• Co dalej? Autor: ~robertot [81.190.47.*]
    Cześć Gallileo, co sądzisz o tym wszystkim co się obecnie dzieje? Myślisz, że koniec końców dojdzie do wezwania?
  • Re: Co dalej? Autor: ~Gallileo [79.185.71.*]
    Cześć, co dalej? Trudne pytania zadajesz, sam chciałbym wiedzieć, a poki co to nadal jedna wielka niewiadoma. Można jedynie dywagować.  Wydawało się, że trend się już całkiem odwrócił i lepsze czasy przed nami, ale nie pozwolono bysmy przekroczyli 2zł, a ze nie ma innych pozytywnych impusow to kurs znowu się trochę obsuwa, choć ktos mu też w tym czasem ewidentnie pomaga. Generalnie mam wrażenie, że ktoś to ciągle trzyma w ryzach (te wszystkie zlecenia po obu stronach na około 4000 sztuk, tak samo zrzucanie kursu po kilkadziesiąt sztuk).
    30 maja kolejne wyniki (za Q1) i powinny być dobre. Zobaczymy co to przyniesie. Co do wezwania to mi juz od roku taki scenariusz chodzi po głowie, a wezwanie na Sanwilu tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że i u nas może być podobnie, nie wiem kiedy, ale myślę, że to całkiem możliwe rozwiązanie.
  • Re: Co dalej? Autor: ~Gallileo [79.185.71.*]
    Jedyne co mnie troche martwi to zainteresowanie i obroty
  • Re: Co dalej? Autor: ~Gallileo [188.146.8.*]
    ciekawe rzeczy się dzieją na sanwilu, druga sesją z rzedu kupują dużo wyzej od ceny wezwania
  • Re: Co dalej? Autor: ~Ada [77.65.65.*]
    Wiesz co, obroty na tej spółce są tak znikome, że wystarczy z 10k gotówki w kieszeni, żeby wybić kurs na ponad 2,5 zeta. Nawet ja mogłabym tu porysować kurs co-nieco, ale po co? Wolałabym , aby Wikana wybiła się na bazie fundamentów, a nie spekulacyjnie,lecz bez kapitał spekulacyjnego marnie to widzę
  • Re: Co dalej? Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    To prawda, obroty są znikome i łatwo można zamieszać kursem niewielką gotówką, ale wydaje mi się ze powyżej 2zł na razie by Cię nie puścili jakbyś chciał szarpnąć. Obserwowaliśmy to już przecież kilka miesięcy temu kurs spokojnie rósł, ale gdy doszedł 1,99zł to pojawił się baton, który skutecznie zablokował dalsze ruchy. Zastanawiam się tylko czy to ma związek z ostatnim wezwaniem czy nie, wydaje mi się, że może mieć.
  • Re: Co dalej? Autor: ~Gallileo [83.6.70.*]
    taka niespodzianka na Sanwilu:

3. Zarząd Spółki stwierdza, że jego zdaniem, cena proponowana w Wezwaniu jest zgodna z wymogami ustalonymi ceny minimalnej określonej w art. 79 Ustawy, nie mniej jednak w opinii Zarządu cena ta nie odzwierciedla wartości godziwej Spółki. Wynika to chociażby z faktu iż wartość księgowa 1 akcji spółki wg bilansu na koniec 2016 r. jest prawie sześciokrotnie wyższa niż cena proponowana w wezwaniu.
[x]
WIKANA -3,85% 7,50 2025-10-21 10:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.