sklepy Briju to całkowita niezdrowa biznesowo akcja , Spółka nie ma rozpoznawalności marki , dodatkowo lokalizacje typu Rzgów w hali gdzie jedyni ludzie to sprzedawcy jest pozbawione sensu ...ale czy rzeczywiście lokalizacje w CH których nikt nie chce nie ma sensu ? Dlaczego sklepy są tworzone za najniższe możliwe koszty co w jubilerstwie jest rzadkością ? Sklepy są tak zbudowane , że w ok 2 godziny można cały sklep zapakować na ciężarówkę . Czemu Spółka w każdym sklepie wymienia pracowników średnio co trzy miesiące ? Mógłbym wiele pytań tu zadać i jako profesjonalista łamać sobie i Wam głowę , dlaczego jest tyle bezsensu ?! Ale ! ... odpowiedzią na brak racjonalności biznesu sklepowego Briju jest ... UWAGA !!!, CENY ZŁOTA W SKLEPACH BRIJU. Otóż Briju sprzedaje średnio złoto w sklepach w cenie za gram po tyle ile wynosi cena hurtowa biżuterii ... Jaki to ma sens ? , sprzedawać złoto w minimalnym zyskiem ? Jaki sens ma robienie obrotu dla obrotu ? Odpowiedż jest bardzo bardzo prosta , kto robi obroty tylko dla obrotów ??? I drugie jaki kondon jest założony na całą tą działalność ? czyj ? kto to kryje ? Na razie zatrzymanie brata nic nie wyjaśniło , może prokurator nie zna angielskiego i niemieckiego i musi najpierw przetłumaczyć FV wystawiane dla brata ?
Ale kłamiesz,byłem w Briju,zapytałem o obrączki ślubne po ile za 1g,cena 340 za1g,a w innym jubilerze te same obrączki po 200za 1g,czyli wynika z tego ,że mają strasznie drogo ,sprawdźcie sobie w sklepach
Dnia 2017-04-25 o godz. 15:17 ~Marek napisał(a): > Ale kłamiesz,byłem w Briju,zapytałem o obrączki ślubne po ile za 1g,cena 340 za1g,a w innym jubilerze te same obrączki po 200za 1g,czyli wynika z tego ,że mają strasznie drogo ,sprawdźcie sobie w sklepach
- no popatrz :) A i w jubilerce przychody im rosną, jak na drożdżach... ;)
Dobrze się czujesz? Sprawdzałem para obraczek w Briju 3200 ,te same obrączki w innym jubilerze para 1700 ,powtarzam te same ,ta sama waga ,nie piszcie bzdur
Marek nie masz racji , zostałeś zmanipulowany przez przeszkoloną w tym celu pracownice . Pierwsze to obrączki nie stanowią oferty sprzedaży ! kupiłeś je ? były w ladach ? Na 100% nie !!! Pani ekspedientka nie zna ceny za gram bowiem cena się zmienia każdego dnia - tak jest już z ceną złota na giełdzie . Obrączki więc Briju po przyjęciu zamówienia od klienta dopiero szuka wśród producentów kto im je wykona !!! Briju bowiem nie produkuje obrączek . Tak więc sprzedaż obrączek to zupełnie inna bajka i ceny są przez producentów ustawione dla wszystkich takie same . Apart ma teź od tych samych producentów obrączek , po prostu nie opłaca się otwierać produkcji dla 50 czy 100 sklepów Sprawdż cenę za gram biżuterii w ladzie w ich sklepie ; sam , nie pytaj panienki !!!! Zrobisz to w taki sposób , że cenę z metki detaliczną podzielisz na gramy zapisane na metce i EUREKA !!!! jak to możliwe że ceny są hurtowe ??? Briju dodatkowo by zwięszyć obroty jubilerki przesłało oferty wszystkim hurtownikom w Polsce , oferując cenę zakupu złota nieco powyżej fixingu złomu , i co ????? i pstro , nikt od nich nie chce kupić , wszyscy ich olali i te ich Vatowskie kiwki . A na przyszłość to kupując złoto nie pytaj się po ile gram bo i tak nikt ci prawdy nie powie , sam licz !!!!! i sam myśl pozdraw
Dnia 2017-04-25 o godz. 15:46 ~kondon napisał(a): > Marek nie masz racji , zostałeś zmanipulowany przez przeszkoloną w tym celu pracownice . > Pierwsze to obrączki nie stanowią oferty sprzedaży ! kupiłeś je ? były w ladach ? > Na 100% nie !!! > Pani ekspedientka nie zna ceny za gram bowiem cena się zmienia każdego dnia - tak jest już z ceną złota na giełdzie . > Obrączki więc Briju po przyjęciu zamówienia od klienta dopiero szuka wśród producentów kto im je wykona !!! > Briju bowiem nie produkuje obrączek . > Tak więc sprzedaż obrączek to zupełnie inna bajka i ceny są przez producentów ustawione dla wszystkich takie same . > Apart ma teź od tych samych producentów obrączek , po prostu nie opłaca się otwierać produkcji dla 50 czy 100 sklepów > Sprawdż cenę za gram biżuterii w ladzie w ich sklepie ; sam , nie pytaj panienki !!!! > Zrobisz to w taki sposób , że cenę z metki detaliczną podzielisz na gramy zapisane na metce i EUREKA !!!! jak to możliwe że ceny są hurtowe ??? > Briju dodatkowo by zwięszyć obroty jubilerki przesłało oferty wszystkim hurtownikom w Polsce , oferując cenę zakupu złota nieco powyżej fixingu złomu , i co ????? > i pstro , nikt od nich nie chce kupić , wszyscy ich olali i te ich Vatowskie kiwki . > A na przyszłość to kupując złoto nie pytaj się po ile gram bo i tak nikt ci prawdy nie powie , sam licz !!!!! > i sam myśl > pozdraw
Tak jest :) " i pstro, nikt od nich nie chce kupić" - ?!? - a te przychody, to im takie kondomy, jak Ty zrobiły i są już tak nadęte, że zaraz pękną! ;)
Specjalnie poszedłem do ich sklepu poprosilem o złoty łańcuszek pr585,po przeliczeniu wyszło mi 290 za gram,w Aparcie 320 ,a w normalnym mniejszym jubilerze 220 za gram, Aparat,Briju,Jes, bardzo drogo ,sam aobie sprawdź
weź się zastanów co piszesz, albo najpierw się dowiedz a nie wypisujesz głupoty. po pierwsze obrączka to wyrób jubilerski który kupujesz, a nie złoty złom. po drugie, Briju ma własną produkcję obrączek, jak i samej biżuterii.
Piorą w pośpiechu, co mogą byleby były przychody, z których niestety nie ma zysku (odsyłam do ostatnich raportów), a jest strata... ale to już inna bajka