• co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~elo [88.156.128.*]
    jakiś kutafon zbija go ... po co ? Widzicie jakiś w tym cel ?
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~Aga [79.186.134.*]
    Pozbywa się papieru po dobrej cenie
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: petermay [185.137.17.*]
    Dnia 2017-06-01 o godz. 12:22 ~Aga napisał(a):
    > Pozbywa się papieru po dobrej cenie

To jakaś sprzeczność. Jakby chciał się pozbywać po dobrej cenie, to by poczekał aż kurs wzrośnie.
    Dnia 2017-06-01 o godz. 12:16 ~elo napisał(a):
    > jakiś kutafon zbija go ... po co ? Widzicie jakiś w tym cel ?

Dzieje się tak od jakiegoś czasu. Ilekroć kurs wzbije się to zaraz ktoś go zbija. To chyba robi jedna osoba, ale nie jestem pewien.
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~Aga [79.186.134.*]
    Właśnie wzrósł z 7zl i wróci na 6 może niżej. Chętnych na zakup akcji jakoś brak bo perspektywy nie ma. Handel surowców nie wróci jedynie detal a detal to 5 może 6 zł za akcje
    Dnia 2017-06-01 o godz. 12:38 ~Aga napisał(a):
    > Właśnie wzrósł z 7zl i wróci na 6 może niżej. Chętnych na zakup akcji jakoś brak bo perspektywy nie ma. Handel surowców nie wróci jedynie detal a detal to 5 może 6 zł za akcje

Jakie jest źródło tej informacji o tym, że nie wróci?

Zapoznaj się najpierw z dostępnymi informacjami a potem odnieś się do nich rzetelnie. Rzucanie bzdurami tutaj robi z tego forum chlew.

link 
    link 

Cytat:

"Spółka jest w trakcie końcowych uzgodnień z nowym zagranicznym dostawcą metali szlachetnych. O podpisaniu listu intencyjnego z potencjalnym kontrahentem Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 11/2017. Spółka zakłada, że realizacja dostaw w ramach negocjowanego kontraktu rozpocznie się w czerwcu br."
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: asa112 [84.234.7.*]
    troll i tyle . tu bedą takie wzrosty jak dzisiaj na Petrolu ... wiem wiem że Briju nie ma nic wspólnego z Petrolem ale chodzi o przykład .. do upadku Petrola przyczyniło się K.N.F a tu banki i wypowiedzenie lini kredytowej dzisiaj podobno ma być info ... o dostawcy więc bądzmy dobrej mysli i nie panikowac ... mam nadzieję że będzie bardzo dobrze ... :):) czekać spokojnie
    Dnia 2017-06-01 o godz. 13:42 asa112 napisał(a):
    > troll i tyle . tu bedą takie wzrosty jak dzisiaj na Petrolu ... wiem wiem że Briju nie ma nic wspólnego z Petrolem ale chodzi o przykład .. do upadku Petrola przyczyniło się K.N.F a tu banki i wypowiedzenie lini kredytowej dzisiaj podobno ma być info ... o dostawcy więc bądzmy dobrej mysli i nie panikowac ... mam nadzieję że będzie bardzo dobrze ... :):) czekać spokojnie

Jak ktoś chce poczytać, to tutaj jest więcej informacji na temat relacji z bankami:

link 

W tym roku znajdą się banki, co będą się zabijać, by wejść do Briju.
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: asa112 [84.234.7.*]
    Masz całkowitą rację ... - czekamy spokojnie a decyzję o zakupach po tej cenie to już sprawa indywidualna . nikogo nie namawiam żeby była jasnośc .:):)
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~eo [94.254.161.*]
    Aga to nie wypada takich bzdur pisać
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~Aga [79.186.61.*]
    Podzieliłam się moja subiektywną opinią analizując sytuacje spółki. W mojej ocenie zmiany w przepisach podatkowych handel hurtowy surowcami w tej spółce zlikwidowaly. I nie ma znaczenia żaden dostawca. Oczywiście handel detaliczny będzie się rozwijał jest to takze opłacalne ale to już nie ten kapitał stąd moja wycena akcji spółki na niższym poziomie od obecnego z perspektywą wzrostu w latach następnych
    Dnia 2017-06-01 o godz. 14:12 ~Aga napisał(a):
    > [...] W mojej ocenie zmiany w przepisach podatkowych handel hurtowy surowcami w tej spółce zlikwidowaly. [...]

Z ciekawości: co mają przepisy podatkowe do tego?

link

Cytuję:

"W ramach mechanizmu odwróconego obciążenia (ang. reverse charge mechanism) zobowiązany do rozliczenia podatku należnego od dokonanej czynności podlegającej opodatkowaniu (dostawa towarów lub świadczenie usług) jest nabywca (podmiot, na rzecz którego dokonywana jest dostawa towarów lub świadczona jest usługa) – zamiast sprzedawcy (dokonującego dostawy towarów lub świadczącego usługę), jak ma to miejsce zgodnie z zasadami ogólnymi."

Kupują z 23% podatkiem VAT a sprzedają z 0% podatkiem VAT w przypadku transakcji poza granice kraju. Więc de facto, nic w ich sytuacji się nie zmienia. Natomiast inną sprawą jest termin zwrotu podatku, który ma na pewno wpływ na biznes.

"Zgodnie z przepisami, zwrot nadwyżki podatku naliczonego nad należnym powinien nastąpić, co do zasady, w terminie 60 dni od dnia złożenia rozliczenia (w niektórych przypadkach termin jest skracany do 25 dni). Natomiast podatnicy, którzy nie wykonali w danym okresie rozliczeniowym żadnych czynności, otrzymają zwrot, co do zasady, w ciągu 180 dni, chyba, że złożą w urzędzie skarbowym odpowiednie zabezpieczenie (np. w formie gwarancji bankowej lub weksla z poręczeniem wekslowym banku)."

Źródło: link 
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [153.19.21.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~jan [188.146.67.*]
    Aga ma jak najbardziej rację. Wiejskie kobiety powinny wielbić w pieśniach dziękczynnych "Grubasa" bo gdyby już wczoraj
    mocniej pierdnął to by było 7,5 a dzisiaj 7 zł , a "On" cierpliwie czeka i łaskawie ubiera leszcza.
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~SNW [188.146.139.*]
    Dnia 2017-06-01 o godz. 14:15 ~jan napisał(a):
    > Aga ma jak najbardziej rację. Wiejskie kobiety powinny wielbić w pieśniach dziękczynnych "Grubasa" bo gdyby już wczoraj
    > mocniej pierdnął to by było 7,5 a dzisiaj 7 zł , a "On" cierpliwie czeka i łaskawie ubiera leszcza.

...cóż? - widocznie Zarząd się myli...
    ;)
    Świat byłby piękny, gdyby nie ludzie.
  • Re: co kurs pójdzie w górę ... Autor: ~qwe [153.19.21.*]
    slabo sie trole staracie bo kurs niestety dla was nie chce spadac.
[x]
ITMTRADE 0,00% 0,15 2022-10-03 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.