Ja chyba juz nie doczekam UP-u :) - takiego konkretnego i stabilnego - mam juz swoje latka, i mimo tego tak sie dalem zrobic w balona kupując po 3 zł jakies 2 lata temu - głupi bylem i naiwny ze patrzylem tylko na fundamenty ( jakby nie bylo jednej z najlepszych spolek na NC). Ale co zrobic. Zaciskam zwieracze i czekam choc perspektywa ze grający tu papierem w tzw bambuko niebawem zakoczy dzialalnosc jest wg mnie odległa
Ja bylem optymistą. Teraz wchodzę prędzej jak jest dużo pesymistow niż marzycieli. Jak już ludzie nie wierzą i opuszczają pokład. A Wam sie widze ze śni juz te 10 zł lub jeszcze wcześniejsze szczyty tej dodam że bardzo dobrej spółki. Im wiecej takich przekonanych do wzrostów tym latwiej sie odbiera na spadkach.
A czas wzrostow jakos tez nie chce nadejsc ..... Obawiam sie ze takie mielenie moze trwac długo wiec niebawem bede wywalał w malych porcjach, stracilem juz cierpliwosc, mam cos na oku co moze explodowac w ciagu miesiaca i jezeli uda mi sie ten manewr to odrobie strate w kilka sesji, szansa jest spora, ryzyko mniej niz średnie a jesli nie zdąża na czas to przynajmniej przestane sie wkurzac patrzac jak akcje Azteca krecą sie jak przysłowiowe ...... w przeręblu
Dawno temu w tv byly takie bajki dla dzieci a w nich wredne kocisko o imieniu Jynx ktory polował na biedną myszkę, duuuuuzo sie tam działo a koniec zawsze był taki sam, myszka spryciula za kazdym razem przechytrzyla futrzaka a kocur nigdy nic nie ugrywał a za to zawsze dostawał .....ol
Jestem taką myszką, he he
A ty drogi Cierpliwy, bierz raczej z prawej, jesli w ogole dobierasz, bo z lewej strony nie kupisz ani jednej mojej akcji I pamietaj o morale z owej bajki
sprawa jest prosta, chętnych sprzedać w tej cenie BRAK ! Jak ktoś chce kupić, to za każdym razem ciut drożej i tyle, nie ma co dywagować za wiele. TREND SPADKOWY za nami !!!
Jak ktoś chcę wyjść to na K przy 1,65 czeka spory pakiecik. Do końca czerwca liczę na min 2,5-3 PLN. Pora wrócic na właściwe poziomy. Przypominam o wyjątkowo nikim FF - tylko około 920 tys akcji w obrocie
tylko ok 840 tys szt !!! Odnosnie propozycji, to za proponowaną cenę nie iteresuje mnie to, a i tak pakiet jest za mały Własciwe poziomy Azteca to przedział 8 - 10 zł, kolego
a ja bym powiedział, że jeszcze mnie w obrocie ;) Planuję wyjść z pewnej pozycji i dokupię azteca, ale jeśli zdążę przed 2,50 - 3 zł. No zobaczymy ale wg mnie naprawdę jesteśmy w początkowej fazie nowego trendu wzrostowego
No to wyglada ze juz wkrotce acz niespodziewanie po przebiciu 3 zł mozemy sie spotkac na parkiecie i zrobic deal. Ja Ci sprzedam, Ty mi zaplacisz i staniesz sie posiadaczem moich akcji i obaj pewnie bedziemy bardzo zadowoleni
Kluczowe będzie zachowanie przy poziomie 2,40 bo uważam że ten pułap spokojnie będzie testowany na dniach, jeśli przebije to oznacza lepsze czasy dla akcjonariuszy i wyjscie z wielomiesiecznego marazmu.
A podajcie powod obecnych wzrostow, bo ja nie widze. Spolka dziala ak samo od kilku lat , przynosi zyski, jest stabilna, madzre zarzadzana a teraz nic sie nie wydarzylo szczegolnego, poza istopniowymi nwestycjami i rozwijaniem nowej branzy. Czyzby to ? No ale jesli tak to wrosty powinny pojawic sie juz dawno temu w mysl ze kurs dyskontuje przyszlosc. Poki co jesttem sceptyczny i uwazam ze teraz to sa wzrosty pod rozuszanie kursu, zainteresowanie leszczy a na koncu moze byc wywalenie. Mimo ze jestem posiadaczem to dopoki nie zobacze tu handlu akcjami na poziomie kilkunastu tys szt dziennie w przedziale 4 - 6 zł to zdania nie zmienie i nadal bede czekal na okazje zeby wywalic akcje z zamrazarki bez straty.
Ja jestem technikiem, i widzę, co widzę. Kurs jest odzwierciedleniem nastroju tłumu, to jest fakt. Czy jest powód dla obecnych wzrostów - tego nie wiem, ale czy był powód dla tak głębokich spadków przez ostatnie lata - tego tez nie wiem. Twierdzę tylko od pewnego czasu, że mamy do czynienia ze zmianą trendu głównego. Koniec kropka !
A jaki wg Ciebie jes zasieg tych wzrostow ? - to kreski powinny przeciez powiedziec Ja opieram sie i zarabiam na fundamentach lecz czasem robie wtope jak tutaj Coz ,bywa. Powodem spadków bylo wyjscie PTI ktore gralo tu spekulacyjnie, a drobnica ( my ) guzik moglismy zrobic. Rezultat - oni zarobili a my jak zwykle zbyt malo czujni zostalismy w czarnej d..... . Teraz wg mnie tez ktos czaruje Choc nie przecze ze na kreskach mozna zarobic. Ale skoro pojawila sie taka sposobnosc wyjscia bez straty to poczekam. Moze nawet zarobie ? Duzo jednak zalezy od Twoich kresek i czarodzieja
powiem tak: niebawem będziemy na 3 zł i tam rozegra się prawdziwa bitwa .... i to będzie prawdziwy test dla wszystkich. Jak się skończy, nie wiem. Technicznie wykres jest głodny tego testu ....
I na tej stacji prawdopodobnie zostawie połowe mojego bagazu ktory juz zbyt długo mi ciąży Czy bede zalował ze tylko połowęm czy sie cieszył ze aż połowę to sie okaze po czasie Co zrobie z drugą połówką - tez jeszcze nie wiem. Wszystko zalezy od biezacego rozwoju sytuacji.
I to jest najrozsądniejsze co można zrobić, ja również połowę oddam, po 3 zeta, jeśli spadną do 2 zeta, dokupię, jeśli wzrosną dalej - sprzedam resztę, ot co, cały sekret ;)
Tyle ze mnie korci zakup inego papierka z NC, potencjał wrecz kosmiczny w perspekywie 2 - 3 lat choc na razie mała płynnosc, i kase na dobra sprawe potrzebowałbym w zasadzie juz ale dzielnie poczekam na te 3 zł ( lipiec ? ) Obym zdążył