Dostałem info, że spolka robi booka w instytucjach, i do funduszy jest ta emisja. Czy komuś wiadomo jak wziąć w tym udział? To jest oferta prywatna, wiec nie ma nigdzie informacji!
Jeśli jesteś zainteresowany na poważnie To napisz do spółki że jesteś zainteresowany Podaj przybliżoną kwotę jaką chcesz przeznaczyć na zakup akcji Ja tak zrobiłem na innej spółce i dostałem od nich ofertę nie wiem jak tu będzie ?
Wszystko ładnie i pięknie, ale zapominacie, że jak emisje będą bez PP, to będzie mega rozwodnienie. Ta wycena opiera się na bieżącej ilości akcji i jeżeli dołożą drugie tyle, to spółka przez kilka (?) lat dopóki inwestycje za kasę z emisji nie będą miały takiej samej stopy zwrotu jak obecny kapitał warta np. 2-3 razy mniej niż to kilkanaście zeta. Urosło, bo jest mały FF i kilku maluszków się połasiło, ale nie wiadomo jak będzie, więc skończmy z tą dziecinadą...
Jak uważacie, ja się przyglądam i wejdę jak będzie jasne info o emisji, bo na razie to mi wygląda na napompowany balonik, którego już nikt nie chce kupować. Oczywiście równie dobrze może dużo urosnąć i mogę się mylić, także zobaczymy...
Coraz większe obroty ktoś już dawno wie kto i po ile wchodzi więc karty już rozdane dlatego skupujemy bo tanio ja dobieramy myślę że 20 zł to lekko do koncavroku
Podbili małym kosztem do ceny, która być może pozwoli im znaleźć naiwnych na emisję, osobiście jednak na miejscu funduszy to nie kupiłbym akcji ponieważ płynność jest praktycznie zerowa więc w zasadzie fundusze nie mają ścieżki wyjścia.
Poza tym na forum jakoś dziwnie uaktywniło się trochę nowych osób. Czyżby od doradcy?
Olwko, moja średnia to mniej niż 4 zł (kupowałem dawno temu w przedziale 32-44 grosze). Teraz korzystam z okazji i sprzedałem połowę powyżej 10 zł.
Zobacz na ten popychacz z lewej (10k). On jest tam po to, żeby robić wrażenie i żeby cena nie zeszła zbyt nisko bo będzie problem z ceną emisyjną - wiadomo, że trzeba dać dyskonto ze 30% a przy tej płynności to i z 50% możliwe.
Przy takiej płynności to tutaj może być bardzo szybko 20, 30 zł ale może być też tak, że wezmą kasę, popychacz zniknie a znajdzie się w okolicach ceny emisyjnej, którą chyba dziś jeszcze poznamy ale łatwo się domyślić, że nie będzie to 10 zeta :-) Poziom 10 zeta będzie trzymany do przeprowadzenia emisji, a potem to główni akcjonariusze mają kontrolę, kasę z emisji, która pójdzie na ... przejęcie spółki bułgarskiej? A dociekliwi niech sobie dobrze sprawdzą do kogo należy ta spółka bułgarska.
A popatrz sobie jeszcze na lewą stronę arkusza zleceń.
Oczywiste że to wszystko sztucznie pchane pod emisje. Spolka od 2011 na giełdzie i jakos nikt się nia nie interesowal, plynnosci zerowa, dziwne przekształcenia - od deweloprki po midoy. Czemu wlasnie teraz mialby to być super strzal w dziesiatke, bo co bo przejmują jakiś barak w bulgarii?? Zycze powodzenia dla naiwnych
Ten barak to JGV Bulgaria Ltd. "JG" to też inicjały prezesa zarządu. A kiedyś główny udziałowiec M Development nazywał się JGV Spółka Komandytowa...
To ewidentnie jest gra pod cenę akcji.
No Dziki_łosoś pięknie napisał wszystkim otwartym tekstem do kogo należy spółka w Bułgarii. Więc z tej kasy z emisji większość pójdzie już wiadomo do czyjej kieszeni i w spółce wcale tak dużo nie zostanie.
Tylko gdzie oni znajdą takich frajerów, którzy im wyłożą kasę przy takiej płynności po to, żeby prezio nabił sobie kabzę. A już wycena tej spółki na prawie 18 zeta na akcję to chyba po pijaku robiona. No ale wiadomo to wszystko po to, żeby znaleźć naiwnych. Interes w tym mają a) prezio b) pani Ada ale nie akcjonariusze mniejszościowi, zwłaszcza dotychczasowi.
Ciekawe swoją drogą ile marży zostawało do tej pory w Bułgarii.
Dodatkowo prezes JG posiada poprzez spółke V15 sp. z o. o. SKA 4 425 117 (84,67%) akcji M FOOD. Wszystko kreci się wokół jednej osoby. Prezes tu, prezes tam, tu spolka prezesa, tam prezes w spolce. Pekna kieszenie prezesa po tej emisji jeśli znajda naiwnych.