• Preses ten sam? Autor: ~CCC [94.254.130.*]
    Jakieś pozytywne zmiany?
  • Re: Preses ten sam? Autor: ~sonnet [94.254.147.*]
    Ten sam. Pozyskał do spółki fundusz, więc chyba nie można mu odmówić skuteczności.

• Re: Preses ten sam? Autor: ~Hjena [94.254.131.*]
    Skutecznie odstrasza wszystkich?
  • Re: Preses ten sam? Autor: ~Pop [71.172.43.*]
    Ale inwestuje sam w spolkę. Najpierw nabył obligacje a teraz zamienił na akcje przy cenie konwersji 91 groszy. To raczej dobrze wrożyć spółce.
  • Re: Preses ten sam? Autor: ~funy [5.172.255.*]
    dobry żart :)))
    Co jest żartem. To ze Prezes kupił obligacje o zamienił je na akcje po 91 groszy. To są fakty poczytaj komunikaty.
    a możesz podać link do takiego komunikatu, że to Prezes kupił.
    no i masz odpowiedź, co/kto jest żartem... no chyba że linki wygasły:)))
    nie wygasły bo to komunikaty ESPI publikowane w systemie KNF.
    Jak byś nie zauważył od roku spółki z NC raportują tak samo jak z parkietu głównego nie poprzez EBi jak wcześniej a ESPI.
    tu masz link do zakupu 800 obligacji o nominale 1 tys zł przez Prezesa z 06 czerwca - ESPI 6/2017w załączniku szczegóły transakcji
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/27588566,xsystem-sa-6-2017-informacja-o-transakcjach-na-akcjach-spolki-uzyskanych-w-trybie-art-19-mar
    a tu masz link do komunikatu ESPI 9/2017z 30 czerwca że Prezes zamienił wszystkie obligacje na akcje po 91 groszy za jedną akcje
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/27888581,xsystem-sa-9-2017-zamiana-obligacji-serii-c-na-akcje-serii-g

Jak widać nic nie wyparowało tylko od roku podawane jest systemem ESPI a nie Ebi jak wcześniej. Po prostu teraz czy GPW czy NC praktycznie takie same obowiązki dla spółek o co najważniejsze spółki z NC są teraz pod nadzorem KNF
    kupił 800 obligacji za cenę 762,50 PLN (zgodnie z podanym linkiem) a następnie dokonał zamiany 800 obligacji na 878 400 akcji, po cenie konwersji 0,91 zł każda akcja (również zgodnie z podanym linkiem); to oznacza - 762,50 PLN za 878 400 akcji (z 7 280 000 wszystkich akcji - około 12 % całej firmy) wycenianych zgodnie z kursem (0,58 PLN/szt. kurs dnia) na 509 472 PLN,
    dalej nie rozumiem...
  • Re: Preses ten sam? Autor: ~POP [71.172.43.*]
    Rozumiem ze ktoś nie umie znać raportów i prosi o linki ale czytać to ja Cię nie nauczę. Jak wół pisze ze kupił 800 obligacji w tej cenie czyli z ponad 600 tys. Ciekaw jestem jak sobie dajesz rade w markecie gdzie jest paleta z pepsi po 4.6 zł a ty zadaszenia całej palety po 4.6 bo napisu za sztukę juz nie widzisz?
    Jakoś daję radę z czytaniem i pisaniem ze zrozumieniem ale wzrok może gorszy, bo w raporcie nie widzę "za sztukę", natomiast widzę "łączny wolumen i cena". No ale nawet jeżeli 800 szt. o nominalnej wartości po 1000 PLN/szt. to 610 000 PLN za całość to mega promocja. Może mi wyjaśnisz geniuszu czytania ze zrozumieniem na czym to polega, bo ja chyba mam jakiś problem, tym razem z matematyką.
    Pisałeś że Prezes skutecznie odstrasza wszystkich. Ja się z Tym nie zgodziłem po po mega promocji jak piszesz zamienił te obligacje na akcje i objął je po uwzględnieniu dyskografia po 70 groszy. Jak ktoś wypisuje że Prezes odstrasza wszystkich zmniejszając dług spółki o 800 tys i kupuje akcje po 70 groszy czyli powyze kursu to jaki Prezes na tej giełdzie nie odstrasza w świetle tych faktów???????? Ok. Rozumiem w Twojej opinie dobry Prezes to ten który zamiast kupować akcje sypie je w rynek.
    To nie ja pisałem że "Prezes odstrasza" (inny post - czytanie ze zrozumieniem:))), chciałem tylko zrozumieć matematyczny mechanizm zachwytu w kwestii opisywanych przez Ciebie transakcji: zakup obligacji, zamiana na akcje..., no ale chyba źle trafiłem, propaganda i naganianie mnie nie interesują.
    A co do Prezesa, pewnie miły człowiek, to nie jest istotne czy "sypie na rynek" czy też odwrotnie (co najwyżej ff rośnie/spada). Istotne jest to co prognozuje i czy dowozi (odpowiedzi można znaleźć na tej stronie), dla akcjonariuszy/inwestorów liczy się zarobek a wiara i nadzieja to inna dyscyplina sportu. Spółka działa w ciekawym i rozwojowym obszarze, był na niej ostatni spory obrót... ale...:)))
    Dzięki i powodzenia (licz puszki i palety, to uspokaja:))). Kiedyś jeszcze tu wpadnę. I pamiętaj kiepska propaganda więcej szkodzi niż pomaga:))) Trzymam kciuki za Prezesa, przynajmniej nikt go nie odwoła:)))
    i jaszcze z ciekawości, co to znaczy:
    "... dyskografia po 70 groszy..."
    Podpowies autosłowniczkiem który zmienia czasem slowa. Powinno być dyskoteki. Powiem tak - Twoje podsumowanie bardzo merytoryczne i trudno się z nim nie zgodzić. Ale nie pisałem by naganiac tylko prowadziłem z Tobą polemikę. Mnie nie interesuje kurs jutro czy za tydzien a za rok. A skoro Prezes kupuje duży pakiet po 70 groszy to dla mnie o czymś świadczy. Mógł skupić z rynku może 30- 50 tys akcji i kurs byłby na 70. Ale nie kupiłbym 900 tys po 70 groszy. A tak po cichu kupił duży pakiet. I to jest w mojej ocenie dobra wiadomość.
    I znowu zmienił słowo dyskonto
  • Re: Preses ten sam? Autor: ~roberto [94.254.144.*]
    Spółka wraca na właściwe tory

Jak Prezes zaczął w nią inwestować to chyba najlepiej wie czy warto a zainwestowal ponad 600 tysi
    właściwe tory = zysk dla firmy i akcjonariuszy
[x]
XSYSTEM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.