• Nie ma lepszej na GPW>>>BRIJU Autor: ~Janusz [31.1.181.*]
    uwaga !!!!!!!!!!!!! naganiacze spadków w akcji
  • Re: Nie ma lepszej na GPW>>>BRIJU Autor: ~kc [178.217.249.*]
    może i tak.
  • Re: Nie ma lepszej na GPW>>>BRIJU Autor: ~SNW [188.146.143.*]
    ...a to się jeszcze w tym roku okaże...
    Spółka musi zmyć blamaż, którym z przyczyn mniej lub bardziej od niej zależnych, została 4-y razy przykryta.
    - w tej branży liczy się prestiż i nie ma tu miejsca na pomówienia.
  • Re: Nie ma lepszej na GPW>>>BRIJU Autor: ~Prawdomówny [2.125.8.*]
    W 3 miesiące cena akcji spadła o 72,64 % jeżeli to jest najlepsza spółka na GPW, to nie chcę znać najgorszej. Tak na prawdę wszystko toczy się wokół tego czy spółka zrealizuje dostawy w ramach kontraktu z nowym zagranicznym dostawcą metali szlachetnych czy nie. Pragnę przypomnieć że przychody w kwietniu w segmencie surowców wyniosły 0 zł. Równie ważne będzie to jakie przychody będzie generował segment surowców od czerwca, bo nie ma się co łudzić 4,4 mln zł przychodów z segmentu wyrobów jubilerskich to aż 92 % mniej całkowitych przychodów niż rok temu. Wcześniej przed tym gdy spółka ogłosiła fatalne dane o spadku przychodów główni akcjonariusze sprzedali paręnaście procent udziałów, zastanawia mnie dlaczego teraz skoro ta spółka ma mieć tak ponadprzeciętny wzrost cen akcji nie ma szału zakupu z ich strony? Wszystko okaże się w tym miesiącu.
  • Re: Nie ma lepszej na GPW>>>BRIJU Autor: ~SNW [188.146.143.*]
    Dnia 2017-06-01 o godz. 20:23 ~Prawdomówny napisał(a):
    > W 3 miesiące cena akcji spadła o 72,64 % jeżeli to jest najlepsza spółka na GPW, to nie chcę znać najgorszej. Tak na prawdę wszystko toczy się wokół tego czy spółka zrealizuje dostawy w ramach kontraktu z nowym zagranicznym dostawcą metali szlachetnych czy nie. Pragnę przypomnieć że przychody w kwietniu w segmencie surowców wyniosły 0 zł. Równie ważne będzie to jakie przychody będzie generował segment surowców od czerwca, bo nie ma się co łudzić 4,4 mln zł przychodów z segmentu wyrobów jubilerskich to aż 92 % mniej całkowitych przychodów niż rok temu. Wcześniej przed tym gdy spółka ogłosiła fatalne dane o spadku przychodów główni akcjonariusze sprzedali paręnaście procent udziałów, zastanawia mnie dlaczego teraz skoro ta spółka ma mieć tak ponadprzeciętny wzrost cen akcji nie ma szału zakupu z ich strony? Wszystko okaże się w tym miesiącu.

?- zwarzywszy, iż przewidzieli chronologiczny rozwój wydarzeń, może jednak nie dziwi, że sprzedali nic ponadto w udziałach, co zabezpiecza czasowo utraconą płynność finansowania -?
  • Re: Nie ma lepszej na GPW>>>BRIJU Autor: petermay [188.166.80.*]
    Dnia 2017-06-01 o godz. 20:23 ~Prawdomówny napisał(a):
    > W 3 miesiące cena akcji spadła o 72,64 % jeżeli to jest najlepsza spółka na GPW, to nie chcę znać najgorszej. Tak na prawdę wszystko toczy się wokół tego czy spółka zrealizuje dostawy w ramach kontraktu z nowym zagranicznym dostawcą metali szlachetnych czy nie. Pragnę przypomnieć że przychody w kwietniu w segmencie surowców wyniosły 0 zł. Równie ważne będzie to jakie przychody będzie generował segment surowców od czerwca, bo nie ma się co łudzić 4,4 mln zł przychodów z segmentu wyrobów jubilerskich to aż 92 % mniej całkowitych przychodów niż rok temu. Wcześniej przed tym gdy spółka ogłosiła fatalne dane o spadku przychodów główni akcjonariusze sprzedali paręnaście procent udziałów, zastanawia mnie dlaczego teraz skoro ta spółka ma mieć tak ponadprzeciętny wzrost cen akcji nie ma szału zakupu z ich strony? Wszystko okaże się w tym miesiącu.

Kurs by rósł powoli, ale każdego dnia ktoś ewidentnie zbija ten kurs. Ilekroć trochę wzrośnie to natychmiast jest zbijany. Musi być tego jakiś powód.

Inna sprawa, że wycena link jest moim zdaniem nieco przesadzona. Ale już wartość księgowa akcji https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/BRIJU/wyniki-finansowe jest jak najbardziej realna. Biorąc pod uwagę tylko sprzedaż w segmencie wyrobów jubilerskich.

"[...] główni akcjonariusze sprzedali paręnaście procent udziałów [...]" - to nie byli główni akcjonariusze, a raczej mniejszościowi: https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/BRIJU/akcjonariat

Rzeczą, która mnie najbardziej zastanawia to co się stało z handlem w segmencie surowców. Nie chce mi się wierzyć, że zmiany podatkowe (odwrócony VAT) miał na to wpływ. To chyba było co innego. Aczkolwiek, sprawy najmniej prawdopodobne często okazują się prawdziwe.
[x]
ITMTRADE 7,67% 0,15 2022-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.