• bardzo dziwna sprawa. Autor: ~10groszy [79.191.252.*]
    powiem tak: jestem na GPW od 1994 roku i wiele widziałem. Jednak spółka, która ma zyski wg. raportów, która niedawno pozyskała kapitał z emisji akcji, która normalnie prowadziła biznes i na dziś NIE MA GOTÓWKI ABY POKRYĆ WYDATKI NA BIEGŁEGO REIWDENTA???? Ludzie co to ma być? Przecież to jest zwyczajny przekręt! Gdzie jest kasa z emisji akcji, gdzie kasa z zsyków, itd. Jeżeli taka spółka składa wniosek o upadłość, tzn. że wszystko, dosłownie wszystko, było bajką dla akcjonariuszy. Tu nie ma nic co ma wartość, nie ma nic co można spieniężyć, zatem od początku kłamali i oszukiwali.
    Nie ma innej drogi jak tylko zawiadomić prokuratora, obecnie Prezydent podpisał ustawę o zajęciu majątku pochodzącego z przestępstwa i w tym przypadku mamy z tym do czynienia właśnie.
  • Re: bardzo dziwna sprawa. Autor: ~jojo [83.10.186.*]
    Dnia 2017-04-28 o godz. 22:21 ~10groszy napisał(a):
    > powiem tak: jestem na GPW od 1994 roku i wiele widziałem. Jednak spółka, która ma zyski wg. raportów, która niedawno pozyskała kapitał z emisji akcji, która normalnie prowadziła biznes i na dziś NIE MA GOTÓWKI ABY POKRYĆ WYDATKI NA BIEGŁEGO REIWDENTA???? Ludzie co to ma być? Przecież to jest zwyczajny przekręt! Gdzie jest kasa z emisji akcji, gdzie kasa z zsyków, itd. Jeżeli taka spółka składa wniosek o upadłość, tzn. że wszystko, dosłownie wszystko, było bajką dla akcjonariuszy. Tu nie ma nic co ma wartość, nie ma nic co można spieniężyć, zatem od początku kłamali i oszukiwali.
    > Nie ma innej drogi jak tylko zawiadomić prokuratora, obecnie Prezydent podpisał ustawę o zajęciu majątku pochodzącego z przestępstwa i w tym przypadku mamy z tym do czynienia właśnie.

Ani ustawa ani minister i Prezydent kursu akcji nie podniosą , takie ryzyko - Czy z Amber Gold ktoś coś odzyskał?
  • Re: bardzo dziwna sprawa. Autor: ~Jack [83.25.117.*]
    Jak pisałem 3 miesiące temu że wyniki finansowe są fikcyjne by prezes mógł wywalić akcje po dość atrakcyjnej cenie to jakiś naganiacz mi groził sądem.A pisałem że prezes emitując te 24mln akcji płaci za nie sobie -czyli nic nie płaci a akcje są warte zero zł czyli takiemui prezesowi warto sprzedać za jeden grosz i ma zysk..Znamy już To!
  • Re: bardzo dziwna sprawa. Autor: ~Czarny [94.254.147.*]
    Oni powinni zdawać sobie sprawę z własnej sytuacji. Prawo jest obecnie przygotowane dla takich cwaniaków i każde pieniądze pochodzące z przestępstwa nie mogą zostać zapomniane, choćby zostały przepisane na wnuka, wujka czy sasiadkę. Można w dzisiejszych czasach zostać tylko z torbami. Chyba wiedzą o tym, że z tej trudnej sytuacji można jeszcze wyjść w miarę uczciwie.
[x]
LOYD 0,00% 0,02 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.