Za rok 2016 miało być wg słów Prezesa Spółki 400.000 zł zysku, natomiast w raporcie pojawiło się 1.914.670 zł straty. Oto wyjaśnienie jakie otrzymałem ze Spółki:
„korekta wyniku finansowego dotyczy zaksięgowania środków obrotowych przeznaczonych na zakup paliwa, którego nie otrzymaliśmy z uwagi na utratę koncesji przez podmiot sprzedający. …. Obecnie trwają starania w celu odzyskania tych środków obrotowych.
Z poważaniem, Jacek Malec PREZES ZARZĄDU”
Wszystko wskazuje na to, że po komunikacie o odzyskaniu przedpłaty, kurs wystrzeli ostro w górę!!!
Patrząc na wykres, na ostatnie sześć sesji, włącznie z dzisiejszą, nie da się nie zauważyć podobieństwa sekwencji pierwszej, drugiej i trzeciej świecy do czwartej, piątej i szóstej (13, 14, 16.06 i 19, 20 i 21.06). Podstawowa różnica to taka, że czarna świeca z wczorajszej sesji została wyrysowana na wolumenie o wiele mniejszym niż biała, przedwczorajsza. Odwrotnie było z czarną świecą z 14.06, gdzie wolumen był prawie dwa razy większy niż na poprzedzającej białej. To może być pozytywny sygnał na najbliższe sesje. Ale nie można na tej podstawie wyciagać wniosku, że wzrosty są pewne. Zobaczymy, jak skończy się dzisiejsza sesja.
Za rok 2016 miało być wg słów Prezesa Spółki 400.000 zł zysku, natomiast w raporcie pojawiło się 1.914.670 zł straty. Oto wyjaśnienie jakie otrzymałem ze Spółki:
„korekta wyniku finansowego dotyczy zaksięgowania środków obrotowych przeznaczonych na zakup paliwa, którego nie otrzymaliśmy z uwagi na utratę koncesji przez podmiot sprzedający. …. Obecnie trwają starania w celu odzyskania tych środków obrotowych.
Z poważaniem, Jacek Malec PREZES ZARZĄDU”
Wszystko wskazuje na to, że po komunikacie o odzyskaniu przedpłaty, kurs wystrzeli ostro w górę!!!
najlepszy zarobek procentowy jest przy groszowych spółkach a tu gdyby uciekli w okolice 60-80 groszy to juz nikt nie kupi i mogą później spokojnie dojść do 10-20 złotych!!!a dalej wejść na rynek główny i spokojnie sprzedać przy tej cenie??? ciekawe co????
Wiarygodność przekazywanych przeze mnie informacji bardzo łatwo sprawdzić. Ron, wystarczy przedzwonić lub wysłać maila od Spółki. Sprawdź, może nawet już odzyskano te pieniądze. Mnie się nie chce, bo delikatnie dokupuję. Pozdrawiam
Zbyt optymistycznie podszedłem do sytuacji. Były w zeszłym tygodniu symptomy pozytywnego scenariusza ale wygląda teraz na to, że potencjał do wzrostów wyczerpał się. Zanosi się na conajmniej stagnację. A co będzie Panie stefek jak zwrotu nie dostaną?
Może się jednak ruszy? Dzisiaj znów zostało kupione kilkadziesiąt kilo w trzech zleceniach. Jak skończą się sprzedający poniżej 0,30 plus dobry news to powinno być wesoło.
No i jest info. Fossil Oils (czyli Roca Logistic) zwiększyli udział, czyli nabyli na rynku kilka dodatkowych % od ostatniego info o pakiecie pod koniec 2016. Czyli wg. nich (mających władzę i dostęp do info) jest teraz bardzo tanio i się opłaca. Nie ma lepszej rekomendacji. Dobrze to widzę, ktoś ma inne argumenty na minus? Jak rozumiem mają w portfolio produkcję i dystrybucję paliw = osoby w RN to chyba prawnicy związani z Roca, w samym Fossilu u władzy osoby związane z branżą (m.in. ex Orlen). Jak dla mnie warto dokupować dalej...
- a skąd ty możesz wiedzieć co jest wyprowadzone a co nie ? - gdybanie i wymyślanie różnych głupot , nie pomoże ci abyś po taniości kupił - co marzy się kolejne kółeczko ?
Dożynanie na całym Wał Konekcie. Wieczna bessa od początku - 10 lat od 2007r. Po taniości, śmieszne tu nigdy nie będzie po taniości nawet za 1 grosz. Ta spółka to wałek jak 90% na tym rynku. Wkładanie kasy na ścierwa nie przynoszące żadnego dochodu (z małymi wyjątkami).
- człowieku to co ty tu robisz ? - jeżeli aż tak rozżalony jesteś to sprzedaj papier i nie siej fermentu .... - albo jęczysz z przyzwyczajenia .... bo kółeczko sobie umyśliłeś .....
A ch... ich wie. Wszystko co ostatnio się dzieje dla mnie to działania na wyzbieranie akcji z rynku po taniości. Takie ceny na stacjach, jakieś dziwne ruchy i nakręcanie obrotów. Wygląda jak przelewanie z kieszonki do kieszonki, a słabi oddają i będą niedługo kupować za 30-40 gr. Nie mogą tak robić w nieskończoność. Jak zbiorą dość, będzie sygnał, to nagle znajdzie się tanie paliwo, ceny będą niższe niż u konkurencji, powitamy zyski i kurs poszybuje krok po kroczku. Kwestia czasu. Mogę się mylić ale twardo dobieram po kilka tysi co grosik mniej, choć też zaczynam się łamać. Co nie znaczy, że tanio oddam, po prostu przestanę dobierać. Radzę tego typu decyzje podejmować niż ciąć straty. Ja poniżej kilkuset % zysku nie oddam - za dużo nerwów. THIS IS SPARTA!!!!
Najpierw spolka musialaby prowadzic jakas sprzedaz paliwa, poki co handluje sie tylko jej akcjami bo stacje zamknięte na co najmniej tydzień. Ile jest warte MOMO ktore nie ma majatku i nie prowadzi sprzedazy? O tym kto sypie dowiemy sie za rok:) ale widac ze ulica jest ubierana od dluszego czasu i to nie sprzedaja akcjonariusze co posiadali 9% FF tylko pozostali - za duzo akcji.
Wszystko fajnie, fajnie, ale chyba nie tak by to robili prawda? Mało logiki by w tym było, bo mając ileś milionów akcji w taki sposób będzie zaraz 1 grosz i nie zarobią na tym. Obroty są za duże jak na ulicę - kto im to niby wybiera (obojętnie za ile)? Nie tak się wyrzuca akcje. Byłoby dobre info i podbitka, a tu wszystko w piczu. Dla mnie chcą wyzbierać akcje z rynku i stąd celowe wstrzymanie dostaw (na chwilę), wysokie ceny, żeby rezultaty były słabe oraz przelewania akcje z konta na konto (nakręcanie obrotów z jednoczesnym zbieraniem). To oczywiście teoria. Druga jest taka, że są zmiany organizacyjne itp. i mają chwilowy przestój, a trzecia taka, że zaraz padną i że wydmuszka, itp., itd... Dla mnie trzecia opcja jest mało prawdopodobna, nie chce mi się znowu tłumaczyć dlaczego, niech każdy myśli samodzielnie. Nie przemawia do mnie po prostu takie wyrzucanie na siłę i codziennie grosz lub dwa niżej. Grubymi nićmi szyte, ale róbcie co chcecie, żeby tylko szlochania później nie było...
A dla mnie ta trzecia teoria. Oni zarobili, wyprowadzili kasę ze spółki. Akcje to pikuś. Nawet po 10 groszy się im opłaci. Wyprowadzili majątek ze spółki. I moim zdaniem mogą być umoczeni w karuzele paliwowe, w jakim charakterze nie wiem. Zamykanie stacji bez powodu?. I te dwa miliony wyprowadzone na koniec zanim organy ścigania zajmą rachunki bankowe.
Te dwie bańki wyprowadzili na papierze. Słabo się znasz Marko na finansach, a ja akurat bardzo dobrze. Znam sprawę i jest ona od dawna w cenie - stąd grosze, a nie złote za akcję. Poza fantazjami o karuzeli paliwowej, to przypominam, że są nowe władze, nowe kontakty i może nowy dostawca będzie, może są zatory płatnicze, może niedopięte umowy. Nie wiemy tego i jest duże ryzyko, ale to jest biznes, który sam się robi skoro jest rozkręcony. Nie ma konieczności go kłaść na stałe, nie ma przesłanek, żeby spółka była wyceniana na ułamek rocznego przychodu. Ale na chwilę można położyć wyniki, żeby zebrać FF z rynku, a później biznes reanimować i opchnąć akcje na rynku z zyskiem setek %, prawda?
Tak przy okazji (staram się w moich inwestycjach posługiwać logiką, a nie podążać za owczym pędem): - Kapitalizacja w tym momencie to 3,4 mPLN - sama marka i soft są warte więcej. - Przychód kwartalny (w normalnych warunkach) to 8-9 MPLN - ile z tego jest/będzie EBITDA zależy od kosztu zakupu paliw , ale kilka procent jest zawsze w normalnych warunkach. - Po obecnej cenie (oczywiście dla ryzykantów, nie dla WIG-owców) moim skromnym zdaniem warto brać każdą ilość. - Nie wiadomo kiedy będzie odbicie i jaki będzie zasięg, ale to chyba nieuniknione. Nie naganiam, bo nie sprzedaję jeszcze długo, ale jak ktoś kupował za 25, czy nawet za 30-40 gr (ja od tego zacząłem), to sypanie teraz to nie jest cięcie strat tylko zwykła głupota.
Życzę wszystkim akcjonariuszom dużo cierpliwości i spokoju, bo jeszcze poczekamy, ale może być warto...
To ty się słabo znasz na finansach. Wyprowadzone pieniądze do powiązanego podmiotu nigdy do spółki już nie wrócą. Tych pieniędzy już dawno nie ma. A marka i soft są g.... warte. Tak jak marka i soft 95% spółek na Wał Konekcie. Ta spółka ma kapitały ujemne więc jej wartość księgowa jest zerowa.