• Do końca maja 30 PLN Autor: ~Inwestor_high-tech [217.168.129.*]
    Myślicie, że to realny scenariusz? Spółka wg wycen rynkowych warta jest 68-72 PLN za akcje

• Re: Do końca maja 30 PLN Autor: ~zbieracz [80.52.182.*]
    Spółka ma wszelkie fundamentalne przesłanki do tego, żeby rosnąć. Przy obecnej cenie C/Z to ok. 4,9 (za 2016) lub 4,7 (jeśli wziąć zysk za ostatnie 4 kwartały). Przy wzroście do 30 zł wskaźnik ten niewiele przekroczyłby 8, czyli też byłby niski.

Spółka nie ma problemów, jest płynna, funkcjonuje dobrze i się rozwija. Pytanie tylko, ilu jest zniecierpliwionych, którzy będą wywalać akcje po niższych cenach, co może zahamować wzrost. Ja tak nie przebieram nogami za szybkimi wzrostami, jakby spadło to bym jeszcze więcej dokupił, powinna być znów dywidenda, a z czasem musi wzrosnąć, jeśli spółka będzie szła do przodu tak jak dotąd.

Cena 70 zł to może jeszcze nie teraz, ale jak podwoją zysk, co jest możliwe w perspektywie 2 lat, to jak najbardziej będzie to cena adekwatna.
  • Re: Do końca maja 30 PLN Autor: ~AdamJ [94.254.241.*]
    Ja mam spory pakiet i nie sprzedam taniej niż za 50 PLN. Moja średnia to 13,45 jeśli cena pójdzie w dół to zakupie i to sporo. To jest mój największy pewniak do wzrostów w portfelu.
  • Re: Do końca maja 30 PLN Autor: ~K120 [193.105.251.*]
    Spółka mocno niedowartościowana. Największym problemem jest tu jej płynność. 1000 szt dziennie to tu już duży obrót. Na razie również trzymam. Zobaczymy jak się akcja potoczy.

Jak się obroty powiększą chętnie jeszcze dokupię.
[x]
MODECOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.