Początek roku zwiastował lepsze czasy i odwrócenie trendu, a tym czasem znowu klapa. Przyznam szczerze, że i ja jestem mocno zdziwiony obecną sytuacją chociaż uważa, że brak zainteresowania to jedno, a dwa cały czas komuś zależy, aby to nie poszło w górę, mało tego stara się po trochu zbijać. Dramat.
Nie twierdze co zawsze podkreślam, że na pewno będzie cudownie ale twierdzę, że te ceny które są mimo ryzyka są warte grzechu, bo w pozytywnym wariancie potencjał do wzrostów jest niesamowity! Byłem, jestem i byłem na wielu spółkach i wiem co piszę, co nie znaczy, że kogokolwiek namawiam! Pozdrawiam normalnych inwestorów!
Uważam podobnie, jedyną niewiadomą jest pytanie "Kiedy?". uważam, że komuś zależy aby nadal były tak niskie poziomy co potwierdza sytuacja z lutego, gdzie naprawdę byliśmy blisko aby przekroczyć 2zł, ale ktoś to po prostu zablokował.
Generalnie jak pewnie każdego ze starych inwestorów trafia mnie szlag, że ciągle już tak długo szorujemy po tak niskich poziomach, ale cóż. Dla mnie najważniejsze jest to ze po kilku latach kiedy naprawdę mogło być tragicznie (2012-14) i było blisko upadłości, spółka autentycznie wychodzi na prostą co pokazują kolejne wyniki. To daje prawdziwą nadzieję, że wzrosty to tylko kwestia czasu. Oczywiście pytanie jak wysoko i czy ten poziom będzie nas satysfakcjonował, ale tutaj już każdy musi podejść indywidulanie. Myślę, że poziomy powyżej 10 zł są już raczej nieosiągalne, ale był czas aby wykorzystać okazje i aby uśrednić. No, ale może się mylę.