takie blokady przerabiałem już wielokrotnie i na tej i na innych spolkach. Na PMA były również w pewnym momencie dzisiatki tys ukrytych akcji PMA po około 1,1-1,2 zł, później po 1,8, później po 2 i 2,15 itd. itd. Takie są reguły gry. Każdy ma inną ocenę sytuacji, każdy ma inną strategię inwestycyjną. Jedni sprzedają, a inni kupują. Fundamenty wyraźnie tu się bronią i stąd mimo tych wszystkich blokad systematycznie ale wspinamy się do góry. Ponad 4 zł nie ma praktycznie zleceń na podaży (zakładając, że nie ma ukrytych). Niektórym jak mają trzymać dłużej akcje pali się papier w rękach, inni nie potrafią inwestować patrząc przez kilka miesięcy na trend boczny i najzwyczajniej korzystają z tego, że dziś ktoś chce kupować. Ja lubię trendy boczne w nadrzędnych trendach wzrostowych, są najlepszą formą przystanku i korekty więc to czy będziemy bujać w bok 3 miesiące czy 5-6 miesięcy nie odgrywa dla mnie żadnej większej roli. Jest wielu takich, którzy po 2 tygodniach takiego trendu dostają drgawek. Cóż, nie chcą papiera to niech wychodzą. Dobrze ze robią to w normalny sposób. Baba z woza, koniu lzej.
A na dzień dzisiejszy wycena Biznes radar naszych akcji 28.24 Dlaczego się kisimy poniżej 1/5 wartości, już dawno tu dwu cyfrówka powinna być, o co chodzi czemu spółka jest tak nie dowartościowana?
Spokojnie. Ja obstawiam w scenariuszu bazowym korektę w dół i zamknięcie luki na ok. 4,7 zł. I dobrze, wskaźniki się wychłodzą a dalej jazda w górę z ceną docelową jakieś 6,00-6,39 zł. Szczebelek po szczebelku będziemy iść w górę. Oczywiście po drodze korekty mniejsze i większe.