Zszedł. Przy rewizji rocznej była aktualizacja na stooqu i jest inna kwota. Tym bardziej ze wtedy szły pakiety i weszły dwa pozostałe TFI oraz fundusz norweski. Natomiast nie podali komunikatu o zejściu.
Wystosowałem maila do Spółki w tej sprawie, potwierdzili stan posiadania wg. raportów ESPI czyli ponad 5%. Bardziej wiarygodny wydaje się stan wg. ESPI niż wg. stooq, danych dla stooq dostarcza QUANTUM RESERACH. Sądzę, że to błąd ze strony QR. ALTUS TFI jest profesjonalnym uczestnikiem rynku i nie sądzę, aby popełnili taki kardynalny błąd, jak brak powiadomienia o zejściu poniżej 5%. Tak więc ALTUS TFI jest nadal z pakietem powyżej 5%. Szerzenie innych informacji jest szerzeniem dezinformacji i może nieść ze sobą konsekwencje prawne. Pozdrawiam Akcjonariuszy.
Wiesz co, Spółka tylko otrzymuje espi, możesz napisać do Altusa aby to potwierdzili? Stooq się myli czasami, ale gdy komunikaty są mniej czytelne. Natomiast roczne zestawienie zawsze było prawidłowe. Dziwne to. No i pakietówki wtedy były na rynku, ktoś musiał sprzedać, a nie było komunikatów ze strony zarządu.
http://www.rmf.fm/magazyn/news,9572,google-wprowadzi-oplaty-za-blokowanie-reklam.html jak google to wprowadzi to chyba można zapomnieć o zyskach z unblocka.
Pisałem w tej sprawie do spółki. Poniżej odpowiedź.
Szanowny Panie,
Zgodnie z przewidywaniami Zarządu temat blokowania reklam internetowych zyskuje coraz większe znaczenie, a poruszona kwestia mieści się w zakresie ryzyka wskazywanego przez Spółkę między innymi przy okazji raportu rocznego. Spółka od blisko 2 lat z powodzeniem rozwija technologię UnBlock, która adresuje ten segment rynku reklamy internetowej i może mieć istotne znaczenie dla wyników finansowych w przyszłości.
Wystarczy sobie odpowiedzieć na jedno pytanie. Czy reklama zniknie z internetu? A no nie, dlatego jest miejsce na wprowadzanie opłat zarówno po stronie blokowania, jak i narzędzi odblokowujących i czerpania z nich zysków. Tak czy siak ja dalej czekam na kluczowe infa ze społki, co z ITF, jak wygląda przejścien a GPW, oficjalna prezentacja Unblocka, a taka miała być według zapewnień rok temu oraz aktualizację strategii Spółki na kolejne lata, tez powinna być.