• GLG grubo Autor: ~biofan [37.7.71.*]
    Nie no, kochani.. to będzie naprawdę silny papier. Widzieliście dzisiejszy Parkiet? Z tego co mówią, to ten ich projekt naprawdę ma sens.. będzie rakieta! Kilka cytatów z wywiadu:
    - Najbardziej znany na świecie lek celowanej terapii onkologicznej działający w mechanizmie PD1-PDL1 to przeciwciało Keytruda (pembrolizumab), które w ostatnim kwartale wygenerowało ponad 580 mln dolarów przychodów dla spółki Merck. Z kolei najbardziej zaawansowany projekt w mechanizmie inhibicji IDO1, czyli lek epacadostat z firmy Incyte powoduje, że kapitalizacja tej spółki sięga już 25 mld dolarów. Nasze leki, które docelowo będą stosowane w terapii kombinowanej działają na oba te mechanizmy jednocześnie. 
    - W praktyce więc jest to znany lek z innowacyjnym zastosowaniem onkologicznym. To stawia nasz projekt w lepszej pozycji niż projekty rozwijane przez inne doskonale znane polskim inwestorom giełdowym firmy. Z jednej strony mamy ogromny potencjał komercyjny typowy dla leków innowacyjnych, z drugiej strony wyraźnie ograniczone ryzyka naukowe oraz krótszy czas i niższe koszty badań.
    - Scenariusz bazowy zakłada podpisanie umowy partneringowej po zakończeniu projektu unijnego obejmującego realizację dwóch pierwszych faz badań klinicznych. Już teraz mamy duże zainteresowanie potencjalnych partnerów, którzy znają projekt i wyrażają zainteresowanie współpracą. Nie chcemy jednak na tym etapie pozyskiwać partnera, bo jesteśmy przekonani, że projekt będzie wielokrotnie więcej wart po tym jak pokażemy dobre wyniki z badań klinicznych w ciągu najbliższych dwóch lat.
    - Elementem naszych planów jest przeniesienie notowań spółki na główny parkiet w ciągu najbliższych 6-12 miesięcy.

http://www.parkiet.com/artykul/1516579-Potencjal-do-wejscia-na-ogromny-rynek.html
  • Re: GLG grubo Autor: ~Widmo [94.254.129.*]
    Naprawdę sensownie to wygląda. Tylko wychodzi na to, że starają się o pozyskanie kasy właśnie
  • Re: GLG grubo Autor: ~wer [188.146.67.*]
    perła:)
  • Re: GLG grubo Autor: ~aa [193.200.47.*]
    to brać bo tanio:)
  • Re: GLG grubo Autor: ~dyzio [89.70.7.*]
    Bardzo ciekawy ten wywiad w Parkiecie. A ja mam raptem śladowe ilości... dajcie coś kupić poniżej 6 zł.
  • Re: GLG grubo Autor: ~aa [193.200.47.*]
    Dnia 2017-06-12 o godz. 10:26 ~dyzio napisał(a):
    > Bardzo ciekawy ten wywiad w Parkiecie. A ja mam raptem śladowe ilości... dajcie coś kupić poniżej 6 zł.

jak ma być np.20 zł to bym brał nawet za 8:)
  • Re: GLG grubo Autor: ~wer [188.146.67.*]
    nikt przytomny na obecnych poziomach raczej nie odda:)
    nie chciałem po 6 zł, to zaraz dostanę po 6,75 zł.... ech...

nieźle to wygląda i ktoś gruby to skupuje sobie... Trigon czy inne TFI chyba...
  • Re: GLG grubo Autor: ~gamgamstyle [94.254.242.*]
    Dnia 2017-06-12 o godz. 13:34 ~dyzio napisał(a):
    > nie chciałem po 6 zł, to zaraz dostanę po 6,75 zł.... ech...
    >
    > nieźle to wygląda i ktoś gruby to skupuje sobie... Trigon czy inne TFI chyba...

"gruby" buhahahaha

ciepłe ubranka?
  • Re: GLG grubo Autor: ~Eszkebareszke [176.11.152.*]
    Cieple ubranka ale uszyte z banknotow 200zl :-)
    Jesli uwazasz ten papier za bezwartosciowy, wez sie lepiej za granie na konsoli!
  • Re: GLG grubo Autor: ~rozważniak [94.254.131.*]
    Śmieszą mnie porównania tej spółki z Selvitą czy Mabionem. To zupełnie inna faza rozwoju i zupełnie inne ryzyko. Ale też zupełnie inny potencjał do wzrostu. Trzeba się znać na buotech żeby ocenić czy to wszystko ma ręce i nogi. Ale opowiedziane to jest ładnie. Plus uwiarygadniają ruchy kadrowe - Marcin Szuba w RN to nie w kij dmuchał.
    Zdążyłem się zapakować trochę wcześniej, dziś ciut dokupiłem i kibicuję!
  • Re: GLG grubo Autor: ~tfi [46.254.73.*]
    ale fajnie, bo można sobie już powoli dywersyfikować portfel oparty tylko o biotech.
    SLV, MAB, CLN, GLG, BMX, PHR, SNT z kardioznacznikiem, zaraz jakieś nanoGroup wchodzi i pewnie niebawem jakieś kolejne. Dzieje się :-)
    GLG po 15 zł to wcale nie taki kosmos w 2018 roku, a plan i ambicje mają całkiem całkiem...
  • Re: GLG grubo Autor: ~wer [77.253.19.*]
    piętnastka to tu może być w każdej chwili:)
  • Re: GLG grubo Autor: ~wer [77.253.24.*]
    j.w.:)
  • Re: GLG grubo Autor: ~darad [83.20.37.*]
    cienko po stronie sprzedaży, dzisiaj przeskoczymy kosę, jednak mam pietra - dokupić się boję
[x]
GLGPHARMA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.