mam wrazenie ze czesc z Was mysli ze pilab wymyslil bigdata, i jako jedyna firma w PL tym sie zajmuje :) po czesci wynika to z ich prezentacji, gdzie odmieniaja to przez wszystkie przypadki. no to wyjasnie Wam. to nie jest technologia pilabu, co druga firma w IT uzywa bigdata na wlasne potrzeby. To jest zwykle gromadzenie danych w hadoopie(darmowym), i nie jest do tego potrzebny produkt pilabu. przegladanie danych tak zgromadzonych przez osoby spoza IT rowniez jest banalne, bez ichniejszego datawalk. Zobaczcie ile ofert pracy ma w nazwie hadoop. hive, spark. gdzie ta innowacja?
Wszyscy rozsądni ludzie z branży IT o tym wiedzą. Nie widać chętnych do wyłożenia kasy na tą spółkę to i kurs zaczął spadać. Nie chce mi sie liczyc ale realna wartość to jakies 8 zł w tym momencie. Jeżeli nie pojawi się inwestor z nowymi pieniędzmi będziemy mieć kolejną spółkę groszową.
mozna dyskutowac o poziomie dysput na forach, jednak co to jest big data to raczej kazdy janko muzykant juz wie. ja mam wrazenie ,ze autor wrazenia nie bardzo chwyta co ma piernik =big data do wiatraka=program data walk. wytlumacz tym tumanom z MIT o co biega bo roztrwaniaja nagrody uznajac jakiegos Piecko i jego program za godne szczegolnego wyroznienia. jak jeszcze spadnie to moze i ja sie skusze.coraz bardziej mnie to soft ware przekonuje. a te spadki? przy tych obrotach?kazdy Ziutek moze tu zrobic " zwale" paroma papierami. nie sztuka kupowac gdy rosnie.. mam tu takiego b.madrego dr.dr od IT poprosze by poczytal i sie wypowiedzial zobaczymy. forum mu nie polece przeczyta jeszcze pana "tu" i pomysli ze to automatyczna sekretarka.. sie wystraszy :))
Co z tych nagród gdy nie idą za tym pieniądze. A twoje pieniądze jako inwestora parują jak cuchy lód. Firmy są po to aby zarabiać pieniądze. PILAB ma, u prezesa w gabinecie, najdroższą kolekcje dyplomów na świecie. Problemem pozostaje brak finansowania na kolejne lata. Następne 2 mln zł zostały zużyte i co dalej.
Dnia 2017-07-21 o godz. 10:57 ~tu napisał(a): > https://pl.wikipedia.org/wiki/Pump_and_dump > > Przeczytaj sobie dokładnie. > Sam piszesz o jakimś "info" które ma wszystko zmienić :)
Ostatnie kontrakty przy tym nowym info to będzie mały pikuś. Już niedługo trochę cierpliwości ,jeśli kogoś parzy papier to niech sprzeda co za problem.