• Naganiają na spadki i .... nic?! Autor: ~Gorzelnik [78.8.77.*]
    Panie Animatorze proszę o trochę ruchu albo w dół albo w górę bo nudno tak !
  • Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~zeus [89.64.49.*]
    Dla tych co się nie znają...Cena do wartości księgowej oznacza (cena/WK 8,00) firmy Miraculum oznacza ,że za 1 zł majątku firmy trzeba zapłacić 8 zł :))) 8 zł za 1 zł majątku ....bankruta.

Przykładowo  tak duża i  stabilna  firma jak Orange ma Cenę /WK na poziomie 0,50...czyli za 1 zł majątku (stabilnej, mocnej firmy) zapłacić trzeba 0,50 groszy.

Wyciągnijcie wnioski sami.
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~Gorzelnik [78.8.77.*]
    Dziękuję Ci dobry człowieku za Twoje rady! Jakie masz dobre serce, że wszędzie ostrzegasz pod różnymi nickami.
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~zeus [89.64.49.*]
    Napisz "Gorzelnik" coś mądrego....
    Napisz coś merytorycznego na temat Miraculum... Być może ja się mylę ...nie mówię nie. Masz szanse wyprowadzić mnie z błędu...Napisz mi MERYTORYCZNIE dlaczego ja się mylę i dlaczego Miraculum za chwilę będzie rosło ?? Na jakiej podstawie? Na jakich fundamentach?
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~xxx [95.41.50.*]
    mówiłem,proszę policzyć c/w po emisji gdzie pójdą środki na spłatę zobowiązań, policz i pokaż nam ile wtedy bedzie wynosić c/wk
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~zeus [89.64.49.*]
    Środki z emisji..(jeśli w ogóle dojdzie do skutki i czy będą w ogóle na nią chętni ) to 17 mln ,a zadłużenie firmy to blisko 50 mln :)))
    Te 17 mln to tak w sam raz na premie zarządu.
    Ps. "Gorzelnik" dlaczego nic nie piszesz ???Brak racjonalnych argumentów??? :)) ech co za akcjonariat....

Żeby nie było...sam posiadam akcje Miraculum i zależy mi ,żeby było dobrze...Po prostu nie widzę racjonalnych argumentów ,że niby ma być lepiej...Co raport to "lepszy"...
    Pozdrawiam.
  • Re: Cena / WK 8,00 wyTłumaczenie. Autor: ~xxx [95.41.50.*]
    widzę że nie masz pojęcia nawet o wskaźniku którym tu tak szafujesz więc tłumaczę
    z ostatniego raportu : kapitał własny 2,5 mln + 17,268 mln z emisji= 19,768 mln
    licząc że wszystko pójdzie na spłatę zobowiązań to WK=0,85 ( w tej chwili 0,21 )
    C/WK przy 0,85 i cenie 1,7 to = 2 , przy cenie 1,6 zł to c/wk=1,88 i tak też wychodzi z wykresu..
    i dlatego to nie spada..
    jesli emisja nie dojdzie do skutku to gwarantuję ci cenę 1 zeta następnego dnia.
  • Re: Cena / WK 8,00 wyTłumaczenie. Autor: ~zeus [89.64.50.*]
    Nie wiem skąd Ci wyszły takie optymistyczne wskaźniki przy taki zadłużeniu, spadku sprzedaży......zupełnie oderwane od rzeczywistości.
    I jeszcze to założenie ,że wszystko pójdzie na spłatę zadłużenia...  :))))))

• Re: Cena / WK 8,00 wyTłumaczenie. Autor: ~xxx [95.41.50.*]
    widzę że nie wiesz , więc się nie mędrkuj o czymś o czym nie masz pojęcia.pora wziąć książki do ręki i się poduczyć !
    oblicz sobie sam http://aproxim.pl/baza-wiedzy/14/wartosc-ksiegowa-akcji
  • Re: Cena / WK 8,00 wyTłumaczenie. Autor: ~zeus [89.64.50.*]
    Zapomniałeś chyba ,że podwoi się ilość akcji :))))
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~Gorzelnik [46.134.11.*]
    Czy Ty myślisz, że ja nie mam co robić w życiu tylko pilnować forum miraculum i odpisywać na każde zawołanie naganiaczy ?
    ech... co za ludzie.
    Czy Ty myślisz, że cyferki są najważniejsze ? Czy tylko na cyferkach opierasz swoje inwestycje ? Prowadzę swoją działalność od 20 lat i wiem, że dobry księgowy może napisać w raportach co chce.
    Wiesz dlaczego wierzę w spółkę ??
    1 - Marki z historią może dla Ciebie już nie są atrakcyjne ( to po co tu siedzisz ?) ale dla wielu ludzi są.
    2 - W brew pozorom branża kosmetyczna może być wysokomarżowa trzeba zmienić postrzeganie produktu ale to się da zrobić, 
    3 - Widać, że firma rozwija sieć dystrybucyjną.
    4 - Pan K - moim zdaniem nie wszedł by w biznes dla sportu tylko dla kasy znam parę zarobionych osób i zarobki w skali 8-10 % wkładu rocznie to ich wcale nie interesują, chyba że są rentierami to siedzą na dobrze zabezpieczonych obligacjach lub nieruchomościach. Jeżeli jest ryzyko musi być odpowiednia gratyfikacja !
    5 - Panów T przeżyłem na CMR i ORP wiem do czego są zdolni tylko, że tu są na początku drogi. Oni pognębili wiele osób ale jednego nie można im zarzucić, że są złymi menagerami. Sami obejmowali akcje w wyższej cenie.

Wiesz kiedy zarobiłem najwięcej kasy na giełdzie zawsze gdy kupowałem firmy, o których mówią że bankrut :-) i na takich firmach zawsze są życzliwi tacy jak Ty, którzy dbają z dobroci serca o moje pieniążki. 
    Pozdrawiam i idę na flaszkę a co :-)
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~zeus [89.64.50.*]
    Tylko ,że z liczbami, twardą matematyką ""Gorzelnik" nie da się polemizować, natomiast napisać można wszystko...Że jest tak pięknie ,że och i ach,a potem przychodzi raport i te cholerne liczby :)))))
    Mówisz ,że masz doświadczenie 20-letne ?? i łapiesz się na to ,że Tuora obejmował akcje po wyższej cenie ?? To Ci powiem ,że Nowakowska kupowała po 0,50 groszy z przed scalenia...(czyli ok 25,00 zł na dzisiaj) ,a sprzedała m.in Kamoli po 1,80  ( na tamtą cenę jakieś 0,05 groni) ...mimo wszystko wyszła zarobiona :)))) Powiedzieć Ci jak to się robi ??? :))))
    Ech....
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~rr [188.246.149.*]
    powiedz  mnie.
  • Re: Cena / WK 8,00 Tumaczenie. Autor: ~Never [178.36.35.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=LtogMv--d4g

Polecam ten wyklad Howarda Marksa tym ktorym wydaje sie ze Wiedzą.Warto posluchac,wymagana znajomosc angielskiego.
[x]
MIRACULUM 0,33% 0,60 2026-05-22 15:37:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.