Według wstępnych wyliczeń przychody netto ze sprzedaży w I półroczu 2017r. wyniosły ca 11 259 tys. PLN i są mniejsze o ca 9% do przychodów osiągniętych w I półroczu 2016r., które wyniosły 12 285 tys. zł.
W takim razie nie należy spodziewać się zysku. Sprzedali bardzo dużo taniej mikrosfery a bardzo mało drogiej.Ale prezes napisał w liście jak to będzie wspaniałe.Rynek przestał wierzyć .Kłamią od 2014 roku.To jest najgorsze pòłrocze w historii eex.Nie spodziewam się by w tym roku znaleźli strategicznegoTrochę potrwa zanim spòłka odzyska zaufanie
poszedłem za twoją radą i zrobiłem kloca ale nie udało się na klatę tylko poszedł mi na plecy nie wiem co robić ? samo zejdzie czy wietrzyć na dworze ? jestem nowy i nie wiem co robić
Jeżeli w najbliższym czasie nie będzie jakiegoś dobrego infa to obstawiam 9 zł do końca wakacji ale to tylko moje przypuszczenia , każdy sam decyduje o swojej kasie !!
Ciekawa sprawa dzisiaj napisałem że wskaźnik akumulacji jest w połowie drogi do szczytu tzn 55 zł muszę Cię revi ucieszyc już nakupiliscie tyle że nawet jest powyżej 55 zł tz 11 z hakiem a max przy ostatniej bossie był na 10,8 to pytanko kiedy zamierzacie pojechać na te55 zł bo na AD już osiagneliscie szczyt.
co moge jeszcze dodac odnosnie przychodow za 2 kw to pomimo ze byly nizsze niz w 1 kw ale zyskownosc powinna sie poprawic bo tak mi wychodzi z obliczen to znaczy ze sprzedali towar jakies 10 proc drozej niz w 1 kw . to moim zdaniem calkiem juz niezla marza wyszla to zysk operacyjny powinien byc ok 1 mln a netto zalezy ile wydali i jak zaksieguja 2 razy targi astana i u szkopkow ale to juz malo wazne czy ten przetarg ktorego niebylo moze.
Witex nie pękaj.Jak myślisz komu sprzedali swoje akcje po 12. Przecież mogli podać jakieś info i sprzedać wyżej.W tamtym roku było tak samo.Sprzedali kolesiom a po dwóch miesiącach kurs poszukiwał z 11 na 19.
Szkoda mi tamtego roku. Wchodziłem po około 12 PLN, kurs poszedł pod 20. Po oddaniu Astany wydawało się, że będzie w najgorszym razie korekta i znowu up, a tutaj po roku znowu w punkcie wyjścia. Wokół ładna hossa, wiele gorszych niż eko spółek dało ładnie zarobić. Ale pewnie macie rację EKO i jas.
Muszę napisać z innego tel bo mnie zablokowali ciekawe dlaczego skasowali moj post widać napisałem prawdę i tyle a spółdzielnia musi zejść z haka tak jak ty częściowo bo może w następnym roku już się walić i prognozy odnośnie wzrostu są dla neptkow którzy myślą że im nic nie grozi a zaczną tracić nie tylko na giełdzie ale i pracę.