• Gry facebook Autor: ~ER [83.7.249.*]
    Jeżeli ktoś widział informacje z konferencji f8. Facebook zrobił show, na którym poruszona była również sprawa Messengera oraz tematu gier. Może nie bezpośrednio o Mgames, ale Facebook kierunek obiera dobry. Artykuł z pierwszej lepszej strony.

"Lekkie, łatwe gry – Instant Games
    Oczywiście sporą rolę  nadal będą odgrywały… gry. W ciągu ostatnich 90 dni za pośrednictwem Messengera oraz News Feeda zagrano w nie aż 1,5 mld razy. Nic dziwnego więc, że Facebook będzie starał się zaangażować deweloperów i użytkowników w jeszcze większym stopniu. Muszę przyznać, że w wolnych chwilach zdarzyło mi się porzucać piłką do wirtualnego kosza starając się pobić rekordy innych i właśnie na taką aktywność liczy Facebook – chodzi po prostu o wydłużenie poświęconego na rozgrywkę czasu. W związku z tym deweloperzy zyskają nowe możliwości – ekrany otwierania i zamykania gry oraz dodatkowe API – pozwalające na stworzenie jeszcze bardziej zaawansowanych, a jednocześnie możliwie jak najmniej skomplikowanych gier opartych o HTML5. Fundamenten Instant Games jest bowiem multiplatformowość, a tę zapewnia właśnie używana technologia."

Natomiast jak już dobrze wiemy:
    ""Polska spółka [Macro Games], jako jedna z pierwszych na świecie dołącza do platformy Instant Games. Dzięki nabyciu akcji Big Blue Marble, w 2017 roku stworzy mobilne gry, które udostępni globalnie milionom użytkowników aplikacji Facebook Messenger"
  • Re: Gry facebook Autor: ~vv [94.254.145.*]
    .... a głupiemu radość.
  • Re: Gry facebook Autor: ~ER [83.7.249.*]
    Nie twierdze, że Macro to wykorzysta.
    Natomiast faktem jest, aby firma się rozwijała potrzebuje stabilnej sytuacji. W przypadku gdy dajemy tym kursem manipulować, bo oczekujemy "dużego zwrotu inwenstycji" już przy następnym otwarciu, osłabiamy ich pozycje co przelicza się później na kondycje spółki a efektem są portfele akcjonariuszy...
    W dużej części to my Tworzymy to przedsiębiorstwo.
  • Re: Gry facebook Autor: ~Anonim [95.41.114.*]
    Owszem masz racje, ale produkowanie kolejnych akcji to chyba nie swiadczy o dobrej kondycji. W serii D mieli za duzo akcji a co tu mowiac dochodza kolejne. Mam jeszcze akcje ale zaczynam watpic w tą spółke.
    Aby zrobić pieniądze potrzeba pieniędzy. Aby grac z dużym graczem, trzeba też mieć gruby portfel.
    Emisja mówi tyle, że nad czymś pracują co wymaga większych funduszy - co jest informacją dobrą.
    Może dzięki niej otrzymamy informację, o jakimś nowych środkach dochodu - na które jeszcze za wcześnie by się chwalić.

Nie uważam, że zarząd ma na celu doprowadzenie spółki do bankructwa.
    Wystarczy spojrzeć na spółki, którym idzie dobrze jak CDProjekt. Akcjonariat głęboko wierzy w pozytywny odbiór ich produktów. Oni mają na tworzenie, marketing itd.. i wychodzi.

Natomiast nie ma produktu, którego nie da się sprzedać.

Abstrachując uważam, że przy dobrej kampanii marketingowej na którą trzeba pieniędzy nawet Cukierowo przyniosło by zyski...

• Re: Gry facebook Autor: ~EW [83.7.249.*]
    Przy tak początkowej fazie rozwoju jaką ma Macro w tym momencie, dobrą kondycję musi zapewnić akcjonariat. Między innymi w tym celu spółka wchodzi na giełdę. To ma działać jak dźwignia finansowa. Gdy zyskuje Macro zyskuje i akcjonariat.
    Nick źle wpisałem.
    Tak tylko z serii D mieli 50 mln a tal na prawdę przez ostatni rok nie bylo jakiejs dobrej i konkretnej informacji. To ze podpisali umowy ktore nie przynosza im zadnego zysku nie maja znaczenia. Jedyne co widac ze faktycznie istnkeje to są wysepki w centrach handlowych.
    Nie porównuj CDprojekt bo sprawdzalem i oni ani razu nie wyprodukowali takiej ilosci jak.macro games przy serii D.
    Nie pisze ze na pewno bedzie to bankrut... ale ta produkcja daje wiele do myslenia...
  • Re: Gry facebook Autor: ~10groszy [188.146.135.*]
    Bla bla bla. Macrogames informowało że podpisali umowę z FB na produkcję gier dla Messengera ale Macrogames nie ma odpowiedniego zaplecza!!!!
    I teraz jeżeli takie zaplecze ma BBM to i tak nic z tego bo Macrogames kupiło tylko 49℅ udziałów w BBM!!!! Czy Wy jesteście ślepi czy jak? Wyprowadzono kasę z Macrogames i wciąż jest mało!!!
    Dziś mamy ponad 70mln akcji, jutro ponad 100mln a pojutrze 180mln itd.
    I wy chcecie zarobić na tej wydmuszki?
    Ha ha ha, tu zarabia tylko WKM i jego świta a nie Wy ale oczywiście wy wiecie swoje, tylko dlaczego nikt inny nie wierzy w tą spółkę?
  • Re: Gry facebook Autor: ~Badek [90.156.100.*]
    To jedna wielka ściema.
    Niech mi ktoś wytłumaczy, po co kupili BBM? Teraz negocjują wydanie gry i oczywiście koszta poniesie MGS. To ja się pytam po co to kupili? Gdyby chcieli wydawać gry to nie muszą kupować studia tylko z jakimś się dogadać. A już na pewno nie kupuje się 49% studia. Jaki to ma sens? Taniej to zlecić.

I jeszcze podawanie dat w komunikacie. Czy oni kiedykolwiek dotrzymali terminu? Co z grami dla facebooka i tmobile? A phanotmsix miał być już gotowy a nie "zakończona faza koncepcyjna". Koncepcje to ja mogę mieć przy piwie z kumplami i wyprodukować dokument w 2 dni.
    Jeśli dotrzymają chociaż jeden termin to tu wrócę i zapakuje się po same uszy.

To jest jakaś farsa! I gdzie są pieniądze z poprzednich emisji i działalności bieżącej? Raporty ok a kasa pusta!

I ciekawe kto obejmie nowa emisje. Przecież żeby kupić akcje to trzeba będzie posiadać prawie 3 PP. Jeśli będą po 1gr (zapewne będą ich miliony po tyle - ile dusza zapragnie - niżej już być nie może) to żeby kupić akcje po 0,35 będę musiał wydać jeszcze prawie 3gr, czyli jedna akcja za 0,38. Kto to obejmie jak akcje będą poniżej 0,30?

Tutaj może jedynie sytuacje uratować szybka pompka pod 0,50 w 2 dni. Innego wyjścia nie ma.
  • Re: Gry facebook Autor: ~10groszy [188.146.135.*]
    No jak to po co kupili :) zadajesz trudne pytania :) kupili aby wydać kasę akcjonariuszy i najlepiej wydać tak aby żaden nie wiedział gdzie to powędrowało :)) A najlepsze jest to że kasy wciąż mało i mało.
    Oj bogaci ci rodzimi inwestorzy co chcą taką wydmuszkę sponsorować :)))
    Jak macie gest to sobie sponsorujcie ale nie wsadzcie już innych na minę: wiarygodność tej spółki jest zerowa.
  • Re: Gry facebook Autor: ~Woytek [89.78.186.*]
    Myślę, że dzięki wprowadzeniu emisji G chcą dokupić jeszcze kilka procent udziałów w BBM, mając przy tym pakiet wiekszościowy.

• Re: Gry facebook Autor: ~Lolek [213.233.132.*]
    A ja myślę że kasa potrzeba jest na nowe BMW dla chłopaka prezesowej.
[x]
MGAMES -29,81% 13,00 2024-11-25 11:08:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.