Zaplaca 49, ale w sytuacji przymusowego wykupu mozna zażądać powołania biegłego do wyceny akcji. Tak było na Polcoloricie i biegły dał dużo wyższą wycenę.
Jestem leszczem a wiem, więc Ty musisz być większym leszczem ;) - wiadomo że będzie skup ale nie wiadomo kiedy - masz 99% szans że cena to będzie 49zł i 0% szans że to będzie więcej niż 49zł - jesli chcesz trzymać i wziąć 49zł to trzymasz ale są tacy którzy chcą pieniądze odzyskać jak najszybciej bo widzą szansę na zarobek np 5% w dwa tygodnie na innej spółce (ja jestem 50%/50% więc zredukowałem żeby mieć jakąś kasę pod grę) - z drugiej jest advent który wie wszystko jak wyżej i nie zbiera po 49 tylko po 48 żeby oszczędzić (a raczej ten kto zbiera dla adventa chce zarobić ten 1% bez ryzyka i w krótkim czasie - nikomu oprócz adventa nie opłaca się zbierać za więcej niż 48,50 (prowizja itd), więc na swoje 49zł jeszcze poczekasz (poczekamy)
Z tego co wiem i na co liczę jak nastąpi dematerializacja akcji (to złe słowo ale chyba wiadomo o ocb) na Twoim koncie maklerskim policzą po 49zł.