Może tu da się i zarobić, ale bez mocnego impulsu np. z walnego nie ruszy przed końcem roku. Tu może być i 6 zł w wakacje. Jeśli ktoś chce wyjść, bo kupił po 8 -9 to ostatni dzwonek. Ratunkiem mocne info. Wiadomo, że ci co kupili po więcej niż 15 na taki ruch się nie zdecydują. Będą czekać. Ja się na polimeksie doczekałem, kupiłem w 2015 o 11 złotych teraz sprzedałem po 13 niewielki zarobek ale przynajmniej bez straty.
Jak chcesz kupować to kupuj teraz. Poniżej 8 już nie spadnie, nie wiem na co czekasz. Od teraz zysk będzie coraz większy. Sprzedaż hurtowa już niżej nie spadnie, a sprzedaż detaliczna będzie rosła z miesiąca na miesiąc.
Dnia 2017-05-15 o godz. 13:22 ~Karol napisał(a): > Jak chcesz kupować to kupuj teraz. Poniżej 8 już nie spadnie, nie wiem na co czekasz. Od teraz zysk będzie coraz większy. Sprzedaż hurtowa już niżej nie spadnie, a sprzedaż detaliczna będzie rosła z miesiąca na miesiąc.
Sprzedaż hurtowa też będzie rosła. To kwestia czasu.
"[...] Najważniejszym źródłem finansowania działalności Grupy Kapitałowej pozostaje wypracowany kapitał własny i obecna dobra sytuacja finansowa Grupy Kapitałowej (pomimo zawieszenia finansowania zewnętrznego w formie kredytów bankowych) daje pełne zabezpieczenie finansowe do zrealizowania zamierzeń na 2017 rok w zakresie dalszego rozwoju sieci sklepów. Członkowie Zarządu BRIJU S.A. będący jednocześnie akcjonariuszami Spółki dopuszczają możliwość wsparcia finansowego Spółki w formie pożyczki, w przypadku wystąpienia zagrożenia utraty płynności. Grupa Kapitałowa podejmie również starania celem pozyskania nowego zewnętrznego źródła finansowania działalności, tak aby po wypracowaniu nowego modelu biznesowego w handlu hurtowym metalami szlachetnymi, w pełni wykorzystać potencjał tego segmentu działalności."
Stąd pisałem, że handel hurtowy to kwestia czasu jako, że Briju musi dopasować się m.in. do zmian prawnych. Być może nowe, nadchodzące zmiany w rozliczaniu podatku VAT, będą mogli wykorzystać. Trzeba po prostu poczekać.
Szczerze? Trafiło się ślepej kurze ziarno, to był totalny fuks. Tak na prawdę to powinienem dawno sprzedać i obrzucić kilka razy tymi pieniędzmi :/, ale takie gdybanie to ulubiony sport drobnych inwestorów