• Triton - wycena, a perspektywy. Autor: wrak_czlowieka [5.172.236.*]
    Obecna kapitalizacja to około 20 mln zł.

Stan gotówki na kontach spółki około 10 mln zł.

Spodziewany zysk netto z samej inwestycji TRITON WINNICA licząc bardzo ostrożnie to około 13-16 mln zł (księgowany od drugiego półrocza).

Gdzie pozostałe projekty i aktywa spółki?

Gdzie b.pozytywne perspektywy dla branży deweloperskiej w Polsce na lata 2017-2019?

Pozdrawiam myślących i wytrwałych.

• Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: ~MOC [92.62.225.*]
    Potwierdzam !!!!

Jutro wciagam KOKS z rana !!!!!
  • Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: ~wrat [81.190.231.*]
    jakoś z raportu nie wieje optymizmem
  • Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: wrak_czlowieka [31.0.121.*]
    Nie wiesz nawet pod jakie wydarzenia, przychody i zyski można zaangażować kapitał w spółkę, ale nie jestem tutaj od uświadamiania pseudoinwestorów wszelakiej maści mających problemy z analizą fundamentalną.

Więc Ci nie pomogę kolego. I nie jest mi przykro.
  • Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: ~Jack [31.0.122.*]
    słabe wyniki czyli strata w Ikw nie wywołała lawiny, dzisiaj mamy dalszy wzrost. papier zbierany. popatrzcie na wyceny działek w Wawie po ile kupują inni deweloperzy. triton ma taki bank ziemi, że aż miło. Jakby to przeszacowali to mamy 7-8 pln w moment.

a tak trzeba czekać na winnicę, ale to już bliżej niż dalej. warto czekać, nie warto puszczać, tym bardziej, że akcje wciąż są tanie, bardzo tanie.
  • Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: ~skubas [83.28.186.*]
    I ciężko zebrać większą ilość bez znaczącego wzrostu kursu, stąd pewnie te celowe zaniżania pod koniec sesji :)))
  • Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: ~bies [79.187.119.*]
    Wiele osób kupuje pod koniec sesji aby mieć obraz dnia. Fundy kupują przeważnie na fixie. Śmieszą mnie teksty o specjalnym zaniżaniu kursu. Wystaw taniej i zaniżaj to ci wykupią ze śmiechem na ustach. A jeżeli uważasz że zaniżają toTy kup - przecież zarobisz bo urośnie. Raport słaby ale taki miał być. Drugi kwartał nie jest wcale przesądzony. Koszty gwałtownie rosną, zarówno materiałów jak i robocizny. Szybka sprzedaż oznacza niższą marżę. Projekt o którym piszecie to peryferie a tu konkurencją będą PiSowskie mieszkania i na to się nastawiają kupujący. Mieszkań na rynku coraz więcej. Pod koniec roku ceny prawdopodobnie będą spadać.
  • Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: ~Szakal [80.55.87.*]
    @Bies

Dużo piszesz, ale kompletnie nie masz pojęcia o czym.

1. Fundy sprzedają na fixie 10 akcji, żeby zredukować wzrost o 4%
    2. Dodatkowe prawie 9m w cashu to słaby raport.
    3. Przy odpowiedniej cenie Country się sprzeda dobrze.
    4. Jesteś idiotą.
  • Re: Triton - wycena, a perspektywy. Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Dnia 2017-05-18 o godz. 07:19 ~bies napisał(a):
    > Wiele osób kupuje pod koniec sesji aby mieć obraz dnia. Fundy kupują przeważnie na fixie. Śmieszą mnie teksty o specjalnym zaniżaniu kursu. Wystaw taniej i zaniżaj to ci wykupią ze śmiechem na ustach. A jeżeli uważasz że zaniżają toTy kup - przecież zarobisz bo urośnie. Raport słaby ale taki miał być. Drugi kwartał nie jest wcale przesądzony. Koszty gwałtownie rosną, zarówno materiałów jak i robocizny. Szybka sprzedaż oznacza niższą marżę. Projekt o którym piszecie to peryferie a tu konkurencją będą PiSowskie mieszkania i na to się nastawiają kupujący. Mieszkań na rynku coraz więcej. Pod koniec roku ceny prawdopodobnie będą spadać.

Mnie natomiast śmieszy taka totalna ignorancja rynku.
    Jak można nie zauważyć celowego zaniżania kursu KILKOMA akcjami :))))

PS1. I żeby nie było, ja również wierzę w tą spółkę oraz perspektywy branży budowlanej, więc ten atak nie pod właściwy adres :)))
    PS2. Również posiadam akcje tej spółki.
[x]
TRITON -2,20% 3,56 2026-05-22 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.