Wciąż, nie potrafię wyjść z podziwu nad trafnością tytułowej rekomendacji. Nie siedzę w finansach, nie znam się na tym, ale nie rozumiem jak można doradzać tak klientom. Wielu z nas na tym forum, zauważa prostą zależność między cenami surowców a zyskami firmy a analitycy Trigon nawet słowem nie napomknęli w swojej rekomendacji o cenach kakao i cukru. Dziwna sprawa: bylejakość, amatorszczyzna, czy może jeszcze coś innego? Biedni Ci inwestorzy, którzy Trigona posłuchali...
Ta rekomendacja to celowa zagrywka aby obskubać co niektórych z akcji. Ceny kakao zbliżają się do min z przed 5 lat, cukru przebiły wczoraj magiczne 16USc/funt i to nie koniec na tym, myśleć ludzie.
Niedawno Trigon wmawiał spadek Getinoble do 1zł.(przy cenie około1,3) sporo ludzi posprzedawało a potem kurs przebił 2zł.To albo idioci, albo celowo...
Ta rekomendacja sama w sobie już budzi podejrzenia bo niczym po aptekarsku doszło do 950zł/akcje. Podtrzymuje to co wcześniej pisałem że to była celowa zagrywka aby odebrać akcje co niektórym. Ceny cukru nadal spadają a więc na akcjach będziemy teraz obserwować dalsze wzrosty. Oceniam że tutaj jest spokój ale popatrzcie co się dzieje na CIGAMES.
Aha czyli jak cena nie dojdzie tam gdzie jest rekomendacja to trigon zly a jak dojdzie to trigon tez zly. Co by nie zrobili to albo kombinuja albo sie nie znaja. Mi to wyglada na zwykla eacjonalna wycene. akurat ryzyka na ktore zwracaja uwage sa godne przynajmniej 5 minut zastanowienia. Aha i przedewszystkim oni podaja jaka jest wycena na DZISIAJ a nie jaka bedzie za rok.
Wycena jest może i racjonalna, ale argumenty uzasadniające obniżenie ceny do 950 zł niepełne. Rozumiem, że analityk wydając rekomedacje bierze pod uwagę jak najwięcej elementów, więc dlaczego nie wziął pod uwagę spadjących od miesięcy cen surowców? Pogląd, że wycena była trafna bo cena zeszła do 950 pln to jak dyskusja co było pierwsze jajko czy kura. Ja nie sprzedałem, ale Ci, którzy kierując się opiniami "profesjonalistów" sprzedali poniżej 1000 pln mogą czuć się zawiedzeni...
Sory ale jak ktos sprzedal akcje ponizej 1000 bo byla rekomendacja 950 to naprawde ciezko to komentowac. Mysle tacy ludzie powinni sie czuc zawiedzeni sobą a nie rekomendacja.
rekomendacje Trygona dla elementala 5,6 i 6,4 pod koniec 2015 i wzrost kursu a po tym nowa emisja, za nią zjazd poniżej ceny emisyjnej i tak do dziś również z innych powodów - komentarz ? ......, a tutaj Trygon ze swoją "rekomendacją"sprzedaj to historia - BZWBK zaleca kupno chyba ponad 1400 !!!!
A to dobre. Jeden pisze ze bedzie roslo bo trigon dal sprzedaj a teraz drugi mowi ze bedzie spadac bo bzwbk dal kupuj. Komus sie tu strategia rozjezdza chyba.