Terminy dostaw Airbusów dla Aerofloty w pierwszej połowie 2017
dla modelu 320:
VP-BFA (7561) luty 2017
VP-BFE (7593) marzec 2017
VP-BFG (7646) kwiecień 2017
VP-BFH (7653) kwiecień 2017
dla modelu 321:
VP-BFF (7645) kwiecień2017
VP-BFK (7667) maj 2017
VP-BFQ (7678) maj 2017
VP-BFX (7749) czerwiec 2017
Aeroflot zabrakło środka to są planowane dostawy dla całej grupy Aeroflot dlatego A321
dla 320:
VP-BKP 7806 lipiec 2017
VP-BLN 7843 lipiec 2017
VP-BLO 7863 sierpień2017
321:
VP-BKR 7782 lipiec 2017
VP-BKQ 7801 lipiec 2017
Aeroflot oprucz pieciu A321 dla siebie leasingowanych przez AviaChiny zamówił jeszcze dodatkowe A321 dla grupy Rossija Aurora Pobieda dlatego wiecej A321
Wemy że Aeroflota wymieniła w 2016 roku 8 samolotów A321 6 zakupiła Aviaam ( 4 pracują w Small Planet Airlines Poland a 2 zostały sprzedane do Darta kliknij Production List Search Jak widzimy na tym zestawieniu zostały jeszcze 2 Airbusy które nie mają przydzielonego leasingodawcy o numerach bocznych 2330 oraz 2337 Doradca Aviaam biuro Sulija inormuje że wspomagało filię Aviaam w negocjacjach na dzierżawę 2A321 z rosyjskim operatorem a 1 maja samoloty te mają być przekazane do rosyjskiego operatora Red Wings Airlines.
http://www.airfleets.net/flottecie/Aeroflot-history-a321.htm Samoloty te były w remoncie w Kownie wynika to z zarejestrowanych przelotów dla MSN 2330 powrót do leasingodawcy 17 Nov. 2016 returned to lessor at KUN kliknij Hamburg Finkenwerder News: Search results for 2330 podobnie sprawa ma sie z drugim samolotem A321 MSN 2337 ostatni przelot 27 Oct. 2016 wfu at KUNHamburg Finkenwerder News: Search results for 2337 Wynika z tego że obydwa samoloty czekają na nowego właściciela w Kownie gdzie bazę ma Aviaam
O tym „Aeroflot” przejmie A350, będzie zależeć od tego, czy Airbus dostarczy je na czas, podała osoba blisko związana z „Aeroflot Grupy „. Jeśli tego nie zrobią to sąd może zostać przeniesiony do innego klienta. firma będzie na podstawie sytuacji rynkowej, źródło trwa. Inna osoba blisko grupy powiedział, że dla pozostałych 14 statków są na sprzedaż, można kupić ich zagranicznych firm leasingowych. Jeden z pierwszych dużych klientów „Aeroflot” podpisał kontrakt na A350 w rozsądnej cenie, na sprzedaż, firma może nawet zarobić. Ceny na A350-900 wyniosły 311,2 milionów dolarów, zakup dużej partii rabaty od cennika -może przekroczyć 50% .Przedstawiciel «Aeroflot«nie komentować tego doniesienia
Odnośnie 2 A321 które powinna sprzedać Aviaam do Red Wings Airlines to umowa na trzy A321 została podpisana w już w lutym Jeden ma być dostarczony
w kwietniu a 2 na początku maja .negociowany jest też czwarty O.tym że Red Wings bedzie leasingował Airbusy A321 w lutym, powiedział Alexander Rubtsov, dyrektor generalny "Ilyushin Finance Co.", Controlling rosyjskiego lotnicze.
Zdjęcia z Airbus A321 w barwach Red Wings mówi, że projekt jest realizowany Pod koniec marca, Red Wings starszy menedżer powiedział ATO.ru nabycie dwóch Airbusów A321.http://www.ato.ru/content/foto-dlya-aviakompanii-red-wings-gotovyat-pervyy-airbus-a321?slink=frs&pos=5
Ten pierwszy jest już pomalowany i przygotowany Według otwartych źródeł, jest to A321 MSN 802 ktorego właścicielem jest AerCap .Pozostałe dwa MSN 2330 i 2337 są w Kownie .
fajny terminarz, tylko że ja nie mogę znaleźć potwierdzenia o dostawie, że jest już status delivered https://www.planespotters.net/airframe/Airbus/A320/7561/VP-BFA-Aeroflot-Russian-Airlines jak to wytłumaczyć? druga rzecz, to jakie jest źródło tego terminarza?
Jednego nie rozumiem. Dlaczego firma o takich przychodach, zyskach i perspektywach nie zatrudni pracownika od PR, który będzie znał 3 języki i w nich komunikował rynkowi co się w firmie dzieje. Będzie to koszt z 50 tysięcy rocznie, a spółka dzięki temu miałaby kapitalizację pewnie nie 250 a 500 mln. Bez tego dovado za darmo szuka po całym świecie informacji o "możliwym" pośrednictwie, "ewentualnym" dostarczeniu samolotu itd.
ŚWIĘTA RACJA. Choć z drugiej strony, częstotliwość z jaką Dovado wypowiada się na forum bankiera sprawia, że czasami odnoszę takie nieodparte wrażenie, że Dovado jest litewskim współpracownikiem firmy, a firma mu za te wszystkie posty płaci. Może i coś to daje, ta prywatna reklama - ja osobiście jednak tego nie widzę (naganiać też trzeba umieć). Tak jak Kolega wyżej zdecydowanie wolałbym oficjalne komunikaty AVIAAML.
dajcie spokoj z tym pijarem na pierwszy rzut oka widac ze zarzadowi nie zalezy na inwestorach ani wycenie gieldowej widac to po komunikacji z rynkime - tak malo jak to tylko mozliwe jakosci ich raportow finansowych - niejedna spolka z newconnect podaje wiecej informacji
dlatego nie ma co liczyc na odpowiednie wyceny no coz akcjonariusze glowni sa ze wschodu i niestety widac to "wschodnie" podjescie ...... dlatego ja mam tu akcji tylko za pare groszy wiecej bym sie bal wlozyc
Dovado co sądzisz o ARTERI, Wydaje się być równie atrakcyjna. Stabilne zyski rok do roku, zmniejszające się zobowiązania, cash flow ok 20 mln rocznie, a kapitalizacja poniżej 40 mln zł, niskie wskaźniki i ubijanie dna. Co sądzisz o tej spółce poszukiwaczu perełek?:)
Arteria po wynikach za 1 kw może łapki pourywać, oni prawdopodobnie będą zyski mieli o jakieś 19% niższe bo będą musieli płacić podatek od fiz, obecnie korzystają z optymalizacji podatkowej i nie mają podatku dochodowego, od stycznia pewnie będą normalnie płacić.
Dnia 2017-04-21 o godz. 20:32 ~Maniek napisał(a): > Arteria po wynikach za 1 kw może łapki pourywać, oni prawdopodobnie będą zyski mieli o jakieś 19% niższe bo będą musieli płacić podatek od fiz, obecnie korzystają z optymalizacji podatkowej i nie mają podatku dochodowego, od stycznia pewnie będą normalnie płacić.
Troszkę chyba ubarwiasz z tym urywaniem łapek po wynikach za I kwartał. Zobacz na wykres Arteri w którym miejscu jest obecnie kurs. To o czym piszesz już jest dawno w cenie, w przeciwnym razie papier nie byłby poniżej 10 zł, tylko powyżej 20 zł. Zresztą dla mnie bardziej liczą się stabilne spólki, a tak stabilnymi przychodami, zyskiem netto oraz przepływami gotówkowymi jak Arteria może poszczycić się niewiele spółek na naszej giełdzie.
Dnia 2017-04-21 o godz. 20:32 ~Maniek napisał(a): > Arteria po wynikach za 1 kw może łapki pourywać, oni prawdopodobnie będą zyski mieli o jakieś 19% niższe bo będą musieli płacić podatek od fiz, obecnie korzystają z optymalizacji podatkowej i nie mają podatku dochodowego, od stycznia pewnie będą normalnie płacić.
Troszkę chyba ubarwiasz z tym urywaniem łapek po wynikach za I kwartał. Zobacz na wykres Arteri w którym miejscu jest obecnie kurs. To o czym piszesz już jest dawno w cenie, w przeciwnym razie papier nie byłby poniżej 10 zł, tylko powyżej 20 zł. Zresztą dla mnie bardziej liczą się stabilne spólki, a tak stabilnymi przychodami, zyskiem netto oraz przepływami gotówkowymi jak Arteria może poszczycić się niewiele spółek na naszej giełdzie.
Z całym szacunkiem dla dovado, ale on sprzedał Mirbud za około 1 zł. Od tego czasu kurs, będący w bardzo silnym trendzie wzrostowym wspiął się na ponad 1,8. Wcześniej dovado grzmiał, że nie jest graczem, ale długoterminowym akcjonariuszem spółki, w której perspektywy wierzy. Nagle, przy kursie 1 zł oznajmił, że kupił akcje AVIA AML, a Mirbud sprzedał. Tym bardziej zdziwił mnie jego zwrot, bo pisał wcześniej rozsądnie i budził zaufanie. Z ciekawości zacząłem obserwować co się dzieje w spółce, której stał się nowym akcjonariuszem. Było to w okolicach podawanych wyników. Kurs wówczas spadł o 20% i do dziś nie wrócił nawet do tamtego wyjściowego poziomu, czyli 6 zł... Widzę pewien paradoks, że Ci, którzy analizują, wczytują się we wszystko co możliwe, a dotyczące danej spółki, nierzadko gubią intuicję i podejmują takie właśnie decyzje... A wczoraj na AVIA AML był obrót rzędu około 30 tys...
Masz rację ,ale wielokrotnie pisałem że nie jestem studnią pełną mądrości tylko dziurawym wiadrem .Ale jest troszkę inaczej bo byłem akcionariuszem Avia i przeszedłem na chwilę na Mirbud .Gdybym był graczem to zostałbym na Mirbudzie .Gdyby Avia księgowała tak jak Mirbud byłby zysk 16 mln $ ale co się odwlecze to nie uciecze .
Avia raczej nie informuje , ale dezinformuje na temat swojej sytuacji. Ma to pewno związek z przetasowaniami w akcjonariacie. W moim przekonaniu jak owe przetasowania się zakończą - bo nie wiadomo czy NN nie wyjdzie z całości - to pojawią się pozytywne infa. Jednocześnie absolutnie niedoceniona jest AviaSG. Ona dla Litwinów jest ważniejsza a obroty i uwaga koncentrują się na Aviaaml . To teatr kukiełkowy , my jesteśmy pacynkami i od Litewskiego reżysera zależy kto i kiedy podskoczy czy zaliczy glebę. I to nie tak , że to maniery wschodnie jak ktoś napisał. To bzdura . Na naszej GPW prawie zawsze średnie spółki spadały po debiucie - bo właściciel ma czas , wiedzę , pieniądze - może wydusić taniej udziały , które oddał. Nowością jest że dawcami kapitału są nie indywidualni , których prawie nie ma , ale emeryci via nieuczciwe fundusze , które wiedzą , że ich dni są policzone w dotychczasowej formie . Dovado pragnie zaś uchylić nam rąbka tajemnicy na ile się da wykorzystując biały wywiad. Ocenę wartości tych inf pozostawia nam. I to jest OK. Pozdrowienia.
Jak wiemy Avia leasing finansowy Chiny ma leasingować dla Aerofloty 11 A 320 i 5 A 321 a terminach dostaw jest 8 A321 .Aerofota podpisała w kwietniu umowę na dostawę pozostałych trzech z
firma Goshawk leasing samolotów z siedzibą w Dublinie i Londynie.
Staram się być skromny ale mnie to nie wychodzi A niestety mądrość wynika z pokory .
https://drive.google.com/drive/mobile/folders/0B5SjfqmUAOOPcG0wTzNDbjhPSWc/0ByDwrzlhl5c_ZnlydFgyMHBHLTg?usp=drive_web&sort=13&direction=a