes to po to żeby zarobić i oddać a jak się leci na stratach to trzeba wyprzedawać majątek i robić kolejne emisje po 1 zł żeby oddać długi + odsetki :)

a za 1pln nikt tego nie kupi więc musi być scalenie

• Re: odp. Rage Age Autor: ~Antek [89.65.123.*]
    Ktoś ostatnio napisał że za 2 tygodnie zaczną się wzrosty...
    i w oparciu o jakie założenia kurs ma urosnąć ?

sami się z tego nie wygrzebią - zmiana prezesa nic nie da

bytom z vistula sie połączyło żeby ciąć koszty a a prc ?

ktoś musi to przejąć - dosypać kasy itd. a jak wiadomo od kilku lat nikt tego nie chce więc znikną - prc nie może sam przetrwać na tym rynku
    markę przejmie ktoś większy ( ale samą markę za kilka baniek bez tych wszystkich długów obciążeń itd)
    i będzie sprzedawał kolekcje prc jako dodatkowy asortyment w swoich sklepach

podsumowując

kurs nie wzrośnie bo to za mała mark, nie ten niszowy asortyment żeby mogła sama przetrwać
  • Re: odp. Rage Age Autor: ~Sis [57.79.24.*]
    Urośnie w oparciu o takie założenia, o których ty się dowiesz jak już urośnie ;-)
    Proste jak drut...teraz jest wysyp negatywnych info i wystraszona drobnica wysprzedaje...Jak bedą dobre info, to mogę cie zapewnić, że nie będziesz pierwszym, który będzie o nich wiedział
  • Re: odp. Rage Age Autor: ~jarecki [205.201.55.*]
    Zobacz na wykres, tutaj wystraszona drobnica wyprzedaje i ten kto wyprzedał się zrobił dobrze, bo kurs leci na mordę z krótkimi przerwami praktycznie od zawsze.
  • Re: odp. Rage Age Autor: ~01 [83.20.94.*]
    Ale biadolicie....sytuacja w spółce jest o wiele lepsza niż 4-5 lat temu...

Pięć lat temu to było eldorado, dziś to spółka kompletnie wyssana z jakichkolwiek znaczących wartości.
    i dlatego zmienili prezesa :)
  • Re: odp. Rage Age Autor: ~Krzysztof [83.22.252.*]
    A jak Pan pozyskał informację, że RA jest nierentowne? Jakie źródło?
[x]
PROCHNIK 0,00% 0,01 2019-01-17 15:19:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.