• A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~ZTom [37.47.5.*]
    Dostałem info, że spolka robi booka w instytucjach, i do funduszy jest ta emisja. Czy komuś wiadomo jak wziąć w tym udział? To jest oferta prywatna, wiec nie ma nigdzie informacji!
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~xxxx [89.64.35.*]
    Jeśli jesteś zainteresowany na poważnie
    To napisz do spółki że jesteś zainteresowany
    Podaj przybliżoną kwotę jaką chcesz przeznaczyć na zakup akcji
    Ja tak zrobiłem na innej spółce i dostałem od nich ofertę nie wiem jak tu będzie ?
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~Bronx [37.47.78.*]
    Jak wejdą w to fundusze to może się dziać...
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~ola [193.239.59.*]
    jak wejdą fundusze to mase zaczna krecic no i dywidenda bedzie musiała być bo pewnie to był jeden z warunków wejscia.

Chyba nikt nie wierzy w to ze kupujac po 17 zł za akcje biora po to zeby stracić ??

ja obstawiam ze jak faktycznie pojawi sie fundusz jeden lub drugi to napewno 2 z przodu będzie

Pozdrawiam wszystkich akcjinariuszy
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~Toro [83.31.152.*]
    Dla funduszy liczy się tylko zysk.
    Jak wejdą do spółki to za 2-3 lata widzę 3 z przodu ,na bank będą cisnąć.
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~OlekPis [37.47.9.*]
    Pewnie wsadza jeszcze swojego człowieka do rn to przypilnuje im interesu.
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~nikt [78.8.2.*]
    a to napewno z RN

no naprawde jestem pełen podziwu a myśle że sie nawet nie zaczęło.
    aż strach pomyśleć kto tu wejdzie
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~xxx [62.29.136.*]
    Wszystko ładnie i pięknie, ale zapominacie, że jak emisje będą bez PP, to będzie mega rozwodnienie. Ta wycena opiera się na bieżącej ilości akcji i jeżeli dołożą drugie tyle, to spółka przez kilka (?) lat dopóki inwestycje za kasę z emisji nie będą miały takiej samej stopy zwrotu jak obecny kapitał warta np. 2-3 razy mniej niż to kilkanaście zeta. Urosło, bo jest mały FF i kilku maluszków się połasiło, ale nie wiadomo jak będzie, więc skończmy z tą dziecinadą...
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~lolon [185.129.32.*]
    Wszystko ładnie i pięknie, ale ta spółka się rozwija i tą kasę właduje w konkret, a nie gruszki na wierzbie
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~OlekPis [95.49.250.*]
    Nawet gdyby to były gruszki ale wysokomarżowe to niech ładują w nie kasę. Ważne żeby kasa się zgadzała.
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~xxx [62.29.136.*]
    Jak uważacie, ja się przyglądam i wejdę jak będzie jasne info o emisji, bo na razie to mi wygląda na napompowany balonik, którego już nikt nie chce kupować. Oczywiście równie dobrze może dużo urosnąć i mogę się mylić, także zobaczymy...
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~Oliwia [188.146.15.*]
    Coraz większe obroty ktoś już dawno wie kto i po ile wchodzi więc karty już rozdane dlatego skupujemy bo tanio ja dobieramy myślę że 20 zł to lekko do koncavroku
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~OlekPis [37.47.39.*]
    Albo sztucznie generują ruch bo płynność tej spółki to flaki z olejem generalnie
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~quba [188.146.14.*]
    zazdrościsz że kupić poniżej 10 już nie idzie ?
    trzeba było brać po 5
    sprzedam po 40 za dwa lata sępie zbolały
  • Re: A co z transzą dla inwestorow indywid? Autor: ~Niki [95.49.206.*]
    Podbili małym kosztem do ceny, która być może pozwoli im znaleźć naiwnych na emisję, osobiście jednak na miejscu funduszy to nie kupiłbym akcji ponieważ płynność jest praktycznie zerowa więc w zasadzie fundusze nie mają ścieżki wyjścia.

Poza tym na forum jakoś dziwnie uaktywniło się trochę nowych osób. Czyżby od doradcy?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.9.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~oliwia [78.8.2.*]
    oczywiście że od doradcy kitrac upychać puki czasz
    zobacyzcie jak potwierdzo jakie fundy i po ile wchodzą to aż sie bedziecie zabijac po 20 zł

pozdrawiam

• Oliwia to zgarniaj wszystko do 12 zeta, sprzedasz po 20 dychy zarobisz Autor: ~Niki [77.255.246.*]
    Czemu nie bierzesz?
  • ss Autor: ~Oliwia [62.87.147.*]
    ja biore sukcesywnie
    jak z resztą widzisz na obrotach spółki.

ja ty zbierasz wszytsko z prawej i jeszcze na tak ciężkiej płynności jak tu to sie nie dziwie ze tylko piszesz na forach bo grać już nie masz za co.

Spokojnie pożyjemy zobaczymy kto miał racje.

• Re: ss Autor: ~Niki [83.6.3.*]
    Olwko, moja średnia to mniej niż 4 zł (kupowałem dawno temu w przedziale 32-44 grosze). Teraz korzystam z okazji i sprzedałem połowę powyżej 10 zł.

Zobacz na ten popychacz z lewej (10k). On jest tam po to, żeby robić wrażenie i żeby cena nie zeszła zbyt nisko bo będzie problem z ceną emisyjną - wiadomo, że trzeba dać dyskonto ze 30% a przy tej płynności to i z 50% możliwe.

Przy takiej płynności to tutaj może być bardzo szybko 20, 30 zł ale może być też tak, że wezmą kasę, popychacz zniknie a znajdzie się w okolicach ceny emisyjnej, którą chyba dziś jeszcze poznamy ale łatwo się domyślić, że nie będzie to 10 zeta :-) Poziom 10 zeta będzie trzymany do przeprowadzenia emisji, a potem to główni akcjonariusze mają kontrolę, kasę z emisji, która pójdzie na ... przejęcie spółki bułgarskiej? A dociekliwi niech sobie dobrze sprawdzą do kogo należy ta spółka bułgarska.

A popatrz sobie jeszcze na lewą stronę arkusza zleceń.
  • Re: ss Autor: ~oliwia [193.239.59.*]
    niki to co obstawiasz teraz??

• Re: ss Autor: ~Odkrywczy [89.71.101.*]
    Oczywiste że to wszystko sztucznie pchane pod emisje. Spolka  od 2011 na giełdzie i jakos nikt się nia nie interesowal, plynnosci zerowa, dziwne przekształcenia - od deweloprki po midoy.
    Czemu wlasnie teraz mialby to być super strzal w dziesiatke, bo co bo przejmują jakiś barak w bulgarii??
    Zycze powodzenia dla naiwnych
  • Re: ss Autor: ~Dziki_łosoś [31.178.12.*]
    Ten barak to JGV Bulgaria Ltd. "JG" to też inicjały prezesa zarządu. A kiedyś główny udziałowiec M Development nazywał się JGV Spółka Komandytowa...
    To ewidentnie jest gra pod cenę akcji.
  • Re: ss Autor: ~Niki [77.255.38.*]
    No Dziki_łosoś pięknie napisał wszystkim otwartym tekstem do kogo należy spółka w Bułgarii. Więc z tej kasy z emisji większość pójdzie już wiadomo do czyjej kieszeni i w spółce wcale tak dużo nie zostanie.

Tylko gdzie oni znajdą takich frajerów, którzy im wyłożą kasę przy takiej płynności po to, żeby prezio nabił sobie kabzę. A już wycena tej spółki na prawie 18 zeta na akcję to chyba po pijaku robiona. No ale wiadomo to wszystko po to, żeby znaleźć naiwnych. Interes w tym mają a) prezio b) pani Ada ale nie akcjonariusze mniejszościowi, zwłaszcza dotychczasowi.

Ciekawe swoją drogą ile marży zostawało do tej pory w Bułgarii.
  • Re: ss Autor: ~Odkrywczy [89.71.101.*]
    Dodatkowo prezes JG posiada poprzez spółke V15 sp. z o. o. SKA 4 425 117 (84,67%) akcji M FOOD.
    Wszystko kreci się wokół jednej osoby. Prezes tu,  prezes tam, tu spolka prezesa, tam prezes w spolce.
    Pekna kieszenie prezesa po tej emisji jeśli znajda naiwnych.

[x]
MFOOD 0,00% 0,65 2025-10-17 16:01:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.