• Raport Autor: ~Rap [188.146.81.*]
    myslicie, ze jeszcze dzisiaj opublikują ?
  • Re: Raport Autor: ~aj [5.174.74.*]
    tak ok .23.00
  • Re: Raport Autor: ~PJ [83.5.75.*]
    http://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/2103267,bytom-sa-raport-okresowy-kwartalny-skonsolidowany-1-2017-qsr
  • Re: Raport Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    o jo joj co się tutaj dzieje ...... TRAGEDIA.
  • Re: Raport Autor: ~Remediusz [83.30.194.*]
    Pocieszam się, że ktoś duży ostatnio tu kupował dużo akcji chyba nie po to by stracić?!? Były pod coś wzrosty chyba nie?!? Wyniki, więc muszą być dobre.
    Panowie co się dzieje?!? Jestem roztrzęsiony, niech ktoś rzetelnie oceni wreszcie te wyniki?!? Nie wiem jak je interpretować, a mam trochę kupionych tych akcji!
  • Re: Raport Autor: ~LOL [93.180.186.*]
    Dnia 2017-05-15 o godz. 18:38 ~Remediusz napisał(a):
    > Panowie co się dzieje?!? Jestem roztrzęsiony, niech ktoś rzetelnie oceni wreszcie te wyniki?!? Nie wiem jak je interpretować, a mam trochę kupionych tych akcji!

A co tu interpretować. Powiększenie sieci pochłonęło zyski i tyle.
    Moim skromnym zdaniem tu nie ma co panikować, tylko jeszcze potrzymać.
    -3% na otwarcie to pikuś, spodziewałem się większej masakry.
    A na pocieszenie zawsze możesz sprawdzić sobie "Arteria" , jeszcze przed 9:30 zaliczyli pierwsze widły.
  • Re: Raport Autor: ~boavista [83.4.210.*]
    patrzcie na strony 15, 16,17 tam sa wyniki ważne dla nas
    Już spoko. Poprosiłem właśnie kumpla przez Fejsa żeby dokonał analizy raportu. Mówi, że ogień, będzie petarda. Teraz jedynie żałuję, że jutro na otwarciu już tanio nie dokupię pakieciku.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.131.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Raport Autor: ~daros [89.78.231.*]
    Z czego ma być ta petarda?  Wszystko na minusie, przychody ze sprzedaży, zysk z działalności operacyjnej, zysk netto, nawet na minusie przepływy pieniężne. Tragedia!!!
    Ludzie obudźcie się. Bytom po obecnym kursie jest wart 200 mln zł, a taka np. ARTERIA ze stabilnymi zyskami, warta obecnie 35 mln zł. Dzisiaj również tam raport podejrzewam, że dobry, a spółka leży na dnie. Na Arterii szukajcie zarobku, bo tam są tanie akcje, a nie na balonie Bytomiu.
    kolega chyba bardzo chce sprzedać arterie :)) !!
  • Re: Raport Autor: ~jac [79.191.254.*]
    konsensus analityków zakładał stratę na poziomie 1.3 mln zł netto. czyli zgodnie z konsensusem
    skąd masz ten konsensus? jakiś link?
    poproszę
  • Re: Raport Autor: ~Daro [89.64.49.*]
    Nic dziwnego że marny prezesik chce połączenia z Vistulą. Jest coraz gorzej. Kiedy fundusze go wywalą ?
  • Re: Raport Autor: ~Kolczyk [78.9.131.*]
    Myśle ze jutro ... Ruszamy na 3 złote !!
    tylko że bytom miał dobry marzec i super kwiecien w przeciwienstwie do vistuli , to ciekawe dla kogo to połączenie lepsze?
  • Re: Raport Autor: ~dumpingcenowy [46.175.230.*]
    raport nędzny. tak jak cała branża pokazuje, że mielą tylko przecenami. To, że bytom miał niezłe obroty ( podkreślam obroty) nie oznacza że q2 nie będzie zamknięty stratą. Ja mam vistule i szczerze boje się o raport. Jak będzie dupa to bez żalu wywalam i zapominam na razie o odziezówce i obuwiu ( ccc dzisiaj pokazał jakiś dramat). Przesiadka na inne branże jak najbardziej sugerowana
  • Re: Raport Autor: ~nowy [84.10.38.*]
    Rozpoczęte w marcu trendy uległy dalszej poprawie w kwietniu: zaraportowane w raporcie bieżącym przychody detaliczne wyniosły 18,7 mln zł (04.2016 r.: 14,2 mln zł) a zrealizowana marża detaliczna 9,8 mln zł (04.2016 r.: 7,8 mln zł). Efektywność sprzedaży kwietniowej w zł/m2 została poprawiona o 11% (osiągając wynik 1.482 zł/m2) w stosunku do kwietnia 2016 r. Oznacza to, że wynik operacyjny wygenerowany w kwietniu przez sieć zostanie istotnie poprawiony w porównaniu do zrealizowanego w kwietniu ubiegłego roku. 
    Dnia 2017-05-15 o godz. 19:08 ~aj napisał(a):
    > kolega chyba bardzo chce sprzedać arterie :)) !!

Mylisz się. Jak dzisiejszy raport ARTERII będzie w okolicach 2 mln zł zysku netto, to jeszcze chętnie dobiorę w tej cenie, jak się uda. Po prostu porównuję te dwie spółki pod względem kapitalizacji, przychodów ze sprzedaży, zysku netto, przepływów gotówkowych z działalności operacyjnej oraz stabilności i powtarzalności. Porównawczo te dwie spółki to dzień i noc pod względem wycen. Dziwię się tylko kto w tych cenach kupuje Bytom, a kto sprzedaje Arterię. No cóż w 2009 roku też się dziwiłem kto sprzedaje Amikę po 3,50 zł:))
    a bytom pewnie kupowałeś po 30gr.?
    gratuluje
    same krezusy giełdowe , hehehe
    Dnia 2017-05-15 o godz. 19:40 ~aj napisał(a):
    > a bytom pewnie kupowałeś po 30gr.?
    > gratuluje
    > same krezusy giełdowe , hehehe

Ja o gruszce, Ty o pietruszce, więc nie ma sensu kontynuować tej rozmowy. Bytomia nigdy nie miałem. Lubię kupować spółki w dołkach, szczególnie gdy te dołki są niesłuszne, a nie na górkach, dlatego wybieram Arterię a nie Bytom. Bytom już miał swoje 5 minut na giełdzie, Arteria jeszcze nie. Amikę kupowałem po 4 zł, sprzedałem po 15 zł, a dzisiaj jest po 190 zł, więc krezusem nie jestem, ale uważam ze analitykiem jestem nie najgorszym.
  • Re: Raport Autor: ~fundamentalista [37.47.182.*]
    Daros zerknąlem na tą Arterie i rzeczywiście wygląda interesująco. Rok w rok zyski w okolicach 10 mln zł, a wycena na gieldzie na dzien dzisiejszy to tylko 35 mln zł. Chyba najtańsza spółką na giełdzie. Czekam z niecierpliwością na dzisiejszy raport i jeżeli będzie dobry to chyba się skuszę i coś skubne.
    ma giełdzie najważniejsza jest wiarygodność..
    A co masz do wiarygodności Artetii? Dlaczego Bytom był notowany kilka lat temu po 30 groszy? Tez dlatego ze nie miał wiarygodności? A teraz ją ma bo urusl o 1000%?. Skąd wiesz czy Arteria za kilka lat tez nie urosnie 1000% ? I co wtedy napiszesz o wiarygodnoaci? Odpowiedz sobie na te pytania zamiast pisać głupoty. Daros ma rację, Arteria jest przesadnie tania, a Bytom bardzo drogi.Taka jest prawda kolego.
    "Urósł " oczywiście miało być
    niepotrzebne emocje..
    Zerknąłem na arterie i rzeczywiście wydaje się mocno niedowartościowana, pytanie dlaczego ?

Moim zdaniem z następujących powodów
    1. Brak dywidendy pomimo dobrych zarobków. Takich spółek jest wiele. Brak dywidendy to automatyczna strata na atrakcyjności i takie spółki będą zawsze bardzo nisko wyceniane.
    2. Charakter działalności - brak identyfikowalnego produktu. Spółki produktowe o znanych i rozpoznawalnych markach zawsze mają wiele wyższe wyceny.

Bytom nie płaci dywidendy ale działa marka i dlatego ma taką wycenę.
    Apple w środku też ma to samo co inny chiński smartfon ale ma jabłuszko na obudowie i tak to działa.
  • Re: Raport Autor: ~jac [188.146.140.*]
    pilecam arterię. dzisiaj minus12 Procent
  • Re: Raport Autor: ~ajj [46.77.165.*]
    wczoraj pisałem że gość mocno chce sprzedać :))
  • Re: Raport Autor: ~LOL [93.180.186.*]
    Musiał chcieć strasznie... -11% przed poranną kawą...
    Żal mi tych co dopiero wstali :)

Tak to jest z beznadziejnymi spółkami których nikt nie chce kupować. Troszkę gorsze wyniki i -20%.
[x]
BYTOM 0,75% 2,75 2018-11-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.