VINDEXUS S.A. Kapitał obrotowy 240,4 mln zł Zobowiązania długoterminowe 48,7 mln zł Zobowiązania krótkoterminowe 56,6 mln zł Przewaga obrotówki nad zobowiązaniami wynosi +135,1 mln zł - czyli wychodzi 11,65 zł na 1 akcję. Dlaczego sprzedajecie po 8,8 tego nie wiem - tym bardziej, że te 11,65 zł to jest ujęcie statyczne, niejako na dziś ... a przecież powszechnie wiadomo, że spółka praktycznie co kwartał generuje dodatkowy kapitał. Dlatego uważajcie z tą wyprzedażą. Wkrótce może się okazać, że popełniacie błąd. Czekamy na wyniki, kolejne dobre wyniki Vindexusa i kolejne pieniądze:)
ja to bym jeszcze chciał, żeby dzisiaj ktoś zrzucił do 8,5 pod pretekstem, że skoro wyniki będą podane po sesji to muszą być takie sobie. Z chęcią bym dokupił.
a o której mają być ? W czasie sesji? Co do kumatości - giełda a kumatośc często przynajmniej w krótkim lub średnim horyzoncie czasowym nie chodzą w parzę.
Ja mam i trzymam. Sądzę, że 11,6 czyli poprzednia rekomendacja BOS to bardzo przyzwoity i osiągalny wynik. Zobaczymy co dalej :)
piszcie w liczbach co znaczy "dobre", "kiepskie", bo takie słowa nic nie znaczą. Dla mnie dobre to będzie zysk w okolicach 5 mln, przy przychodach o jakiś 2-3 mln wyższych niż rok temu. Bo zakładam wyższe koszty początkowe uruchomienia windykacji niedawno zakupionych wierzytelności, Bardzo dobre, a nawet znakomite byłyby gdyby się sprawdziła rekomendacja BOS czyli zysk 5,7, a przychody ok. 10% w górę. Ale uważam ten wariant za zanadto optymistyczny. Zysk 4-4,5 mln przy płaskich przychodach powinien być odebrany przez rynek jeszcze neutralnie. Poniżej 4 mln - negatywnie.
Zgadzam sie z Twoimi zalozeniami. Moim zdaniem mamy tu prawdopodobienstwo graniczace z pewnoscia, ze wyniki beda na tyle dobre, abysmy otworzyli sie solidna luka w gore po weekendzie, ktora to bedzie dlugoterminowym wsparciem. Dzis pewnie byla historyczna ostatnia okazja na zakupy ponizej 9 PLN.
Chłopaki wyluzujcie. Pewne jest to, że jak nie wpłacę do Wtorku do US kasy to mnie skasują i to że jak jak zapomnę o urodzinach mojej kobiety to dojdzie do rękoczynów reszta to tylko dywagację :)
Już niedługo się przekonamy co nie zmienia faktu, że też liczę na OK
Tak jak pisalem ok 14.00 - wynik jest bardzo dobry - w przyszlym tygodniu zaczynamy solidna luka - moze nawet od 10 PLN. I to nie bedzie koniec wzrostow! Kto odda ponizej WK ten traba!!!