Jestem tu od 2007 roku, przeszedłem pp, pda, splity, resplity i dwie hossy, średnia po tych wszystkich zawirowaniach to 5,70 wiec, ciężko będzie im mnie przekupic ;) pozdrawiam
Ja jestem tutaj bodajże od 2009. Podobnie jak ty przeszedłem tu różne manewry. Jak spadało to cały czas kupowałem. Troszkę straciłem trochę zarobiłem. Obecnie jestem na sporym plusie. Herkules to ponad połowa mojego portfela. Też za bezcen nie oddam. Tym bardziej że wypłacają fajne dywidendy:))
A co mało Ci w tym tygodniu podnieśli kurs ? O ile pamiętam żuraw kiedyś był balonem. Nie wiem czy spekulanci wchodzą do tej samej rzeki 2 razy ale chętnie bym ich tu jeszcze przywitał :-)
Jeżeli by zrealizowali uchwałę o skupie w pełni ( jeszcze ponad 4000k, a skupili niecałe 700k sztuk ) to kurs doszedłby, do co najmniej 5 zł. Dlatego podpisali umowę z Noble Securites żeby ściągnąć akcje poza rynkiem. Poza tym DM BZWBK cały czas jest aktywny w skupie na rynku. Jak by to wszystko się spełniło to nie trzeba tu żadnej spekuły. A jak zrealizują uchwałę zobaczymy.
Nie pisałeś że chodzi o skupiających w imieniu Herkulesa. Zapewne za drogo tzn wybicie nie wiadomo czy trwale. Posiedzi chwilę na poziomie 4- 4.10 to się włącza .
I wszystko jasne Zarząd Herkules S.A. _dalej jako: "Emitent"_ informuje, iż w dniu 17 maja 2017 roku wpłynęło do Spółki zawiadomienie od Nationale-Nederlanden Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. z siedzibą w Warszawie _dalej jako: "Nationale-Nederlanden"_ o tym, że zarządzane przez Nationale-Nederlanden fundusze: Nationale-Nederlanden Otwarty Fundusz Emerytalny oraz Nationale-Nederlanden Dobrowolny Fundusz Emerytalny zwiększyły stan posiadania akcji Spółki o co najmniej 2% głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.