• Prawdopodobny scenariusz Autor: ~Zbyszek [89.73.123.*]
    Na dniach info o umowie i lecimy + 100 % co najmniej. Tam postój do danych szacunkowych za czerwiec. Zakładam, że będą dobre, spółka informowała że zakłada powrót do wolumenów sprzedaży z 2016 roku, więc znów jazda + 100 %. Do końca roku wróci część dostawców krajowych, bo dostosowaniu się się do nowych realiów prawno- podatkowych - co również zakładają władze spółki i powrót do wolumenów sprzedaży surowców sprzed krachu. Spółce wyjdzie to jeszcze na zdrowie, bo nie będzie miała zamrożonego kapitału obrotowego z tytułu zwrotów VAT przez cały czas w wysokości 30 mln zł. Dzięki temu na koniec roku wyniki będę znowu rekordowe. O rozwoju i zyskach z branży jubilerskiej nawet nie wspominam. Za rok o tej porze spółka akcje spółki będą latały po 50-60 zł. Będę odświeżał tego posta co jakiś czas, żeby udowodnić, żeby za rok - albo i wcześniej - udowodnić, że miałem rację.

Pozdro
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: petermay [185.137.18.*]
    Mądrego to miło poczytać.
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: ~eryk [91.57.186.*]
    Bardzo optymistyczny wariant ;-) Też wierzą w duże wzrosty. Jestem nawet ich pewien. Ale czy będzie aż tak dobrze jak Zbyszek pisze?? Czas pokaże. Ja obstawiam podbitki i potem zwały do czasu publikacji raportów za czerwiec i lipiec. Trochę to jeszcze potrwa. Ciągle zbierają papier. Gra idzie o duże pieniądze. Wiadomo, że na giełdzie jest zawsze wielu niecierpliwych. Jeśli wyniki za czerwiec i lipiec będą dobre i nastąpi powrót do dużych obrotów hurtowych 30 zł jest nieuniknione. Ja obstawiam, że w grudniu po tyle papier będzie chodził. Taki jest mój horyzont czasowy. Wcześniej nie sprzedam, chyba że nastąpi jakaś katastrofa. Dlatego też nie podniecam się wcale tym co teraz robią z kursem. Uwalanie drobnymi zleceniami to rzecz normalna na tym etapie. Widziałem coś takiego wiele razy. Sam dobieram poniżej 8 zł więc mi to nawet na rękę.
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: ~Zbyszek [89.73.123.*]
    No racja, za czerwiec to może nie być jeszcze jakichś rewelacyjnych wyników w sektorze surowcowym - skoro dopiero w czerwcu ma to ruszyć. Tak więc trzeba czekać prawie do końca sierpnia - na wyniki z lipiec. Moim zdaniem druga połowa roku to będzie powolne, ale bez wielkich zwał po drodze, pięcie się do góry. Myślę za pół roku będziemy głosować na Birju jako na spółkę roku 2017 i tu będzie wzrost 500-600% . Zobaczymy czy miałem rację.
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: ~ktx [83.24.126.*]
    ale najpierw będzie nowe minimum
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: asa112 [84.234.7.*]
    popieram tak będzie :):)
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: ~kc [178.217.249.*]
    co popierasz?
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: ~kc [178.217.249.*]
    asa co popierasz , jesteś za , a nawet przeciw .
  • Re: Prawdopodobny scenariusz Autor: asa112 [84.234.7.*]
    jak to co - najbardziej optymistyczny scenariusz .. :):):) i powiem więcej ... będzie więcej niż sądzicie ...
[x]
ITMTRADE 7,67% 0,15 2022-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.