• dobry raport Autor: ~jdofpaa [89.229.105.*]
    Świetny wzrost przychodów, zysk (pomijając różnice kursowe) wzrósł również ~50% co przy kosztach ekspansji niesamowicie cieszy.
    Najważniejsze jednak
    "Spółka zleciła wykonanie due dilligence spółki Imagine The Future, jednak w kontekście dynamicznego rozwoju międzynarodowego spółki transakcja kapitałowa nie jest kluczowym elementem realizowanej strategii. Spółka pełni funkcję centrum konsolidacji i nie wyklucza transakcji o charakterze kapitałowym."

W skrócie może kupimy, a może nie kupimy. Bardzo dobrze! Jeśli ITF nie pokaże, że potrafi zarabiać to zdecydowanie lepiej rozwijać się organicznie, co jak widzimy idzie świetnie. Brak tematu gpw, komunikacja z rynkiem na minus.

Ogólnie pozytywnie ale jestem do tego przyzwyczajony :)

• Re: dobry raport Autor: ~bol [37.47.44.*]
    Otworzyli oddział w Białymstoku, widocznie zatrudniają kolejnych programistów :-) Mogliby jednoznacznie powiedzieć że nie kupią ITF to szybko byśmy wrócili na 120 zł bo z tąd wzięła się panika na akcjach. Co ciekawe ta spółka obecnie jest w miare tania na tle nawet mwig-u. Zobaczymy czy zareaguje rynek i czy będą komentować w jakiś pismakach swoje dokonania i plany.
  • Re: dobry raport Autor: ~panda [95.160.157.*]
    Tej spolce brakuje spotkania z inwestorami, jak to inne robią. Omowienie wyników, plany na przyszłość z konkretami. Przejście na głowny. Rozmowy z funduszami. Wystarczy spojrzeć na fora. Co nas jest, kilka osób.
  • Re: dobry raport Autor: ~gosciuzwallstreet [83.144.124.*]
    Nie wiem czy nie dokupić znowu. Raporty dobre a cena niska. Średnią mam póki co 102 pln i korci mnie żeby zejść poniżej 100.

Problem w tym, że Cloud zaczyna stanowić znaczną cześć mojego portfela... a to zbyt bezpieczne nie jest.
  • Re: dobry raport Autor: ~wungiel [87.251.248.*]
    Wygląda na to że większość osób jeszcze się nie zorientowała że oprócz wielu balonów (co poniektóre spółki gamingowe i nie tylko) na gpw lub newconnect mamy spółkę która pomimo że gwałtownie zwiększa przychody jest dosyć nisko wyceniana. Duże koszty które teraz wykazują w związku z intensywnym rozwojem działalności nie będą księgować w nieskończoność i za jakiś czas powinny się pokazać bardzo konkretne zyski, w mojej opinii nic tylko kupować puki nie zleci się gawiedź. 
    Coś w tym pewnie jest. 11bit i CD projekt to dla mnie od pewnego czasu balony. Z jednego wychodziłem po 127 pln, z drugiego po 54 i w obu przypadkach dobrze zarobiłem. Jasne, można było zarobić więcej, ale wolałem już realizować zyski.

Cloud jest przyszłościowe. Cena dobra pod skup, mało akcji w rękach drobnicy, ale moim zdaniem spółka powinna się bardziej angażować w relacje z inwestorami. Na razie nie uśredniam, ale jeśli zleci na 84 pln to się chyba ładuje.
  • Re: dobry raport Autor: ~panda [78.8.90.*]
    Akurat 11b to jest dalej tani.
  • Re: dobry raport Autor: ~CIG [178.42.246.*]
    na chwilę obecną to ktoś usilnie po mału wyrzuca clouda. po 100-200zst codziennie. Nie rozumeiem tego , czyżby jakiś fund ?
  • Re: dobry raport Autor: ~gosciuzwallstreet [94.254.129.*]
    Fund po 100-200? 6 lat beda wychodzić?
    Zwyczajnie handlują drobni i animator. Spółka jest zapomniana. Jak uważacie można do nich napisać z prośba o zorganizowanie czatu?
  • Re: dobry raport Autor: ~gosciuzwallstreet [94.254.129.*]
    Nie zaszkodzi spróbować.
    Wklejam odpowiedź.

Dzień dobry link Dziękujemy za kontakt. W ciągu najbliższych kilku tygodni będziemy organizować otwarte spotkanie dla inwestorów, o jego terminie będziemy informować na naszej stronie internetowej link W trakcie spotkania będą omawiane wyniki spółki oraz będzie oczywiście możliwość zadawania pytań.
  • Re: dobry raport Autor: ~rekin_gpw [89.229.105.*]
    czyli wreszcie gpw, nic innego nie "zmusiłoby" ich do spotkania z inwestorami. Muszą przy tym zająknąć się o ITF. Myślę, że właśnie dlatego czekają. Wstrzymują się bo nie wiedzą do końca czy przejmować. Choć widać sprawa się wyjaśnia skoro "kilka tygodni".

IMO przy dobrych RI spóka mogłaby być wyceniana ~100% drożej. Już teraz.
    Plus w tym taki, że technicznie po długim boczniaku szykuje się solidny up. Nie jakieś 50% tylko sporo, sporo więcej.

• Re: dobry raport Autor: ~gościuzwallstreet [83.28.147.*]
    Ciekawa analiza. Jeszcze miesiąc temu docierało do mnie info, że kupno ITF jest niemal pewne. Teraz nieco chłodniej podchodzą do tematu. Chyba zrozumieli, że zakup spółki za 320 mln, przez spółkę wycenianą na ok 450 mln wygląda dość ryzykownie.

Paradoksalnie jak dla mnie powodem tego, że kurs nie idzie w górę jest mała ilość ofert na sprzedaży. Wygląda na to, że żeby kurs poszybował do nieba wystarczy, że ktoś kupiłby akcji za 200-300k pln. Nikt tak nie podbije kursu łapiąc niewielkie ilości akcji. Lepiej ustawić się w okolicach 88 pln i zbierać akcje po ok 200 sztuk dziennie.
    A i tak nikt nie zbiera. Drobni handlują i tyle. Najprostsze rozwiązania są często najlepsze. Tak samo z tym ITF może być tak, że due diligance wykazuje że zawyżyli cenę przejęcia i chcą wybrnąć pisząc, że to w sumie już tak mniej istotne :)
    Dzisiaj raport za 2016. Ciekawe czy rozwiązali jakieś rezerwy itp i czy pozytywnie wpłynie to na zysk netto.
  • Re: dobry raport Autor: pandorinium [77.253.80.*]
    Jest trochę zmian, ale to bardziej lata ubiegłe. 2016 podobnie. Spora zmiana z ITF, może nie byc przejęcia i coś sadze, że nie będzie. Tak pobieżnie przeczytane :)
  • Re: dobry raport Autor: ~BJ [159.253.245.*]
    Zmiana za lata ubiegłe wynikała z wyceny programu menedżerskiego - więc jest to jednorazowy czysto księgowy i niegotówkowy koszt, więc wyniki overall są pozytywne.

[x]
CLOUD 1,52% 67,00 2026-04-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.